Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elítélendő, hogy nem akarok...

Elítélendő, hogy nem akarok ott lenni a szülésnél?

Figyelt kérdés
Nem bírom azt a látványt. Láttam már egy videót egy szülésről és felfordult a gyomrom meg később hánytam is. Na most egy ilyet élőben nem vagyok képes végig nézni, de még hallgatni sem. Még van majdnem 2 hónap a szülésig. Elmondtam a feleségemnek és láttam, hogy rosszul esik neki. A rokonoktól meg megkaptam, hogy milyen vagyok. Nem tehetek róla. Az jobb ha összehányok ott mindent? Persze mellette lennék de ha megindulna a szülés akkor kimennék. Nektek mi a véleményetek?

2013. júl. 18. 11:21
1 2 3 4 5
 11/50 A kérdező kommentje:
A vért bírom de maga az egész folyamat nekem undorító valamiért. Szerette volna, hogy bent legyek. Úgy mondtam neki, hogy rosszul vagyok tőle
2013. júl. 18. 11:32
 12/50 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem egyáltalán nem elítélendő. Esetleg a megfogalmazásod az, de ha ezek az érzéseid, akkor ez van.

Én örülni fogok, ha párom bejön velem a szülésre, de akkor sem fogok megsértődni, ha nem. Egy a fő, szeressen majd minket. Semmi más.

2013. júl. 18. 11:36
 13/50 anonim ***** válasza:
59%

én jövő péntekre vagyok kiírva. a párom még nem döntött, de valószínűleg ott lesz. a legőszintébben mondom, h szerintem ez kétszemélyes dolog köztem és a baba közt, valószínűleg (és remélhetőleg) minden mást ki is zárok majd a külvilágból és a kórházi dolgozók is emberi hangnemet ütnek meg velem (ügyeletesnél szülök). sőt, az esetében még félek is, h olyat mond ami tőle rosszul esik. egy normál lefolyású szülésnél szerintem nincs más, csak te meg a fájdalom és a baba születése. az megnyugtatna, h a komplikáció esetén ott lenne, és lenne rálátása arra, h mi és miért történik, de akkor meg valószínűleg úgyis kiküldenék. szóval, én egyre inkább azt érzem, h ez egy indokolatlan trend, amit most már mindenki kötelezőnek érez és ciki nem "betartani".

a többórás vajúdás az más, ott tényleg hatalmas lelki erőt ad,h nem csak a nővérek pislognak rád néhanapján, hanem melletted van a párod.

legalábbis most így gondolom, de még nem szültem soha...

2013. júl. 18. 11:36
 14/50 A kérdező kommentje:
Erre nem is gondoltam de tetszik az ötlet amit írtatok!
2013. júl. 18. 11:40
 15/50 anonim ***** válasza:
49%
Pelenkázás, büfiztetés menni fog? Az embernek néha borzasztó dolgokat kell csinálni, pl. életet menteni, idős párunkat tisztába tenni, elhunytat mosdatni, öltöztetni. Te csak a kellemes oldalát vállalnád az életnek? Az embernek fel kéne nőni, ha a születés undorító neked, az nekem kicsit furcsa. Persze nem ítélném el, mert a félelem mindig magától jön, én pl. félek a magasságtól és valószínűleg ha a párom életveszélyben lenne egy magas torony tetején, én sem tudnék a megmentésére sietni. Emberi dolog.
2013. júl. 18. 11:46
 16/50 A kérdező kommentje:
Kevés dolog van ami felkavarja a gyomromat de a szülés az nagyon. Láttam és fogtam is már halottat, még régen a nagyapám odazárta az ujját ami leszakadt és felszedtem, bekötöttem a kezét is. Ilyenek voltak már de a szülés az valahogy más. Kétszer láttam élőben kutyát meg macskát szülni és 1 percnél nem bírtam tovább nézni egyiket sem. Az ember más. Nem tudom, lehet, hogy a saját gyerekemnél más lesz de belegondolok, hogy a feleségem akkor megváltozik odalent, a gyerek meg ázott, véres, nyálkás és ezt nem bírom. Meg amit a feleségem át fog élni szülés alatt az is megviselne mert biztos nagyon fáj de nem tudok segíteni rajta.
2013. júl. 18. 11:56
 17/50 anonim ***** válasza:
63%

ELŐTTE én is valahogy így gondoltam, de életem legnagyobb élménye volt!.

Amúgy meg: ahogy erősödnek a fájdalmai felállsz szépen, hogy: csá, ez nekem kezd sok lenni?

Nyugi, az arcát nézd: nagyon szép!

2013. júl. 18. 11:59
 18/50 anonim ***** válasza:
69%
Én biztos, hogy nem engedném meg soha a páromnak, hogy bent legyen a szülésnél. Most miért jó, ha ott áll? Attól nekem nem lesz kevésbé fájdalmas és úgyis el fog borulni az agyam az erőlködéstől, a fájdalomtól meg a félelemtől, hogy milyen lesz, rendben lesz-e minden. A szemem bevérzik, izzadok, mint egy ló, üvöltök, mint a sakál stb. Szerintem ezt jobb nem látni, de hát ki hogy gondolja. Én biztos nem ítéllek el, sőt...
2013. júl. 18. 12:00
 19/50 anonim ***** válasza:
60%

Szerintem a hozzáállásod elítélendő. Tökmindegy, ki mit gondol a szülésről: a TE feleséged explicit módon kérte, hogy legyél vele. Te pedig meg se próbálod.

Ebben a helyzetben a jó hozzáállás valami olyasmi lenne, hogy "rendben drágám, bemegyek veled, de azt nem ígérhetem, hogy végig ott leszek, mert félő, hogy nem fogom bírni".

Ez annyival jobb, hogy legalább megpróbálod..

2013. júl. 18. 12:04
 20/50 anonim ***** válasza:
65%
Gratulálok annak, aki mindenkit lepontozott.
2013. júl. 18. 12:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!