Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Felelőtlenség egyedül otthon...

Felelőtlenség egyedül otthon hagyni egy 8 éves, másodikos gyereket?

Figyelt kérdés
A szomszédban otthon szokták hagyni a gyereket egyedül, ha elmennek vásárolni. Mi soha nem hagytuk otthon a gyerekeket, amikor ilyen korúak voltak. Szerintem ez felelőtlenség, és a törvény is ezt mondja. Szerintetek is az? Ti hány éves kortól mertétek egyedül hagyni?

2013. máj. 13. 18:50
1 2 3 4 5 6
 1/56 anonim ***** válasza:
89%

A törvény ilyet nem mond!

És semmi baj nincs azzal, ha pár órára egyedül marad egy ennyi idős gyerek. Én is voltam egyedül napközben pár órát, és semmi bajom nem lett, sőt, tök szerettem az "önállóságot".

Nyilván nem azt mondom, hogy éjszakára, vagy napokra hagyja bárki otthon a gyerekét, de miért is baj az, ha pl. neki nincs kedve hétvégi nagybevásárlásra menni, és ezért otthon marad!?

2013. máj. 13. 18:52
 2/56 anonim ***** válasza:
91%

Nem tudom hol laksz.

Csak a pesti rokonoméknál szokás ez az óvjuk a gyereket mindentől, még a 3 percre levő iskolába is kocsival vigyük.

Nálunk itt vidéken a gyerekek első osztályban, azaz 7 évesen már egyedül buszoznak a 20 km-re levő iskolába a járatos volánbusszal meg stb, önállóak a gyerekek is.

Én is már 5-6 évesen is voltam itthon egyedül akár több órára is.

2013. máj. 13. 18:52
 3/56 anonim ***** válasza:
22%
én nem merném.
2013. máj. 13. 18:53
 4/56 omba ***** válasza:
60%

Határeset. Ha van telefon tán meg merném tenni.

De a 9 évesem nem szeretné. A 11 éves viszont már busszal jön a suliból.

Ilyesmi törvény nincs.

2013. máj. 13. 18:54
 5/56 anonim ***** válasza:
96%
Én 8-9 évesen már egyedül mentem iskolába, és este 6-ig egyedül voltam otthon, mert anyukám Biatorbágyon dolgozott.
2013. máj. 13. 18:54
 6/56 anonim ***** válasza:
98%
Ennyi idősen már simán otthon lehet hagyni a vásárlás idejére. Az nem lehet több 1-2 óránál.
2013. máj. 13. 18:57
 7/56 anonim ***** válasza:
97%
Nem felelőtlenség! A gyerek, ha gyakran előfordul nyilván hozzá van szokva. nincs ilyen törvény. Szerinted hol mondja ezt? Különben meg mi közöd hozzá? Aki például sokáig dolgozik, annak a gyereke hamar megszokja, hogy iskolás korától otthon legyen egyedül. 6-7 éves gyerek simán el van, míg a szülei haza érnek.
2013. máj. 13. 18:57
 8/56 anonim ***** válasza:
98%
szerintem túl kíváncsi szomszéd vagy, ami még nem is volna olyan nagy baj, ha nem ütnéd bele az orrod a dolgokba
2013. máj. 13. 19:00
 9/56 anonim ***** válasza:
93%

Kérdező, csak kíváncsiságból kérdezem:

Szerinted egy nő akkor 15 éves koráig üljön otthon a gyerekkel vagy meddig?

Csak mert hogy egy normális családban dolgozik a nő meg a férfi is.

Egy 8 éves gyerek már iskolás, nem biztos, hogy anyuka-apuka tud érte menni az iskolába, lehet hogy tovább dolgoznak mint ameddig az iskola tart.

Szerinted ilyenkor mi van??

A gyerek hazamegy egyedül és egyedül van.

Vagy akkor egy nő üljön otthon 10-15 évig a szülés után?

2013. máj. 13. 19:02
 10/56 anonim ***** válasza:
19%
Én felügyelet nélkül-akár nagyobb testvér is megfelel felügyeletként-nem hagynám, és egyik gyerekemet sem hagytam 8 évesen egyedül itthon.
2013. máj. 13. 19:04
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!