Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan vehetném rá a párom a...

Hogyan vehetném rá a párom a spórolásra?

Figyelt kérdés

Októberben születik az első gyermekünk. Én két kézzel fogok meg minden forintot, a párom meg tesz az egészre egy nagyot. Mindig az autóra költene minden pénzt. A hitel, a tankolás, a kisebb-nagyobb szerelések havonta kb. 75-80 ezret visznek el, ez majdnem az Ő fizetése.Marad az én táppénzem, amiből fizetjük a telefonszámlát, a cigijét, a kaját és pótolunk a rezsibe. Én aggódom, hogy nem lesz meg minden, ami szükséges. Nem akarom állandóan piszkálni ezzel a témával, mert nem akarom, hogy ellenszebónvet váltson ki belőle az egész gyerekvállalásos ügy? Hogyan rendezhetném békésen?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2009. jún. 9. 11:56
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
85%

Hát nagyon nehéz kérdést tettél fel.

Amikor hozzámentél nem ilyen volt?Mert sajnos nehéz bárkit is megváltoztatni.Ha kényszernek érzi,hogy lemondjon dolgokról a családja miatt annak nem lesz jó vége.Ezért érdemes alaposabban megfontolni a házasságot,hogy kinek szülünk gyereket.Abban kár bízni,hogy megváltozik a kedvünkért.Nem elég egy jó tartós kapcsolathoz a szerelem,de ezt sokan nem hiszik el.Ahhoz hasonló életszemlélet kell.Ha az egyik erre húz, a másik arra,ott valami előbb-utóbb elszakad.

És a pénzkérdés sajnos nagyon is fontos egy kapcsolatban,hogy hogyan kezeljük,miket tartunk fontosnak megvenni,és mit feleslegesnek.Sokan nem tudnak ésszerű határokon belül gondolkodni.Nálatok ez sajnos úgy néz ki,hogy többet ér a vacak kocsija mint a gyereketek.Ráadásul ennyi fizetésből....huh,hát vagy nem volt érett még a gyerekvállalásra,vagy csak ilyen és kész.

Ha az utóbbi az még rosszabb.Ülj le vele ezt megbeszélni,mert ez így hosszú távon sehogy sem lesz nektek jó.Ne nyaggatásnak vedd sem Te sem Ő,de ezeket a dolgokat igenis tisztázni kell.Egy család lesztek már,ez nagyon nem lesz jó,ha nem tudja a fontossági sorrendet.

2009. jún. 9. 12:14
 2/13 anonim ***** válasza:
82%
Amikor megkapjátok a fizetést (gondolom számlára megy), egyszerűen fizesd be a rezsit, vedd meg, amik kellenek neked (babakelengye, élelmiszerek, stb.), aztán mondd meg neki, hogy a többit költheti a kocsijára, ossza be. A határozottság sokszor célravezetőbb, mint könyörögni, meg beszélgetéssel megpróbálni ráhatni. (Nálunk -nála- is az autó volt a legfontosabb, mára ez már csillapodott, bár még mindig sokat piszkálja.) A lényeg, hogy ne azt éreztesd vele, hogy nem költhet a kedvencére, ne érezze úgy, hogy áldozatot kell hoznia,, hanem értse meg, hogy neked más a fontos, és mivel egy család vagytok, neki is jobb, ha a kocsiján kívül is minden rendben van.
2009. jún. 9. 12:15
 3/13 anonim ***** válasza:
58%
Olyan fiatalabbra kell lecserélni a kocsit, aminek még a törlesztőrészlettel együtt is kisebb a havi költsége. Ha ennyire kell az autó, más megoldás nem jut eszembe. A dohányzásról leszokni nehéz, kajálni, lakni kell. Az meg tényleg nem jó, ha a baba mellé (ami önmagában is nagy lelki teher bír lenni a férfinak) állandó cseszegetést is kap.
2009. jún. 9. 12:17
 4/13 anonim ***** válasza:
23%
Figyi sztem a pasikádat cseréld le, erre nem gondoltál még? Más pasik nem tetszenek?
2009. jún. 9. 12:21
 5/13 anonim ***** válasza:
74%
A második válaszolóval értek egyet: első a rezsi, aztán a kaja, a babakelengye, és utolsó az autó, hiszen az luxus (a mai világban főleg). Emellett elbeszélgetnék vele, hogy a gyerekvállalás egy borzasztó komoly dolog, nem lehet vele viccelni. Tételesen felsorolnám neki, hogy egy babának mire van szülksége, és ez mennyibe kerül, majd megkérném, hogy próbálja felmérni a prioritásokat... A gyerek már útban, többé nem lehet felelőtlen, nem csak a maga jólétéért felel. Szép doplog, hogy nem akarod elvenni a kedvét a gyerektől, de most már a baba így is, úgy is meg fog születni, és ködösítés helyett szépen meg kell mondani a pasinak a frankót, mert sajnos a hímek már csak olyanok, hogy csak kerek, egész, pontosan megfogalmazott mondatokból értenek. Célzásokkal nem mész sokra, az olyan megközelítés, mint "szerintem el kellene lassan gondolkodnunk az anyagi ügyeinken, és hogy mire mennyit költünk..." - na, az ilyen szövegek nem fognak célba találni. Állj elé, és mondd meg, mit gondolsz a költekezéséről. Másképp nem fog menni. Ha belátja, az jó, ha viszont gyerekesen kezd viselkedni, akkor nem ért még véget a hercehurca...
2009. jún. 9. 12:34
 6/13 anonim ***** válasza:
85%

