Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mindenki ennyire odafigyel a...

Mindenki ennyire odafigyel a spórolásra?

Figyelt kérdés

Nekem enyhén szólva túlzásnak tűnik sok minden innen.

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..

2009. okt. 27. 12:46
1 2 3 4 5
 11/46 A kérdező kommentje:

Köszi az eddigi válaszokat.

13:05-Megkérdezhetem hol élsz?

2009. okt. 27. 13:12
 12/46 anonim ***** válasza:
94%

szia!

Amin tudok, én is spórolok. Az olcsóbbat veszem meg belőle (pl. tészta, kenyér, rizs...). De vannak dolgok amiken nekem nem jött be a spúr. Ilyen pl. a mosószer. Teszkó gazdaságos nagykiszerelésű mosógélből 2szer annyit kell tenni, hogy valahogy kihozza a foltokat, mint a drágább mosógélből. Ergo: Gyorsabban fogy, többször kell venni. De nem csak a teszkós ilyen... Vallom: "Olcsó húsnak híg a leve"....

2009. okt. 27. 13:20
 13/46 anonim ***** válasza:
68%
A belinkelt kérdésnél a ma 12.40-es hozzászólónál csak én érzékelem az iróniát???
2009. okt. 27. 13:21
 14/46 anonim ***** válasza:
54%
sztem, a belinkelt kérdésnél a 12:40-es tavaly indult a "Ki a legspúrabb a világon" c. versenyen és első lett, most meg nem bírt magával a nagy izgalomban :DD
2009. okt. 27. 13:25
 15/46 anonim ***** válasza:
89%

Tulajdonképpen mi is spórolunk, mert pl. nem ásványvizet iszunk, mert a csapvíz egész jó nálunk, általában az olcsóbb dolgokat vesszük meg ételből, de azért nem a legolcsóbbat. Illetve a saját márkás terméknél megnézem a gyártót, mert néha egészen jó nevű is akad köztük. Azt én sem szeretem, ha ki van világítva a lakás, elég, ha csak ott ég a villany, ahol dolgunk van. A fűtés kb. 21 fokra van állítva, fel is lehet öltözni, minek legyen olyan meleg, mint nyáron? A lényeg, hogy ne fázzunk, és persze ne nagykabátban üljünk itthon.

Így nem okoz gondot, ha hónap végén ki kell adni mondjuk 20-30 ezer forintot, pedig én csak gyed-et kapok, a férjem meg közalkalmazott, és más sem támogat.

2009. okt. 27. 13:26
 16/46 anonim ***** válasza:
58%
én nem érzem, hogy ironikus hangvételben írta volna. meg lehet csinálni ezeket a dolgokat, csak oda kell rá koncentrálni. Meg nagyon megváltozott a gondolkodása az embereknek (úgy általában) a fogyasztói társadalmunknak köszönhetően. Ez elleni mozgalmak alakulnak/alakultak ki. Pl érdemes megnézni a tudatosvasarlo.hu -t. innen is sokat lehet tanulni. aki spórol, az pénzt takarít meg és a környezetet is védi - kb. ez az üzenetük
2009. okt. 27. 13:29
 17/46 anonim ***** válasza:
86%

Mért pontozzátok le a 13:01-est? Szerintem sok mindenben igaza van. Az ilyen túlzásba vitt spóroláshoz, bizony idő kell.

Több gyerek mellett (neadjisten több műszakban) nem biztos, hogy mindenkinek van ideje rohangálni, az olcsóbb cuccok után.

Ha meg mondjuk van időm, akkor azt inkább munkába fektetem, nem az akciós cuccok hajhászásába.

A víz, fűtés, villany nálam is alap, meg még sok minden amit leírtak, de azt a túlzásba vitt spórolást nagyon nem szeretem, mert az sok esetben csak látszatra pénz-megtakarítás, hiszen máshonnan veszi el az időt. (és sokszor bizony az idő = pénz)

Azért tanultam és dolgozom most, hogy az alapvető igényeimhez való dolgokat megteremtsem magamnak, attól függetlenül, hogy azért ez még nagyon messze van a fényűzéstől.

2009. okt. 27. 13:31
 18/46 anonim ***** válasza:
89%
Nem,nem túlzás,igaz minden szava a válaszolóknak,ugyanis ez a nagy magyar valóság.Sztem a családok 80%-a így él kis országunkban,és ez nagyon szomorú.De ha máshonnan nézzük akkor meg környezetvédelmi szempontból példás kis ország vagyunk.Spórolunk az ivóvízzel,energiával,nem veszünk fölös élelmiszereket amiket úgyis kidobunk,kevesebb mosószer,vegyszer megy a folyóvizeinkbe.Jólétibb országokban sokat kampányolnak azért,hogy így kellene élniük az embereknek mint nekünk!!:))
2009. okt. 27. 13:34
 19/46 anonim ***** válasza:
53%
azért van egy határ! Én is ecettel mosom az ablakot, mert az a legjobb tisztító, ezt teszem a mosógépbe is, mert a legjobb fertőtlenítő+szagtalanító...de azért nem fogok 600 dologra odafigyelni, mert én most nagyon tudatos akarok lenni. Ráadásul a lyukas cipő max. nyáron tesz jó szolgálatot, mert levegőzik:) akkor együnk papírt, az is eltelít és menjünk ki a nagy tölgyfa alá elmélkedni, mert a NET is pénz.. Ferde tükröt állított a Kérdező elé.
 20/46 anonim ***** válasza:
86%

13:29 vagyok

bocs, tényleg gúnyos itt-ott a 12:40-es. Közben, nem is tud róla, de írt jó dolgokat is. :)

1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!