Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyukám sokat költ! Hogy...

Anyukám sokat költ! Hogy bírjam rá a spórolásra?

Figyelt kérdés
Mindig felesleges cuccokat vesz magának, amit utána nem használ vagy nem hord! Már próbáltam beszélni vele, de mindig azt mondta h ő keresi a pénzt, azt tesz vele amit akar! Sokszor apu tudta nélkül vásárol. Én szeretnék magamnak egy kisebb és olcsó kocsit venni, de a szüleim támogatása nélkül nem fogom tudni, pedig én még tanuló vagyok, és nem is dolgozhatok a betegségem miatt. Hogy bírjam jobb belátásra?
2009. aug. 4. 12:48
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
89%

Tehát spóroljon az anyukád, hogy neked legyen kocsid.

Kedves.

2009. aug. 4. 12:50
 2/14 anonim ***** válasza:
8%
Hát mondd meg anyudnak,hogy ne magának vásároljon hanem neked,mégpedig egy autót.
2009. aug. 4. 12:53
 3/14 anonim ***** válasza:
86%
Szóval anyukád ruhái luxus, a te autód nem luxus. Én is szeretnék sok mindent... Ha nem én dolgozom meg érte, logikusan nem várhatom el, hogy más ingyen adja! Betegség miatt nem dolgozhatsz? Szegénykém... De autót azért vezethetsz, igaz? Nahát, milyen furcsa az élet...
2009. aug. 4. 12:54
 4/14 A kérdező kommentje:
Nem csak azért szeretném h spóroljon h nekem legyen kocsim! Csak tényleg felesleges cuccokat vesz, és van olyan h az enyémet akarja eladni, hogy utána magának vehessen valamit, amit megvesz több ezer forintért és utána nem is hordja! Én is elmennék dolgozni de mint említettem nem tudok!
2009. aug. 4. 12:54
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Hát pedig valamikor csak kénytelen leszel munkát vállalni, vagy életük végéig a szüleidre akarsz támaszkodni? Tényleg nincs beleszólásod, apukádnak kellene rá hatni.
2009. aug. 4. 12:58
 6/14 A kérdező kommentje:
Egyértelmű hogy nem. Mivel ha minden jól megy elmúlik a tüdőgyulladásom pár héten belül. (És azért nem tudtam dolgozni mert a 17 évesek még csak mezőgazdasági munkát kapnak itt nálunk és a kórházból nehezen ment volna a címerezés...) Év közben meg suliba járok.
2009. aug. 4. 13:01
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Mert egy autó 17 évesen aztán tényleg nem felesleges.

Elég sokan dolgoznak suli mellett 17 évesen is.

Szokj hozz a gondolathoz, hogy nem fognak neked megvenni mindent a szüleid életed végéig.

2009. aug. 4. 13:05
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Anyukád a felnőtt te vagy a gyerek. Amig ő keres ő osztja be a saját pénzét. Ha apukád nem szól emiatt akkor neked sincs jogod ebbe beleszólni.

Ha majd te fogsz kereni azt ugy osztid be és arra költöd majd amire csak szeretnéd.

Amugy ez a kocsi dolog... hát. 27 vagyok és nincs kocsim. Szerintem te is ki fogod birni még pár évig autó nélkül. :)

2009. aug. 4. 13:07
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Anyukád azt csinál amit akar, főleg ha apukádat nem zavarja. 17 évesen azt hiszem még autóra sincs szükséged. Az autónak egyéb költségei is vannak , nemcsak a vételára. Azt ugyan ki fizetné?
2009. aug. 4. 13:12
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

És az autóba ki venné a benzint? Ki vinné vizsgáztatni? Ki fizetne utána súlyadót? Vagy azt gondolod, hogy a kocsit csak meg kell venni, és utána ingyen megy?

Nemhogy örülnél, hogy a szüleid a jogsidat fizették (pedig nem lett volna kötelességük)!

17 évesen igazán nem kell autó. Azért, hogy a haverok előtt felvágj, vagy diszkó után részegen felmásszatok egy fára? Ugyan... Majd ha dolgozol, a saját pénzedet arra költöd, amire csak gondolod. Anyukád is arra költi a saját pénzét, amire csak gondolja, neked nincs beleszólásod. Örülj, hogy egyáltalán felnevelt, ne követelőzz!

2009. aug. 4. 13:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!