Ti költöznétek a helyemben vagy maradnátok?
23 éves lány vagyok, dolgozok, 110 ezret keresek kb minden hónapban. Itthon élek a szüleimmel. A saját kiadásom és az itthon leadott pénzmennyiség lehetővé teszi, hogy félretegyem a fizetésem legalább felét minden hónapban. elég sok mindenre gyűjtök mostanság, de most elgondolkodtam, hogy el kellene költözzek. Párom nincs egy ideje, barátnőm benne lenne a dologban viszont. Ti költöznétek a helyemben? Nem nagyon tudom eldönteni, csak egy kérdést irtam ki véleményeket, látásmódokat várok, mindegy is. Itt vidéken élek, nem is nagyon szeretek innen dolgozni járni, meg várni folyton a buszokra, ezen kivül éjszaka haza se tudok menni ha van valami. De ha beköltöznék a fővárosba akkor nem maradna sok pénzem. Vagy ennyiből szerintetek lehet spórolni.
Köszi ha a válaszolsz a nem túl nagyszabású kérdésemre :D
Szerintem nem nagyon tudnál spórolni. Egy lakható ingatlan minimum 60-70 ezer+ rezsi, ha felezitek is, olyan 40-50 biztosan lenne, havi kajapénz, ezen lehet a legtöbbet spórolni, mondjuk legyen havi 30, tömegközlekedés /benzin- havi 15 körül, havi extrakiadás (vacsi, felső, buli, könyv, stb) -10.00.
Mindemellett, hatalmas móka önállósodni, főleg egy nyüzsgő nagyvárosban. Én biztos mennék, de ez személyes vélemény.:)))
A kérdés az, hogy mire spórolsz? Mert ha pl. lakásra, akkor a havi 50.000-ekkel mondjuk 10 éven belül vehetnél egy igen kicsi lakást, tehát értelmét nem látom.
Pesten 50.000-ért már fogtok találni 2 szobás jó állapotú albérletet, csak nem a központban. Rezsi 30-40.000 körül. Szóval a fizetésedből olyan 40-50 között menne el a lakhatásra. 10 a bérlet. Még 30 az étel legalább. Szóval spórolni nagyon nem tudnál majd, az biztos.
Hát attól függ mi a célod, mert ha külön mész nem tudod a felét félre rakni, mert nyilván a szülő ott segít a gyerekének ahol tud, gondolom megköszönik amit leadsz, de nem takarja be a tényleges költséged. Ha az a célod el akarod érni akkor maradj otthon, meg ebből mindig csak a veszekedés lesz, hogy most ki pakol ki mosogat, de akkor légyszi csináld meg helyettem, majd én holnap aztán jön a kifogás, nyilván nem ismerem a barátnőd, de hallottam már ilyenről.
Nem tudunk helyetted dönteni, mérlegelj :)
Persze, mert már dübörög benned az önállóság vágya.:)
Havi 50 ezrekkel kb 10 év múlva vehetnél lakást, persze hitellel egyszerűbb, de manapság azt sem egyszerű felvenni, ajánlatos alaposan átgondolni.
Veszteni nem vesztesz semmit, ha csak próbaképpen beköltözöl, aztán ha dezoké, visszatérsz a szüleidhez.
Albi keresésnél arra figyeljetek, h biztonságos, jó közlekedéssel ellátott környék legyen, inkább szánjatok rá egy kicsivel többet, mert megéri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!