Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elítélendő, hogy nem akarok...

Elítélendő, hogy nem akarok ott lenni a szülésnél?

Figyelt kérdés
Nem bírom azt a látványt. Láttam már egy videót egy szülésről és felfordult a gyomrom meg később hánytam is. Na most egy ilyet élőben nem vagyok képes végig nézni, de még hallgatni sem. Még van majdnem 2 hónap a szülésig. Elmondtam a feleségemnek és láttam, hogy rosszul esik neki. A rokonoktól meg megkaptam, hogy milyen vagyok. Nem tehetek róla. Az jobb ha összehányok ott mindent? Persze mellette lennék de ha megindulna a szülés akkor kimennék. Nektek mi a véleményetek?

2013. júl. 18. 11:21
1 2 3 4 5
 21/50 anonim ***** válasza:
50%

Nem elítélendő, bár a megfogalmazásod elég tapló. Gondolj bele, valószínűleg a feleséged sem vágyik erre túlzottan, lehet ő sem bírja a vért...stb, csak neki nincs más választása. Hmm?

Megjegyzem, 3 gyereket szültem, és nem szívesen nézek végig szülésvideót.

A férjem szerencsére nem így gondolkodott, mind a 3 gyerek születésénél ott volt. Azt látott, amit akart, azon kívül, hogy "anyuka most nyomjon" nem hallhatott semmi extrát. Segített, és szerintem a gyerekekkel való kapcsolatnak is jót tett, első pillanattól magabiztosan nyúlt hozzájuk, és imádják egymást. Nem sok férfit ismerek, aki így elzárkózott ettől, de azért van 3-4. Jellemzően a pelenkázástól is undorodtak, a büfiztetéstől is, és elmondásuk szerint nem tudtak mit kezdeni a 3 évnél fiatalabb gyerekkel :S

Azért próbáljátok megbeszélni a feleségeddel ezt. Írod is, hogy rosszul esik neki. Tuti nem fogja elfelejteni sose, ha nem mész be. A szülés rész nem hosszú, max egy óra, az ok, ha kimész. De a vajúdás tizensok óra is lehet, lehet ágyhoz lesz kötve, el se tudom képzelni, milyen rossz lehet egyedül. orvos meg szülésznő nincs ám ott végig, jó ha óránként ránéznek. Szerintem ezt gondold még át azért.

2013. júl. 18. 12:42
 22/50 anonim ***** válasza:
77%

"Az embernek fel kéne nőni, ha a születés undorító neked, az nekem kicsit furcsa."

Mi lenne benne furcsa? Egy gusztustalan, véres folyamat, egy ember szétszakad, és egy másik előjön belőle. Ez tiszta horror. Azért mert egy kisbaba is benne van a sztoriban, még lehet undorító.

Ez ugyanolyan, mint a pelenkázás. A kaka undorító, de nem szeretjük kevésbé a gyereket, mert bekakál. Most csak a szülés biológiáját nézd, minden érzelem nélkül.

2013. júl. 18. 12:53
 23/50 anonim ***** válasza:
74%
Egyébként nő vagyok.
2013. júl. 18. 12:53
 24/50 anonim ***** válasza:
76%
Én sem akarnám hogy a férjem bent legyen a szülésnél. Engem kifejeztetten zavarna ha ott sápítozik, megvan a magam baja. Inkább egy nőt szeretnék magam mellett, aki nekem segít, mert a doki meg az ápolók mással vannak elfoglalva, mondjuk hoz vizet stb. Szerintem erre egy pasi nem alkalmas, meg minek. Az más, ha a préri közepén jön rám a szülés ahol sehol senki csak a férjem, akkor igenis vegyen magán erőt és fogja a fejét a babának :) és akkor elvárom hogy uralkodjon magán. De ha nem ilyen helyzet van, akkor nem kell ott lennie, csak ha kifejezetten vágyik rá.
2013. júl. 18. 12:55
 25/50 anonim ***** válasza:
30%

22-es! Ha pusztán a biológiáját nézzük, akkor nincs benne semmi undorító. Aminek tágulnia kell, az tágul, aminek szűkülnie, az szűkül, együtt dolgozik az anya és a gyerek, vérrel/nyákkal/ezzelazzal jár, de valószínűleg annak is megvan a funkciója.

