Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy lehet egy nőt magára...

Hogy lehet egy nőt magára hagyni egy kisbabával?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy így a kérdés költőinek tűnik. Úgyhogy kifejtem.

Van egy nyaralónak használt fészerszerűségünk, ahol néhány évvel ezelőttig minden úgymond normális volt. Kis kert, tavasztól őszig mindenki kijárogat, egy-egy estére esetleg bevackol, de aztán hazamegy a kényelmes házába.

Az elmúlt 5 évben viszont több közeli szomszéd szerszámtárolóba/fészerbe/nyaralószerűságbe beköltöztek és lakás céljára használják egész évben. Szinte mindegyikben egyedülálló anyukák vannak pici vagy kicsit nagyobbacska gyerekkel, gyerekekkel (4-ről tudok biztosan).

Egyikkel beszélgettem tegnap és elmesélte, hogy egyedül maradt, amikor 4 hónapos volt a babája (most 13 hónapos). Innentől kezdve nem tud fenntartani egy városi normális életet. Szülők, rokonság nem segítenek, apa által fizetett gyerektartás mértéke közröhej etc... Viszont baba mellett dolgozni, annyi pénzt keresni, hogy mellette egy önálló garzont bérelhessen ma Magyarországon képtelenség.

Így marad ez a kényszermegoldás, hogy egy ilyen valójában nem lakható városon kívüli helyen meghúzza magát.

Ez hogyan lehetséges? Ilyenkor tényleg nincs segítség?

2013. júl. 18. 06:10
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
természetesen szeretnék,illetve nem akarok álszentnek tünni,szerettem volna....igazából azt szeretném ha a gyermekem apja apaként állna a gyermekéhez....a pénzközpontúságban pedig valószínűleg azért tévedtem mert az ennyire racionálisan gondolkodó emberek általában azok...
2013. júl. 19. 13:38
 42/51 anonim ***** válasza:

Nézd, nem kell ám üldözni a rációt... és hát persze, az érzelem is fontos, csak hát nem tudom, hallottál-e már Kocher bácsiról, aki sebész volt - neveztek is el róla egy érfogó-típust - felfedezte a pajzsmirigy szerepét, és mindezért kapott egy Nobel díjat. Na, hát a nevezetes kísérlete meg úgy nézett ki, hogy a feleségét elkezdte nyulak szárított pajzsmirigyével etetni, és azt tapasztalta, hogy a szelíd, galamblelkű asszonykájából 2 hét alatt örjöngő házisárkány lett az egyéb hatások, mint gyorsult szívműködés, fogyás, testhő-emelkedés, stb, ez nem biosz óra:) mellett. Szóval ez az úriember azt is bebizonyította úgy mellesleg, hogy a lelki működéseink zöme is biokémiai hatások eredménye.

Ezt azért kellett összefoglalni, mert szeretném megérteni azt, hogy honnan veszik a tisztelt hölgyek azt az elementáris zöldséget, hogy a férfinak kötődnie kell egy magzathoz/újszülötthöz, mi több, annak kell számára a legfontosabbá válni - amikor a nő szervezete alakult ki évmilliók alatt ilyesmire, a nőt bombázza a magzat (meg a saját szervezete) a kötődést kialakító lórugásnyi hormonokkal (tüszőhormonokkal, oxitocinnal, stb), ráadásul a nő van közvetlen kontaktusban vele. Miért tűnik sokak számára reálisnak az ember biológiájával, alapösztöneivel szembemenő elvárások megfogalmazása, ahelyett, hogy abból indulnak ki, milyen az ember. És utána miért csodálkoznak azon, ha a végeredmény átlagban természetesen a biológiához fog igazodni, nem az elszállt elvárásokhoz???

Persze, egy apa kötődni fog a gyerekéhez sajátlag is - kis százalékban magába szugerálva az elvárásoknak megfelelést már tán magzati korban is, de jóval nagyobb százalékban majd ha megismeri, együtt van vele, vannak közös dolgaik - mondjuk úgy fél-egy év után. Addig az van, hogy mivel a gyereket szülő nőhöz kötődik, ezért - azon a kötődésen keresztül - elfogadja.

Erre mit csinál korunk (jelzők, legenyhébb mondjuk a nem gondolkodó) átlag európai nője? Azzal szórakozik, hogy a terhesség/gyermekány alatt távolodik el a párjától, rakja a második helyre... azután roppantul elcsodálkozik a végeredményen, legyen az a személyes életében, vagy a válási statisztikában, gyermekvállalási statisztikában. De büszke lehet, legalább megpróbált erőszakot tenni a természeten - pont úgy, ahogy mások a sztálini időkben megfordított folyókkal - csak nem sikerült. Azoknak se, neki se.

Ez a tény, ezt lehet utálni:)))

Tudod, én nem találgattam mint te az előbb az anyagiassággal, ez egy kifejezetten "lebuktató" mondat a bajok eredetére " nem akarok álszentnek tünni,szerettem volna....igazából azt szeretném ha a gyermekem apja apaként állna a gyermekéhez." - arra a világon semmi esély nincs, hogy ez létrejöhessen egyáltalán, ha a ti kettőtök kapcsolatában nem volt annyi, ami biztosítja a "fércet" amíg kialakul a saját személyes kapcsolat. (nem kérdezősködök, ha akarod mesélsz). A következő esély majd kb a gyerek kamaszodásakor lesz, amikor már egy saját személyiség önálló akarattal és döntésekkel, és te ilyen módon "kiküszöbölődsz" a képből... ne mondd, hogy én megmondtam:))

Úgyhogy Kérdező kérdésére meg az a válasz, hogy mindez a probléma negyedennyire lenne, ha a nők a terhesség alatt és szülés után is megmaradnának LEGALÁBB 51%-ban nőnek és társnak, és nem az a minden biológiai ténynek ellentmondó agybeteg divat terjedne, hogy "én most már ANYA vagyok, a férfinak meg az a kötelessége, hogy..."

