Elítélendő, hogy nem akarok ott lenni a szülésnél?
Szerintem egyáltalán nem elítélendő. Esetleg a megfogalmazásod az, de ha ezek az érzéseid, akkor ez van.
Én örülni fogok, ha párom bejön velem a szülésre, de akkor sem fogok megsértődni, ha nem. Egy a fő, szeressen majd minket. Semmi más.
én jövő péntekre vagyok kiírva. a párom még nem döntött, de valószínűleg ott lesz. a legőszintébben mondom, h szerintem ez kétszemélyes dolog köztem és a baba közt, valószínűleg (és remélhetőleg) minden mást ki is zárok majd a külvilágból és a kórházi dolgozók is emberi hangnemet ütnek meg velem (ügyeletesnél szülök). sőt, az esetében még félek is, h olyat mond ami tőle rosszul esik. egy normál lefolyású szülésnél szerintem nincs más, csak te meg a fájdalom és a baba születése. az megnyugtatna, h a komplikáció esetén ott lenne, és lenne rálátása arra, h mi és miért történik, de akkor meg valószínűleg úgyis kiküldenék. szóval, én egyre inkább azt érzem, h ez egy indokolatlan trend, amit most már mindenki kötelezőnek érez és ciki nem "betartani".
a többórás vajúdás az más, ott tényleg hatalmas lelki erőt ad,h nem csak a nővérek pislognak rád néhanapján, hanem melletted van a párod.
legalábbis most így gondolom, de még nem szültem soha...
ELŐTTE én is valahogy így gondoltam, de életem legnagyobb élménye volt!.
Amúgy meg: ahogy erősödnek a fájdalmai felállsz szépen, hogy: csá, ez nekem kezd sok lenni?
Nyugi, az arcát nézd: nagyon szép!
Szerintem a hozzáállásod elítélendő. Tökmindegy, ki mit gondol a szülésről: a TE feleséged explicit módon kérte, hogy legyél vele. Te pedig meg se próbálod.
Ebben a helyzetben a jó hozzáállás valami olyasmi lenne, hogy "rendben drágám, bemegyek veled, de azt nem ígérhetem, hogy végig ott leszek, mert félő, hogy nem fogom bírni".
Ez annyival jobb, hogy legalább megpróbálod..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!