Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek is korai összekölt...

Szerintetek is korai összeköltözni, ha az egyik félnek nincs jövedelme?

Figyelt kérdés
A férfi dolgozik, biztos jövedelme van, viszont a nő még tanul, és semmi bevétele nincs.
2013. aug. 5. 09:28
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
24%
Az egy dolog, hogy a pasinak nem kín eltartani a nőt, de attól még ki van szolgáltatva a pasinak, és hát bennem van annyi önbecsülés, hogy ezt nem tudnám elviselni. Teljesen más, ha valaki elveszíti az állását, hiszen ő már adott bele egy kapcsolatba annyit (igen, a pénz is számít), hogy ez ne jelentsen gondot az ideiglenes eltartó számára. Mondjuk nem is értem mit esznek a férfiak egy saját lábán megállni képtelen nőn, hiszen ha ő kidobja otthonról, a csaj mehet vissza anyuciékhoz.
2013. aug. 5. 10:24
 22/48 anonim ***** válasza:
87%
Nektek mániátok ez az "élősködés". Amikor megismertem a férjemet, én már dolgoztam, ő 5 évvel fiatalabb lévén nálam, még egyetemre járt, semmi bevétele nem volt, mégis összeköltöztünk már néhány hónap után, az esküvőnk még bőven a diplomaosztója előtt volt, de bennem egy percig nem volt ez az ostoba gondolat, hogy a szerelmem, később a férjem "élősködik", hanem úgy éreztem, hogy két szerelmes ember megosztozik mindenen, amijük van. Mostanra (8 éve vagyunk házasok) az ő fizetése majdnem háromszor annyi, mint az enyém, akkor most én "élősködök"? Nevetségesek vagytok ezzel az öntudatnak álcázott bizalmatlansággal.
 23/48 anonim ***** válasza:
82%

Az hogy valaki tanuló egyáltalán nem jelenti hogy nem fog dolgozni (több a diákmeló mint a rendes) és hogy nem lesz ösztöndíja stb....

Ráadásul gondolom ha nem a saját városában lakik akkor kap otthonról, vagy az iskolától lakhatásra is pénzt...mindegy hogy albérletre költi, vagy beleszáll vele a közös életükbe. A diák nem mindig egyenlő a pénztelenséggel.

24/48 anonim ***** válasza:
23%

Hát igen így könnyű. Pénzes pasit kell fogni, és így nem hogy ketten megéltek a keresetéből de még félre tenni is jut. Más pedig örül hogy egyik hónapban kitudja fizetni a kölcsönét, hogy a következő hónapban újra feltudja venni. Élni is csak kölcsönből tud, nem hogy félre tenni.

De nem panaszkodom. Meggyőződésem hogy mindenki a saját sorsának a kovácsa. Én is megragadok minden lehetőséget, hogy feljebb tudjak kapaszkodni. Tanult ember vagyok, de még sem tudok elhelyezkedni. Már 26 éves vagyok. Nekem egyszerűen nem jön be az élet. Más pedig éli világát gond nélkül. Nem irigyellek, tényleg nem. Csak elszomorít mennyire is igazságtalan az élet.

2013. aug. 5. 10:26
 25/48 anonim ***** válasza:
20%
Anyád miért akart koleszba küldeni? Meg akart szabadulni tőled? :D
2013. aug. 5. 10:26
 26/48 anonim ***** válasza:
61%

Nem feltétlenül. Mi mindketten dolgoztunk, mikor összeköltöztünk, de most jó ideje nem találok munkát, most akkor költözzünk szét?

Ez tőlük függ, meg attól, hogy egy fizetésből átmenetileg meg tudnak-e élni, hogy a férfi vállalja-e ezt, meg hát gondolom, a nő is akar majd előbb-utóbb dolgozni.

2013. aug. 5. 10:28
 27/48 anonim ***** válasza:
40%

"az iskolától lakhatásra is pénzt.."

Te valami nagyon állom világba élsz ha azt hiszed az iskolák adnak lakhatásra pénzt :)

2013. aug. 5. 10:29
 28/48 anonim ***** válasza:
81%
egyetemen igényelheted....levelezőin is kapok most is, csak jóval kevesebbet, meg csak nyárra....
2013. aug. 5. 10:31
 29/48 A kérdező kommentje:

Azért akart elküldeni, hogy "önállósodjak".

A párom pedig nem "pénzes". Egyszerűen csak nem verjük el a pénzt. Fodrászhoz, kozmetikushoz, manikűröshöz nem járok. Drogériában csak alap tisztálkodási szereket, és tisztítószereket veszek. Ruhákat 1-2 havonta veszünk mindkettőnknek, de 1-1 pólóról, vagy nadrágról van szó. Fiatalok vagyunk, de havonta csak 1x járunk el szórakozni(mozi, cukrászda, strand, pizzéria). Egy dolog van, amin nem spórolunk, az az étel. Jó minőségű alapanyagokat veszünk, és nagyon ritkán dobok ki ételt.

2013. aug. 5. 10:39
 30/48 anonim ***** válasza:
23%
Nagyon önálló lettél, beköltöztél új apucihoz:)
2013. aug. 5. 10:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!