Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tehetnék? Most velem van...

Mit tehetnék? Most velem van tényleg baj?

Figyelt kérdés
19 éves lány vagyok. Rólam tudni kell, hogy tisztaságmániás vagyok, minden mindig a helyén. A barátom meg pont az ellenkezőm ennek. Múltkor voltam náluk és az anyukája (aki egyébként szimpatikus), behozott nekünk a szobába sütit. Nah, persze a barátom egyből le is morzsázott, és "természetesen" otthagyta.Én nem akartam bajt, hát nyammogva , de megettem , de utána mondtam a barátomnak az ajtóban, hogy még egy ilyen, és nem jövök fel hozzájuk, és kicsit legyen már "kulturáltabb". Erre megsértődött és mondta, hogy már nem bírja a nyafogásaimat, ő ilyen és kész, ha nem tetszik majd keres mást! Rá 10 percre kibékültünk, de ez az egész bennem maradt. Most én vagyok a túl "nyafogós"?
2009. okt. 25. 13:08
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
85%
Megkérdezhetem, Téged nagyon arra neveltek, hogy egy lánynak rendszeretőnek, pedánsnak kell lenni? Anyukád is ilyen? Otthonról hoztad ezt a "2 morzsa miatt is képes vagyok veszekedni" attitűdöt? Mert csak érdekel, hogy hogy jut el valaki odáig, hogy a 2 morzsa fontosabb az embereknél, annál, hogy jól érezzük magunkat. Lehet, hogy a neveltetés a hibás, nem Te!
2009. okt. 25. 15:05
 22/25 anonim ***** válasza:
81%

A saját otthonodban azt és úgy csinálsz, és azt követelsz meg, ahogy te szeretnéd, de más otthonába ilyen beleszólási jogod nincs. Én szeretem a rendet magam körül, de nem vagyok mániákus, és ha több elfoglaltságom van, vagy beteg vagyok, nincs időm vagy energiám, akkor van egy kis szétszórtság, de más otthonában úgy alkalmazkodom, ahogy ők azt megszokták, mert az az ő privilégiumuk, és én ott vendég vagyok. Ezt tanuld meg, még akkor is, ha a párod, ha esetleg problémád van a morzsázással, és hoznak be szalvétát, adj egyet neki evés közben, ezzel diszkrét is vagy, de érzékelteted is, hogy ne morzsázzon. Az én nagymamám pl. nem tud rendesen elmosogatni, lehet, hogy a kor, nem tudom, de ha ott vagyunk, amikor nem látja, áttöröljük vagy elmossuk azt az evőeszközt, tányért, poharat, amiből eszünk, így nem sértődik meg.

Arra nagyon vigyázz, hogy nálad ez a "tisztaságmánia" kórossá is válhat, az meg már betegség, ha nem figyelsz oda. Ne legyen baj!

2009. okt. 25. 15:05
 23/25 anonim ***** válasza:
81%
Olyat már láttam, hogy valakit házicselédnek nézett a családja, és akkor ő tudatalatt úgy fogta fel, hogy "Ok, azt akarjátok, hogy takarítsak? Jó, oké, takarítok, de az agyatokra megyek vele" - de Te ehhez még fiatal vagy.
2009. okt. 25. 15:06
 24/25 anonim ***** válasza:
79%
Ez túlzás egy kis morzsázás miatt.
2009. okt. 25. 18:10
 25/25 anonim ***** válasza:
19%

Itt nem a morzsázás a lényeg, hanem hogy kiderült számodra. a fiúd egy figyelmetlen disznó. aki tojik arra, hogy az anyja mennyit melózik azért, hogy ne a mocsokban éljen.

Hívd át magatokhoz és kínáld meg otthon sütivel: látni fogod, hogy máshol is úgy viselkedik-e, mint otthon. Ha igen, ne sajnáld, ha ez a kapcsolat majd véget ér... Már csak azért se, mert ha esetleg összeköltöznétek, akkor neked pont ugyanúgy kell majd rendet raknod utána, mint ahogy az anyja teszi. Jól elrontotta a srácot, mellesleg. Teljesen kiakaszt, ha olyant látok, hogy valakinek be van lőve a haja, a cucca mintha most vették volna újonnan, de rendetlen és mocskot hagy maga után. Az ilyen nem igényes, mert nem lehetünk csak magunkra igényesek, a környezetünkre is annak kell lennünk.

2009. okt. 26. 11:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!