Ti költöznétek a helyemben vagy maradnátok?
23 éves lány vagyok, dolgozok, 110 ezret keresek kb minden hónapban. Itthon élek a szüleimmel. A saját kiadásom és az itthon leadott pénzmennyiség lehetővé teszi, hogy félretegyem a fizetésem legalább felét minden hónapban. elég sok mindenre gyűjtök mostanság, de most elgondolkodtam, hogy el kellene költözzek. Párom nincs egy ideje, barátnőm benne lenne a dologban viszont. Ti költöznétek a helyemben? Nem nagyon tudom eldönteni, csak egy kérdést irtam ki véleményeket, látásmódokat várok, mindegy is. Itt vidéken élek, nem is nagyon szeretek innen dolgozni járni, meg várni folyton a buszokra, ezen kivül éjszaka haza se tudok menni ha van valami. De ha beköltöznék a fővárosba akkor nem maradna sok pénzem. Vagy ennyiből szerintetek lehet spórolni.
Köszi ha a válaszolsz a nem túl nagyszabású kérdésemre :D
Ugyanilyen idős vagyok, én maradnék/maradok. Egy kis megtakarítás mindig jól jön! Ha két év múlva költözöl el, akkor is megéri hogy van egy kis pénzed, sosem tudhatod mikor kell hozzányúlnod. Lehet, hogy egy komplett lakást nem tudsz belőle venni, de ha spórolgatsz és összebútorozol egyszer a leendő pároddal, akkor esélyetek lehet rá előbb utóbb, hogy kettőtök megtakarítása kitegyen annyit, hogy feltudjatok venni valamilyen hitelt és ne kelljen olyan eszeveszettül sokat. (Avagy ha saját lakást nem akartok, még mindig van biztonsági tartalék, van autóra, vagy bútorra, bármire)
Szerintem rendkívül szerencsés helyzetben vagyunk mi, akik otthon élhetnek, amíg tudnak. Hatalmas segítség ez még úgy is, hogy anyagilag besegítünk. Nekem kicsit több a fizetésem, de már kiszámoltam párszor, nekem jó 70 ezer forinttal kurtítaná meg a fizetésemet az, ha nem itthon élnék, ezt pedig miért ne raknám inkább félre amíg lehet? Bár hozzátartozik, hogy engem itthon felnőttként és már-már lakótársként kezelnek a szüleim. Jól kijövök velük.
Na ezaz... én úgy gondolkodom, hogyha lesz kiért költözni, akkor van értelme, addig pedig gyűjtögess. Érted... Lehet akkor sem nagyon tudsz majd félretenni, de addig lesz egy kis pénzed, amihez lesz nyúlni, ha gáz van, valamivel elcsúsztok, vagy éppen szükségetek van valamire. Szerintem a mai világban hatalmas előny, ha valakinek nem kell a mókuskereket taposnia és napról napra élnie. Én megértem, hogy jó lenne már önállósodni, de számomra a jövőm fontosabb lenne és egy-két évet még kibírnék mielőtt lépnék.
Arra is gondolj, hogy mi lesz ha a barátnődnek előbb lesz egy párja, akivel szeretne összebútorozni és otthagy téged egyedül? Hogyan fizeted ki az albérletet? Avagy ismét hazaköltözöl? Én azért ezt is fontolóra venném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!