Akkor kérem mindez jóval kevésbé lenne, és szépecskén visszafordulna a válási statisztika is, a népesedési statisztika is... persze nem rohamléptekben és azonnal, de érezhetően. És újra nőne az anyaság elfogadottsága, megbecsültsége, újra többen és szívesebben nyújtanának segítő kezet.

2013. júl. 19. 14:10
 43/51 anonim ***** válasza:
megvagy :)...már szinte vártam ezt a megközelítést töled...most elmegyek és kitöltök egy lottószelvényt....
2013. júl. 19. 14:18
 44/51 anonim ***** válasza:
Legyen szerencséd:) - ahogy mindazoknak, akik végre megértik, hogy miért nem működik a természettel szembemenés, se általában, se konkrétan ebben a témában. Remélhetőleg a többség eljut oda, mielőtt jóvátehetetlen szintre súlyosbodik a demográfiai krízis Európában.
2013. júl. 19. 14:22
 45/51 anonim ***** válasza:
tévedsz itt nincs kötelesség ide -oda....van egy gyermek akiről gondoskodni kell,de legfőképpen szeretni kell....miért evidens,hogy mindig leosztjuk a szerepeket?te hallottad már azt a kifejezést LÉLEK ,esetleg lelkiismeret?mert azért tegyük hozzá ,hogy ez a VÁGÓ ISTVÁN féle duma ami okoskodóan előadva sokak számára talán okosnak tünik...szóval....LÉLEK
2013. júl. 19. 14:24
 46/51 anonim ***** válasza:
#45, persze, el lehet mondani az elvárást, el is mondja mindenki a sajátjait, naponta 24 órában. Csak attól nem történik semmi, ahogy soha sem történt semmi.... Mondhatom, hogy legyen minden éhezőnek kenyér, mert a LÉLEK.... csak attól nem lesz kenyér. Mondhatom, hogy legyen világbéke, mert a LÉLEK... csak attól nem lesz béke. Ezt elhiheted, próbálgatja mindenki pártízezer éve... valami attól lesz, ha felismerjük, mi hogyan müxik, és elkezdünk azirányban cselekedni. Kenyér pl. abból lesz, ha elvetjük a gabonát amikor ideje van a vetésnek, és learatjuk, amikor ideje van az aratásnak... és még véletlenül se megfordítva, LÉLEK ide vagy oda... a lélek, a lelkiismeret ahhoz kell, hogy mindezt a lehető legjobban tegyük, nem ahhoz, hogy fordítva...
2013. júl. 19. 14:34
 47/51 anonim ***** válasza:
Próbáld meg hogy néha a Dalai Láma könyvét is a kezedbe venni...akkor jobban fogod értelmezni a lélek valóját....én nem akarlak téged meggyőzni semmiről kizárólag arról nem minden fekete és fehér....
2013. júl. 19. 14:41
 48/51 anonim ***** válasza:

#47, ha hiszed, ha nem, még a Bhagavad Gíta is itt van a polcomon, Bibliáról, Koránról nem is beszélek... el is olvastam őket... egyik sem mond olyasmit, hogy jó sülhet ki abból, ha szembe megyünk a természettel, mert majd a lélek... ilyent egyetlen, csöppnyire is komolyan vehető ősibb vagy újabb tanítás se mond...

De ettől még természetesen mindenki abban hisz amiben akar, azzal próbálkozik amivel akar, és attól vár csodát, amitől akar. Én már szerencsére valószínűleg nem fogom megérni azt, amikorra a fejre álló korfa romba dönti az európai társadalmak alapértékeit, főként pont a szolidarítást, amiről ez a kérdés is szól, és azért ami már most se olyan, mint volt 20-30 éve... szóval voltaképp a kibicek nyugalmával is szemlélhetném, hogy mi lesz itten 50-60 év múlva, ha nem változik a gondolkodás.

2013. júl. 19. 14:51
 49/51 anonim ***** válasza:
nem a természettel kell szembemenni hanem együtt kell menni a természettel és a lélekkel....mert ez együtt egy kerek egész...különben hogyan történhetnének pl.csodás gyógyulások melyek tudományos illetve orvosi szempontból lehetetlenek lennének?
2013. júl. 19. 15:12
 50/51 anonim ***** válasza:

Nézd, én nem hiszek a csodákban - abban természetesen hiszek, hogy a psziché befolyásolni képes a testi folyamatokat (nem is hit kérdés, mindenki tudja, hogy ha ideges, akkor gyorsul a szívműködése, kiszárad a tokra, stb), meg abban is hiszek, hogy igen-igen hézagos még a tudásunk a világról, tehát jócskán vannak benne olyan dolgok, amelyeket jelenleg nem értünk, nem tudunk megmagyarázni. De attól ez még nem csoda, szimplán egy olyan dolog, aminek még nem értjük a működését.

De, hogy visszatérjünk a kérdéshez, szerinted milyen csoda fog történni, milyen csodára érdemes várni, amitől az említett nőknek majd meleg lesz télire, vagy nálatok rendeződni fog az exed és a gyerek viszonya, vagy megfordul a hazai válási és népesedési trend?

2013. júl. 19. 15:39
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!