Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek? Hogyan tudnám ezt...

Mit tegyek? Hogyan tudnám ezt megbeszélni a férjemmel?

Figyelt kérdés
A férjem nagyon szereti a gyermekeinket, de önállóan képtelen őket ellátni. Ha szólok, megkérem valamire például, hogy pelenkázza át, etesse meg őket, akkor azonnal megteszi, de magától talán egész nap nem jutna eszébe. Ez engem nagyon zavar, mert nem merem vele sehová elengedni őket, ő viszont meg van róla győződve, hogy szuper apa (ez félig igaz is). Hogyan lehetne ezt vele úgy megbeszélni, hogy ne dacot váltsak ki belőle? Már többször próbáltam, de eddig csak azt értem el, hogy sértődötten elvonult.
2013. aug. 6. 10:05
 1/9 anonim ***** válasza:
93%
Nem kell túl parázni. Engedd el vele a gyerekeket, nem lesz semmi baj. Nem fogja elveszteni őket. Ha sokat piszkálod, akkor még ennyit sem fog segíteni. Neki is fel kell nőni a feladathoz.
2013. aug. 6. 10:09
 2/9 anonim ***** válasza:
93%

Hidd el,ha elengeded,eszébe fog jutni átpelenkázni,főképp,hogy a gyerek üvölteni és szaglani fog.Ugyanugy ha éhes vagy szomjas,akkor sirni fog,rájön mi baja.

Csak küldd el őket a parkba sétálni 1-2 órára,és meglátod,nem lesz bajuk.

2013. aug. 6. 10:12
 3/9 yuda ***** válasza:
10%

Mivel azt írod, hogy többször beszéltél vele így passz.

Az emberek közötti értelmes kommunikáció az, ami megoldást jelent a problémákra.

Ennél jobbat alig hiszem tudna valaki.

Egyetlen mondatod fura, az utolsó. Ez lehet talán sarkalatos pont. Milyen szuper férfi az, aki sértődötten elvonul, ha beszélnek vele? :D

Mondjuk végredményben nem is ezt írtad, hanem, hogy csak félig az :D

Úgy látom, te sem találtad meg a tökéletes embert.

Nekem egyébként van egy sejtésem: nincs is ilyen.

Ha valamit nem tudunk megoldani, akkor el kell fogadni, de azért próbálkozz még. Azzal nem vesztesz semmit.

2013. aug. 6. 10:15
 4/9 anonim ***** válasza:

Akkor ne engedd el, mert ha el tudja látni őket, ha nem Te úgyis aggódni fogsz.

De nem kell sokat várni, pár hónap, vagy egy év, mikor a gyerek megtanul beszélni, már szólni fog, hogy mi a baja és azt meg a férjed meg tudja oldni. Addig meg ki lehet bírni, nem?

2013. aug. 6. 10:29
 5/9 anonim ***** válasza:
90%

Én is szeretem az autómat, de magamtól eszembe nem jutna benne olajat cserélni. Ha a párom szól, akkor persze azonnal megcsinálom.

DE! Ha szingli lennék, akkor tudnám, hogy most nekem kell arra is figyelni, és megcsinálnám magamtól.

Ugye érted! Ne higyje minden anya, hogy nélkülözhetetlenek pár napra, és hogy az apák tehetetlen tutyimutyi lelkek, akikre nem lehet rábízni egy gyereket.

Engedd el őket, és mondd meg, hogy x óránként, és kaja előtt/után, ill. pelusból eredő bűz esetén cserélje ki. ennyi.

33N

2013. aug. 6. 10:41
 6/9 anonim ***** válasza:

Ezt a "problémát" annyi de annyi anyuka rosszul kezeli!!!!

Úgy mondom ezt, hogy én is anya vagyok...

Először is: gondold végig, mennyi idő telt el, mire ilyen anya lett belőled ami lett? Aki mindig (?) tudja, mikor mi baja a gyereknek, hogyan kell megfelelően ellátni? Őszintén! Biztos nem egy-két nap. Na mármost, te azt várod el a férjedtől, hogy hipp-hopp mindent tudjon, amit már te tudsz. A folyamatos szekálással csak azt fogod elérni, hogy már nem akar majd a gyerekekkel egyedül lenni, mert nem úgy csinálod az ellátásukat, ahogyan te. Miért is csinálná úgy? Ő nem te vagy!

A másik dolog! Miért olyan nagy dolog, ha esetleg nem pelenkázza át időben? Ezek az új nadrágpelenkák hihetetlen szuperek, elképesztő, hogy egy tele pelus is száraz tapintásra, próbáld csak ki! (én kipróbáltam... :-D )

Az etetés: honnan tudná, te mikor szoktad etetni? Te rutinos vagy, mert nap mint nap mindig ugyanakkor teszed meg. Ő ezt nem tudja, nincs benne a rutinjában. Amúgy meg az éhes gyerek úgyis a tudtára adja, hogy itt az idő!

Fogd fel sokkal lazábban, máshol még ennyit sem segít apuka a gyereknevelésben (vagy mert sokat dolgozik, vagy mert nem akar, ebbe ne menjünk bele...)

No para! :-D

2013. aug. 6. 10:57
 7/9 anonim ***** válasza:
a volt férjem is, úgy másfél éves koráig, nem nagyon foglalkozott a fiainkkal. Nem tudta hová tenni. Másfél évesen kezdte el elvinni sétálni, vagy kettesben itthon maradni, míg én a dolgaimat intéztem. Én valahol helyesnek is láttam így csak a gyerekre tudtam koncentrálni. Szex azért volt köztünk de csak félig tudtam átadni magam az élvezeteknek fél füllel mindig a gyerek felé hallgatóztam. (igaz, hogy elváltunk, de az más miatt történt)
2013. aug. 6. 11:41
 8/9 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy nincsenek kettesben és így nem is tudja megtanulni. Talán te egyből tudtad mikor mit kell tenni a gyerekkel, mikor kijöttetek a kórházból?

És megnyugodhatsz, ha 5 perc helyett 10 percet ül a baba kakiban, nem lesz baja még.

2013. aug. 6. 11:49
 9/9 A kérdező kommentje:

Sajnos már tapasztaltam, hogy nem tudja őket ellátni.

Nem csak 1-2 óráról van szó, mert addig nincs semmi gond, de pl. fél nap már meghaladja a képességeit.

A gyerekek 4 és 1,5 évesek. Próbáltam finoman tanítgatni, hogy mit hogyan csináljon, de nem értem el vele semmit. Hagytam, hogy ő legyen velük, de akkor sem változott a helyzet és sokszor csak a gyerekekkel szúrtam ki, ezt pedig nem akarom.

2013. aug. 6. 13:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!