Miért csinálják ezt velem a szüleim és mit tehetnék ez ellen?
Szakítsd meg velük a kapcsolatot, aztán rájönnek, hogy meddig mehetnek el. Amíg mindig meghallgatod őket és hagyod hogy ezt tegyék, addig nem fognak leállni, nekem elhiheted.
Addig áskálódnak, míg el nem romlik a házasságotok. Előzd ezt meg. Ne keresd őket, legyél elutasító, aztán majd magukba szállnak. Neked most maximálisan a férjedre és a családalapításra kell koncentrálnod.
Sok sikert a babához!
Én biztos rákérdeznék egyszer, miért fáj nekik ennyire, hogy szeretitek egymást.
Anyám is ilyen, és mást nem lehetett tenni, mint megszakítani vele a kapcsolatot. Azóta sokkal kiegyensúlyozottabb vagyok.
Most csak a férjeddel törődj, pár napra húzd ki a telefont, meg kapcsold ki, és pihenj sokat. Később is "ráérsz" idegeskedni, nem fog elszaladni a probléma.
Legyen szerencsétek a babával! Sok sikert!
én már egy éve nem beszélek az apámmal. Hidd el, az, ha megszakítod a kapcsolatot velük szintén nem lenne jó.
Én azt tenném a helyedben, ennyi ésszel, hogy csak ünnepekkor vagy hétvégente, de nem mindegyiken mennék el hozzájuk. Nem kell elmenni segítgetni meg hasonlóak, ha egyszer úgy sem értékelik.
Én a helyedben nem a kapcsolatot szüntetném meg, csak megváltoztatnám, távolságtartóbb lennék és nem hallgatnám meg, ha áskálódik a párom ellen, elhajtanám és kész.
Aztán rájönne, hogy kár is mondania.
Szóval szerintem a viszony szorosságán kéne lazítani.
Ne szakítsd meg a kapcsolatot, mert nagyon fájdalmas lenne, de ezt már te is tudod, hiszen újra megkerested a szüleid. Ami nem volt véletlen, ők neveltek fel. szeresd és tiszteld őket, de tisztes távolból. Lehet nem olyan jó mint, ha nem kéne ezen okoskodni, de még mindig jobb ez "ilyen" szülőkkel, mint ha nem találkoznátok soha!
Neked már van családod, velük foglalkozz, kevesebbet a szüleiddel. Amihez nincs már közük, ne hagyd, hogy mégis legyen.
A kicsihez pedig mérhetetlenül sok szerencsét kívánok!!!
Ismerős a szitu. Annó apám házaságát pont egy hasonló helyzet tette tönkre és több rokonom is csinál ilyesmit.
Szerintem élni és élni hagyni!
Tudnod kell, a szüleid által nyújtott segítség NEM a jóindulatú segítséről szól. Hanem a feletted gyakorolt hatalom megtartásáról.
Ha szereted az ilyesmit, érdemes megfigyelni a szüleid testbeszédét.
"küldenek kaját hétközbenre"!? Bocsi de szerinted ez így ok? Tulajdonképpen hol élsz? Az otthonodban vagy az ő általuk vezetett második háztartásban? Minden egészséges önnálló felnőtt ember kézzel lábbal tiltakozna ellene. Inkább megveszik a kaját vagy összehúzzák a derékszíjat, semhogy így elfogadják. Ennek a kicsit dúrvább változata amikor a szülők még mosnak is a gyerekre. Meg amikor a fiatal pár RENDSZERESEN "véletlenűl" anyagi csődbe kerűl vagy túlköltekezik és a szülők mindig kisegítik. Ismerek ilyen párt, már az X-edik házat kapják. Önnállóság, függetlenség nuku csak látszólagos.
Az a gáz az ilyen helyzet nagyon kényelmes. Már mint ha valakit kiszolgálnak a szülei. Csak éppen egy lassan ölő méreg. Ami nem csak a kapcsolatot, hanem az ember felnőt mivoltát is aláássa.
Milyen dolog amikor beültetés után felidegesít? Szemét de amúgy semmilyen. Abszolúlt hatalmat érez feletted. Amit bármikor demostrál.
Egy megoldás van, rájuk zárni az ajtót, megszakítani MINDEN kapcsolatot akár elköltözni messzire. Meg lehet nekik indokolni miért, de falrahányt borsó. Nem foglalkozni azzal amit mondanak s nem látogatni őket. Túlélik ne aggódj. Ők tudják hogyan kell, csak nektek nem engedik megvalósítani. Pár év múlva meg lehet nézni hogy vannak, addig is legfeljebb AJÁNLOTT képeslap a születésnapokon és karácsonykor. Az ajánlószelvényeket jogi okokból meg kell őrizni.
Szakember segíthet. Ha más nem Susan Forward - Mérgező szülők című könyvét melegen ajánlom. Több mint valószínű végig "ahha ez is ismerős" érzéssel fogod olvasni.
Gondolom nem véletlen amiért 30 éves korodra lett egy komoly kapcsolatod. (Némileg én is hasonlóan vagyok vele, szóval most nem cikizni akarlak.)
Tudom erősre sikeredett amit írtam, de tényleg az életedről van szó. Ebben a szövegben benne vannak a saját tapasztalataim is.
Sok szerencsét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!