FONTOS 25 éves vagyok a barátnőm velem él (19) amit az apja most tudott meg, aki egy idegbeteg és fenyegetőzik, zsarolja, hogy menjen haza, de ő fél és ezt meg is mondta neki, a kérdésem hogy mit tehetnek vagy tehetnek e valamit?
Semmit nem teget az apja, ha a baratnod nem akar hazamenni. Jogilag mar nagykoru, azt tehet, amit akar szuloi engedely nelkul.
Annyi csak a baj, hogy rendort akkor hivhatsz azapjara, ha az valoban utlegeli a csajodat.
figyelj bármi van nem tehet vele semmit az apja mert már nagykorú ahogy a többiek is írták előttem,de ha öléssel fenyegeti már akkor is feljelentheti hisz már az is bűntetendő, és ha átlépi a lakod küszöbét az apja akkor rögtön feljelentheted hisz nem vagy a család része és birtokháborítást követ el.Ennyit kell tudnod,ha pedig már volt verve és ez még látszik a lányod rögtön látleletet kell venni és feljelenteni az apát,FONTOS!! hogy meggyőzd a lányt hogy már nem köteles az apjára hallgatnia mert tapasztalatból tudom hogy a lelkileg zsarolt vagy fizikailag is bántalmazott lányok félnek a bántalmazótól 19 évesen sőt még 50 éves korukig is(tehát örökké félnek tőle)biztosítanod kell neki a biztonság érzetét,hogy számíthat rád és ha kell megvéded mindentől,ha ezt érzi akkor nagyobb ereje lesz ellentmondani az apjának
25/n
utolsó jót írt...
ha meg nem jön a rendőrség..még mindig ott a légpuska...(jogos önvédelem)
Szerintem amit eddig írtál az bőven kimeríti a zaklatás fogalmát. Azért meg már fel lehet jelenteni. Igaz, hogy nehéz bizonyítani, de a feljelentés miatt valószínűleg megkeresik a rendőrök. Persze mindent tagadni fog, de talán ettől észhez tér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!