Az undor - pontosabban az, hogy mitől undorodunk - valamilyen szinten tanult reakció. Az evolúciós undor pl. fertőző betegségektől, romlott ételektől, rossz szagoktól van. A szülés, mint biológiai folyamat (vagy a vele kapcsolatban lévő vér, fájdalom stb) ilyen ősi ösztönöket nem vált(hat) ki, mert nincs benne semmi olyan, ami a fertőzésre, betegségekre, azonnal életveszélyre utal, legalábbis a szemlélő számára.

2013. júl. 18. 13:00
 26/50 anonim ***** válasza:
51%
Számomra mindig döbbenetes, amikor ilyesmit látok, hallok. Férfiak világháborúkat harcoltak végig, bombázták egymást, sebesítették egymást, mentek előre utolsó vérig. Régen. Most meg egy 10-15 órás szülést nem bírnak ki, ahol van valamennyi vér, de nem hal meg senki, ráadásul tuti, hogy nekik nem esik bajuk. Akkora az ellentmondás ebben számomra, hogy nem értem. De ha így állsz hozzá, szerintem se menj be. Más kérdés, hogy ha pontosan tudod, min megy át a feleséged, és egyedül hagyod ebben a helyzetben, akkor hol van ebben a "jóban-rosszban". Mindenkinek mások az igényei, engem meglepne, ha a férjem gyenge lenne megnézni egy szülést.
2013. júl. 18. 13:03
 27/50 anonim ***** válasza:
83%
Én őszintén szólva megbántam, hogy bementem, de ezt azóta sem mertem elmondani a feleségemnek, mert szerinte nagyon jó volt, hogy ott voltam. Már több órája bevitték a szülőszobára, és senkitől nem kaptunk információt. Nem akartam én bemenni, de kijött egy nővér és közölte, hogy menjek be. Nem azt, hogy esetleg be szeretnék-e menni, hanem szinte utasított. Persze bementem, gondoltam a feleségem akarta. (Később persze kiderült, hogy egyáltalán nem, szóval ez a mai napig rejtély, hogy miért is kellett bemennem.) Ha már így alakult, gondoltam a vajúdáson bennmaradok, úgysem történik semmi extra, aztán kimegyek, mert tényleg nagyon nem bírom ezeket a dolgokat. Hát apám, hogy ott mi volt... Pisi, kaki, magzatvíz, vér, és persze üvöltés. Szegényem nem tágult, ezért ott sétáltatták, történetesen minden egyes dolgot láttam a felsoroltak közül, elkerülhetetlen volt. Aztán a dolgok felgyorsultak, és azt sem tudtam mitörténik, majd egyszer csak nyomni kezdett és nemsokkal rá már kinn is volt a fiúnk. Boldog voltam, nagyon, de rosszul lettem. A köldökzsinórt sem voltam hajlandó elvágni. Aztán mentem a babával mérésre, fürdetésre, közben hallottam ahogy az asszonyt varrják, és szisszeg a fájdalomtól. Szóval egy rémálom volt.
2013. júl. 18. 13:04
 28/50 anonim ***** válasza:
38%
Nem elítélendő. Most jobb lenne asszonykának, ha ez után az életben hozzányúlni sem tudnál, mert elmenne a kedved? Nem minden férfinek van helye a szülőszobán, a feleségednek ha még 2 hónapja van hátra, akkor van még józan esze is, hogy gondolkodjon, nem öntötték el a hormonok annyira. Mondd meg neki, hogy ha ezt kell látnod és hallanod, ami ott meg, valószínűleg az életben többet nem tudsz vele lefeküdni.
2013. júl. 18. 13:08
 29/50 anonim ***** válasza:
77%
Valami naturanyu, vagy bioanyu pontozgat ám lefelé :D Ha ez neki kielégülést okoz, hát örülök, hogy hozzájárulhattam!
2013. júl. 18. 13:17
 30/50 anonim ***** válasza:
47%
Mi egy életre tervezünk. Akármikor előfordulhat, hogy beteg lesz a másikunk, össze pisil vagy kakil valamit, vérzik, vagy hány, lázas, sorolhatnám. Akkor sem hagyom magára, azért vagyunk társak. Nekünk ez alap. Van, akinek nem.
2013. júl. 18. 13:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!