12:21-es nek. Te hány éves vagy ? 15?

cseréld le a pasikádat! na ezt jól megmondtad. Várandós tőle,de csak úgy cserélje le,mi? a gyereknek kapásból nem jó,ha külön vannak a szülei!

egyébként szerintem is minden hónapban vegyél egy pár kelléket,amit meg tudsz venni a pénzből,ami marad. (vagy egyből vedd meg,mint ahogy előttem mondták) Októberig még sok idő van,be fogsz szerezni mindent,ha egy pár dolgot mindig megveszel egy hónapban.

2009. jún. 9. 12:37
 7/13 A kérdező kommentje:

Régebben is ilyen volt, de akkor volt miből költeni. Mindketten nagyon jól kerestünk, nem voltak anyagi gondok. A gyerekkora elég nehéz volt anyagiak tekintetében, szerintem azért alakult ki benne ez!

Lehet, hogy még nem érzi át igazán ennek az egész gyerekvállalásnak a súlyát. Minden téren ok köztünk minden, ezért is vállaltuk a gyereket, csak ez az anyagi dolog, amiben nem egyezünk( bár ez pont elég).Eszembe nem jutna lecserélni, hiszen nála mint írtam nagyon egy hullámhosszon vagyunk. Nem, nem tetszik senki más, hiszen nem is keresem az ilyen lehetőségeket.

Tényleg úgy lesz, hogy levonok mindent, ami nekünk kell, aztán a maradékkal azt kezd, amit akar.

2009. jún. 9. 12:41
 8/13 anonim ***** válasza:
44%

Az előző józanabb hangokkal egyetértek.

Egyébként pedig őszinte részvétem. A pénzügyekért a férfinek kellene elsődlegesen felelősséget vállalnia, ami nekem annyit jelent,, hogy

1. Tisztában van a család havi bevételeivel, és ezt nem kell nekünk mint nőnek az orra alá dörgölni, érdekli magától is. (Legfeljebb minket kér, adjuk már össze neki.)

2. Tisztában van a fő kiadási tételekkel, és hogy ezekre mennyi pénz kell. Ha nem is ő néz utána,, de egyértelműen érdekli.

3. A tényekkel összhangban szervezi meg a kiadásait.

Ha már az asszonynak kell őt visszafogni, ott baj van. Reménykedem, hogy csak a tényekkel nincs tisztában, és nem arról van szó, hogy nem akar foglalkozni az anyagiakkal, rád hagyva az ezzel kapcsolatos minden gondot. Az olyan, mintha ő lenne az első gyereked.

2009. jún. 9. 12:55
 9/13 anonim válasza:
93%
Nem volt időm átolvasni az összes választ, de ha jól kijöttök, akkor üljetek le, és beszélgessetek, de őszintén. Ne azt vágd a fejéhez, hogy szórja a pénzt, hanem oszd meg vele, hogy mennyire aggódsz, és hogy nem tudod mi lesz, meg hogy nem érzed a támogatását, pedig neked ez mennyit számítana, hiszen ő a családod, a gyermeked édesapja. Gondoljátok át együtt, hogy mi a közös cél, mi a fontos az életetekben, és hogy mire mennyit tudnátok most szánni. Szerintem ha egy kicsit is ügyes vagy, ő pedig szeret, akkor simán odafigyel, csak ébreszd fel benne a védelmező férfit és apát. Persze azért lehet, hogy később is lesznek "kilengések", de hát Rómát sem egy nap alatt építették. A lényeg, hogy ne őt hibáztasd! Sok sikert!
2009. jún. 9. 16:24
 10/13 anonim válasza:
100%
Vezess háztartási naplót! Egy kockás füzetbe írj be egy hónapig minden kiadást és hóvégén ülj le vele megbeszélni, hogy milyen költségekből lehetne lefaragni. Talán belátja hogy a családja fontosabb mint a hitvány autója.
2009. jún. 9. 17:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!