Válás határán vagyunk a férjemmel, de elvárná, hogy odaadjam egy hosszabb utazásra az autómat neki és a barátjának, amit a barátja vezetne?
Épp elveszítette az állását a férjem, akivel hajszál választ el a válástól nagyon sok ok miatt.
Most lelkileg zsarol, hogy elveszítik a pályázatot, ha nem tudnak vidékre lemenni az autómmal, mert nincs más megoldás, csak az én autóm.
Mondtam, hogy béreljenek. Arra nincs pénz.......
Nem akarom odaadni egy olyan embernek, aki azért kedves napok óta velem, hogy odaadjam, előtte folyamatosan aláz, semmibe néz, félrejár, nem törődik velem.
Most zsarol, hogy miattam nem lesz meg a pályázat.
Ti mit tennétek a helyemben?
Ezzel a barátjával röhögnek rajtam jókat hónapok óta, sőt ez az ember mondta, hogy váljon már el tőlem a férjem. 3 pici gyerekünk van, 5 év alattiak.
Félek, hogy "ellopja" az autót.....
nem bízom benne.
de tulajdonképp a bankkártya is közös, nem????
Tiszta őrület ez az egész......teljesen kész vagyok.
pár napja hozta fel a témát, de ma már fenyegetett és követelte, hogy de igenis el fogja vinni. "miért, mit csinálsz, ha elviszem?"
Jogilag szerintem semmit nem tudsz csinálni ha elviszi, mivel közös tulajdon.
De ha nincs pénze benzinre egyszerű ne tankolj bele.
szerintem a tankolást megoldanák....
sem az apja nem áll vele szóba, sem a saját nagyanyja. vajon miért.
na mindegy. kipanaszkodtam magamat megint.
ha nem hagyja ezt a témát, én jövőhónap elején tényleg visszaköltözöm anyuhoz a gyerekekkel. anyám nem engedi be sem a lakásba, ő is gyűlöli.
A válást kellene először megoldani meg az ideiglenes gyerekfelügyeletet, mert amíg nincs itélet közös a felügyeleti jog. Így a gyerek állandó lakcímét nem változtathatód meg az engedélye nélkül, de még ha ebbe bele is egyezik, egy hét múlva teljesen törvényesen elviheti a gyerekeket ő is egy hétre. Na gondolom azért ezt el akarod kerülni.
Az meg, hogy nem engedi be még nagyobb bajba kerülsz. Gyerekláthatást nem korlátozhatod mert joga van látni a gyerekeket. Amint nem engeded feljelenthet gyámügyön pénz bírságot kapsz,és gyermekveszélyeztetés miatt eljárás indul ellened. Na ez minden csak nem jó pont lenne a bíróágon neked, másrészt gondolom 40-80 ezres bírságot sem szívesen fizetnél ki.
Keres egy ügyvédet.
3 éves korig nem viheti el, majd a gyámügy egy közös helyiséget kinevez, majd ott láthatja őket. a nagyot elviheti, ellenem nevelte folyamatosan, lehülyéz a gyerek előtt. nem baj, a 4,5 évessel mehet láthatásra. a másik kettővel nem, veszélyezteti őket. nem akarom, hogy baleset érje őket, de egyébként sem akarná elvinni őket.
állandó lakcím az anyu lakása, ami az enyém is fele arányban.
közös lakcímünk soha nem volt. a tulaj csak engem és a gyerekeket jelentett ide be, a férjemet nem. ez is milyen érdekes véletlen.
Az autó miatt nem tudod feljelenteni. Jogilag az övé is. Ha egy rendőr megállítja a barátját, ő ott ül mellette és azt mondja, hogy ő engedte meg, hogy vezesse, akkor teljesen jogszerűen van náluk.
Bankkártya esetén végképp nem értem, azt miért nem izolálod. Cseréld le a PIN kódot, vagy akár add vissza a kártyát (vagy vágd ketté). Ha pénz kell, vegyél fel a fiókban.
Bár fura ezt pont egy könyvelőnek magyarázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!