Mindenki ennyire odafigyel a spórolásra?
Nekem enyhén szólva túlzásnak tűnik sok minden innen.
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..

03:41nek
azért ne háborodj fel. nyilván nem rád (panelosokra) értette. de valóban sokszor megfigyelhető ez, (hozzáteszem, ahol lehet szabályozni a fűtést)hogy otthon van rövidgatyában és fölveszi a fűtést. (én még az idén nem fűtöttem be, csak fölöltöztem)

Én a számlákon spórolok úgy hogy egyszerüen nem fizetem be csak ha már lejárt a határidő és eltelt egy - másfél hét!!
Először megveszem magamnak ami kell kaja ilyesmik aztán ha marad számlára marad ha nem marad meg le van sz@rva ugyse merik kikapcsolni!!
Ha kikapcsolják meg átkötöm aztán találják meg a falban ha tudják!!
Még az adókon is szoktam sokat spórolni, pl kommunális adó meg gépjármű adó, egyszerüen nem fizetem be max év végén, vagy ha már nagyon cseszkődnek!!!
Nem fizetek csatornadíjjat, sosem lett belejentve csak bekötötték!
Ja, semmilyen biztosítást nem kötök, még kötelezőt se, így marad pénzem fogyó alkatrészre a kocsihoz és nekem ez jelenti a biztonságot, nem vmi cetli amit aláirkált tökömtudja milyen biztositási igazgató!!
Fával fűtök kandallóban mert megfelelő gyujtóssal egy napra elég 2-3 hasáb!!
Csak olyan dolgokat veszek boltban amiket nem lehet megkapni őstermelőktől fillérekért!!
Ha mégis boltba kell mennem akkor először az utalványokat költöm el, soha nem a készpénzt!!
Van hogy gyümölcsöt lopok olyan helyekről ahonnan amúgy sem hiányzik mert hagyják lerohadni a fáról vagy a tőkéről..
A gyümölcsöket hűtőben tartom így akár 2-3 hétig is elállnak!!
Csirkét tartok mert igénytelen szinte a szemétből megél és tojik tojást ha olyan kedve van :P

13:57nek
amiket leírtál valóban gazdaságos. de szinte minden esetben valakinek nem fizetsz, ami egyenlő a LOPÁSSAL. ez tőlem távol áll. netet most épp honnan lopod?

Nem lopom 2 éves hűség a vodánál mobilnet...
5 ikére szokott kijönni a csekk általában 25 ike előtt nem jellemző hogy befizetném...
Mellesleg tőled nem lopnak elegen hogy ez tőled távol áll??
Pl az myilen amikor egy évben 2x tologatják oda vissza az áfa kulcsot 5% kal neked meg annyiszor kell 70 ezres átállítási költséget fizetned a kasszagépre ahányszor nekik jólesik, de említhetném még az egyoldalú szerződésmodosítós trükköket is hüségidő alatt..
És persze még rengeteg mindent a pancsolt benzineken keresztül a "véletlen" túlszámlázásokon át.
Plusz a befizetett adók 70% át lenyulják a gallérosok aztán még hitelbe verik az országot is, offshore paradicsomokban meg milliárdokat pihentetnek..
Szerinted az honnan jött össze???

14 10
de igen, így van, de tudod így szól a mondás: "megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel..."
a lényeg, hogy én fordítva csinálom: e legelső az összes számla és csak utána a vásárlás, legvégül a szórakozás

Meg az milyen hogy neked egyszerű embernek minden kötelező a gallérosok meg csomó mindenből kihuzzák magukat a mentelmi jogukkal?
Pl akinek van mentelmi joga annak regisztrációs adót sem kell fizetnie ha kintről hoz be kocsit!!!

Hát lehet hoyg a keresztéyneknél úgy szóla mondás!!
Én meg annak a híve vagyok hogy amit ma megehetsz ne halaszd holnapra! Bármikor jöhet egy államosítás aztán akkor mit ért a sok összekuporgatott év?
Gyakorlatilag ma is államosítás zajlik a bankrendszereken keresztül!!
Megszivatják az embereket a hitelekkel aztán felajánlják nekik hogy nem teszik őket az utcára ha lakbért fizetnek a saját házukért ami az állam tulajdonába fog kerülni a befizetett önrészeddel meg minden összespórolt filléreddel együtt!!!
Szerinted??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!