Miért ilyen velem? Mit tehetnék ellene? Hogy lehetne megoldani?
Hárman vagyunk lánytestvérek a családban. A legidősebb nővérem (24) már nem lakik itthon, a középső tesóm(22) pedig még tanul. A nagyobb testvéremmel nagyon jól kijövök de a középsővel nem valami harmonikus a kapcsolatunk. 18 éves kora óta folyamatosan elvárja a kiszolgálást, itthon sem segített semmit és diákmunkát sem végzett.Idén elékezte a 2(!) szakképzését női szabóként és diák munkát is végez mellette. A probléma az hogy amióta anyánk is dolgozik(2006-óta) elvárta azt hogy a nagyobb tesóm gondoskodjon róla. Most hogy ő már elköltözött nekem kell kaját készíteni neki is kaját és azt még kritizálja is hogy olyan íztelen. Miután szombatonként apa levágja a füvet mindig nekem kell a járdát lesöpörni mert neki tanulnia kell amikor tudja hogy nekem a felvételire kellene tanulnom. Így 14 évesen szinte nekem kell ellátnom az egész háztartást. Mostanában pedig fejébe vette hogy ő nem fog mosogatni mert eddig mindig ő mosogatott 9 éves korom óta minden héten én mosogattam. De talán a legfelháborítóbb hogy anyáékat is úgy kezeli mintha a csicskái lennének és még ő van felháborodva ha elmagyarázzák neki hogy ők a szülei és örülhet hogy nem kell lakbért fizetnie.
Előrre is köszönöm a válaszokat!
14/L
Öcsém pont ugyanez. 23 évesen otthon lakik, keres havi x összeget, amit az utolsó fillérig magára költ, még ünnepekkor sem vesz snekinek semmit, közben elvárja hogy anyám kiszolgálja, vásároljon rá.
Én anno azt csináltam, hogy külön elmosogattam a dolgaimat, az övét otthagytam, szépen gyűlt, külön főztem magamnak-csak ezt nehéz megoldani. Igazából a szüleidnek kéne rászólniuk, Rád már csak dacból sem fog hallgatni.
Én amúgy feladtam anno, nehezen változnak az ilyen emberek:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!