Anyám nagyon önző velünk. Mit tehetnék ellene? (részletek lent)
Az van, hogy 16 évesen vállaltam diákmunkát, és anyám követeli a felét. Próbáltam beszélni vele, de azt mondta, hogy azért kéri, mert ez a hála azért, hogy eltart. Már nem azért, de itthon mi vezetjük húgommal a háztartást. Egy másik eset: Mindig kapok a nagyitól zsebpénzt, hogy majd költsem magamra és vegyek belőle azt amit szeretnék, de anyum mindig kölcsönkéri, és nem adja vissza. Mondta anyu, hogy vezessem a tartozásait, és hogy hamarosan visszaadja. Eddig 30.000 ft-ot kért kölcsön, de nem mondtam neki, nem akarok önzősködni. Mondjam neki, hogy szükségem lenne a pénzre? Egyébkét anyám a fizetése majdnem felét cigire költi, napi 2 dobozt szív el.
és akkor még egy eset: vettem egy tök jó halászgatyát, nagyon örültem neki mert sokáig spóroltam rá, erre anyám kijelentette hogy adjam neki. Itt elszakadt a gitárhúr, kiakadtam, és nem adtam neki, akármennyire is ordított. Azóta is minden nap emlegeti, hogy milyen önző vagyok, és hogy az az ő nadrágja... Nagyon gázos a helyzet, mit tegyek???
16/L
Ne adj neki pénzt. Azt, hogy zsebpénzt kapsz a nagyidtól, nem kell tudnia. A pénzedet meg egyszerűen rejtsd el, mit tud tenni?
Apukáddal mi a helyzet?
Ha az édesapád meghalt és 16 éves vagy, akkor jogosult vagy árvaellátásra. Az a pénz téged illet, édesanyád csak a kezelésével van megbízva. Emlékeztesd arra, hogy csak részben tart el, mert az árvaeellátást édesapád után kapod. Én valahogyan kikínlódnám ezt a 2 évet és 18 évesen lelépnék. Nyilvánvaló, hogy nem szeret téged és úgy viselkedik, minth a mostohád lenne. Kérd vissza a tartozást, mondd, hogy miket akarsz venni és sürgősen adja vissza. A továbbiakban ne adj neki és juttasd eszébe, hogy családi pótlékot is kap (ráadásul emelt összegűt, amennyiben egyedül nevel).
Én azt is szóvá tenném, hogy a cigaretta drága és rontja az egészséget is, le kellene szoknia.
Túlzottan engedelmes vagy, ilyenre lettél nevelve, túl rendes vagy ha még a saját keresetedből is anyádnak adsz!
-anyád dolga az, hogy megkeresse a betevőt, meg a cigije árát. neked ehhez semmi közöd, nem a te dolgod pénzt adni a lúzer anyádnak, már elnézést!
-Anyád kötelessége, hogy eltartson, ezért kapja a családi pótlékot is.
-az már minden megalázásnak a teteje, hogy a saját kemény sok óra uncsi diákmunkával megkeresett pénzed akarja.
Az arra való, hogy pl. fagyizzál belőle, meg magadra költsd! A helyedben jól leordítanám.
-Nagyiddal beszélni kellene erről, hogy mit csinál anyád. Mégis csak neked adja a zsebpénzt, nem anyádnak! Anyád elvileg felnőtt, és tud magának zsebpénzt keresni!
sajnos az a baj, hogy anyámmal nem lehet mit kezdeni, nagyon makacs és nem hallgat meg másokat. a saját feje után megy mindig. nagyival lehet beszélek erről
sajnos nem tudok 18 éves koromban lelépni, mert 20 éves koromig gimibe járok, ami alapítványi díjas
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!