Válás határán vagyunk a férjemmel, de elvárná, hogy odaadjam egy hosszabb utazásra az autómat neki és a barátjának, amit a barátja vezetne?
Épp elveszítette az állását a férjem, akivel hajszál választ el a válástól nagyon sok ok miatt.
Most lelkileg zsarol, hogy elveszítik a pályázatot, ha nem tudnak vidékre lemenni az autómmal, mert nincs más megoldás, csak az én autóm.
Mondtam, hogy béreljenek. Arra nincs pénz.......
Nem akarom odaadni egy olyan embernek, aki azért kedves napok óta velem, hogy odaadjam, előtte folyamatosan aláz, semmibe néz, félrejár, nem törődik velem.
Most zsarol, hogy miattam nem lesz meg a pályázat.
Ti mit tennétek a helyemben?
Ezzel a barátjával röhögnek rajtam jókat hónapok óta, sőt ez az ember mondta, hogy váljon már el tőlem a férjem. 3 pici gyerekünk van, 5 év alattiak.
Teljesen lényegtelen én mit gondolok vagy nem gondolok attól még a törvény nem változik.
És igen fenntartom azt a véleményem, hogy ha válni készülők mellette hónapról hónapra élünk nincs tartalékunk ellenben van 3 gyerek akkor nem autót veszek végkielégítésből hanem félreteszem azt a pénzt váratlan helyzetekre, ami ugye most be is következett. Igen hihetetlen számomra, hogy van aki nem így gondolkozik.
Nekem kell a férjem helyett pénzt keresnem, félretennem, hogyha nem fog dolgozni?
Tudod miért vettem autót? épp azért, hogyha egyedül maradok a gyerekekkel, legalább ki tudjak mozdulni. Gondolom, neked nincs 3 kisgyereked, akiket pl. kórházba kell vinned, akár éjjel és nem taxit hív az ember, mert a H. Pál oda-vissza 6 e ft. Bkv-val pedig 3 gyerekkel megtenni ugyanezt, kicsit emberfeletti. Az autót csak hétvégén használjuk, pont a gyerekeket viszem kicsit máshova, hogy éljenek már, ne csak a ház melletti játszóteret ismerjék.
Én úgy gondolom, hogy egy 35 éves ember, ha kirúgják, már a másik napon új munkahelye van, nem kitartatja magát, más hátán próbálkozik felmászni vagy élősködni. Nem gondolom, hogy nekem kellene folyton kihúzni a bajból, mert ebből is elegem van már.
Amikor jól megy dolga, átnézett rajtam, se nőnek, se anyának nem nézett, amikor bajban van, én segítsek. MIért is????
A bírót gondolom érdekelni fogja ezek a tények is, nemcsak az autó vételára és megvételének dátuma.
Itt a kérdésem az, hogy ebben a helyzetben odaadnátok az autótokat egy idegennek és a férjeteknek, akivel iszonyat elhidegült, gyűlölet határán van a kapcsolatotok? és nem jogilag kérdezem.
Nincs olcsóbb albérlet. 50 e ft, itt teljesen reális. 3 kisgyerekkel, egyedülállóként, senki nem ad ki lakást. Tapasztalat.
És tegyük fel nem autót veszek, aminek nincs igazán költsége. Azt a pénzt is elherdálja kb 3-4 hónap alatt. És utána mi van????? ugyanez, mint most vagy szerintetek nem? és akkor sem autó, se pénz, és a szeretet sem lenne nagyobb vagy ezt is én látom rosszul?
Tök lényegtelen mert vagyonmegosztás után úgysem marad semmi abból az autóból.
Gondolom azért nem minden nap kell kórházba vinni őket így igen taxival olcsóbb mint autót fenntartani. Szerintem ha lebontjuk kb a biztosítás és a súlyadó árából megvan a taxi egy évre.
Játszótérre meg nehogy már autóval kelljen menni.
3 gyereked van?
Semmiféle súlyadót nem kell idén fizetni.
Biztosítás negyedévente 4 e ft.
És igen, Margitszigetre elvittem őket, és nem bkv-val.
Havi 1x tankolok bele 3 e ft-ért.
Én 170 e ft-ot kapok havonta. A kis férjecském is tegyen ennyit mellé.
Vicces, hogy 3 gyerekes anyaként, még én vagyok a hibás, hogy egy ingyenélő, k..pecért, aki aláz, nem csókolom, nem teszem alá az összes vagyonomat.
Az ingóság is mind az enyém, ő soha nem vett semmit. Semmiféle vagyonmegosztás itt nem lesz. Semmihez semmi köze. Ő a rokonai és az én halálomra számít, hogy majd akkor örököl. Ha ismernétek, akkor nem ellenem lennétek. És most maradjunk az eredeti kérdésemnél. Ha arra nem tudtok válaszolni, akkor köszi, hagyjuk. Mert csak arra lennék kíváncsi, nem az egyébre....
Matek:
súlyadó egy évre: 17.000ft
biztosítás: 12.000ft egy évre
Tavaly az egyik gyereket kellett csak kórházba vinni, 3x.
Időszakos vizsgálatra mindegyiket évente 2-3x.
És akkor ez mégcsak a kórház....
Igen válaszoltam, hogy oda adnám, mégis csak a gyerek apja.
Másrészt ha tönkre akarja tenni sokkal egyszerűbb mondja is van, és hülye lenne akkor tönkretenni amikor
nála van és felelősségre vonható. Nem gondolod?
Szerintem egy kicsit pihenj le és nyugodj meg.
Nem ismerjüka férjed de azért azt te sem gondolod komolyan, hogy a mai világban egyik napról a másikra lehet munkát találni
"Én 170 e ft-ot kapok havonta. A kis férjecském is tegyen ennyit mellé. "
Ja amiből 40 ezer a családi meg 15 ezer az adókedvezmény.
nem tudom.... papírokat már eltettem, remélem nem találja meg.
ha eltűnne a kulcs és a kocsi is, akkor feljelenteném a rendőrségen.
mert jogilag nem értek hozzá, de ha egy idegen vezeti az autómat, akkor ahhoz kellene egy szerződés, nem?
férjemnek lejárt a jogsija 15 éve.
vagy simán így elvihetné, rendőr ilyenkor tenne valamit?
a fő gondom, hogy mi van , ha összetörik, ha elromlik valami és otthagyják az út szélén, ha bármi baj van és nekik nincs pénzük megjavítani és ráfognák, hogy szar 10 éves kocsi. mert mindig ezzel jön, hogy egy "szar suzuki". semmit és senkit nem becsül, semmit nem tett az életben, mindent elvár, semmiért nem hálás. még a saját gyerekeiért sem hálás a Jóistennek. ritka egy ember. teljesen meggyűlöltem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!