Felelőtlenség egyedül otthon hagyni egy 8 éves, másodikos gyereket?
A törvény ilyet nem mond!
És semmi baj nincs azzal, ha pár órára egyedül marad egy ennyi idős gyerek. Én is voltam egyedül napközben pár órát, és semmi bajom nem lett, sőt, tök szerettem az "önállóságot".
Nyilván nem azt mondom, hogy éjszakára, vagy napokra hagyja bárki otthon a gyerekét, de miért is baj az, ha pl. neki nincs kedve hétvégi nagybevásárlásra menni, és ezért otthon marad!?
Nem tudom hol laksz.
Csak a pesti rokonoméknál szokás ez az óvjuk a gyereket mindentől, még a 3 percre levő iskolába is kocsival vigyük.
Nálunk itt vidéken a gyerekek első osztályban, azaz 7 évesen már egyedül buszoznak a 20 km-re levő iskolába a járatos volánbusszal meg stb, önállóak a gyerekek is.
Én is már 5-6 évesen is voltam itthon egyedül akár több órára is.
Határeset. Ha van telefon tán meg merném tenni.
De a 9 évesem nem szeretné. A 11 éves viszont már busszal jön a suliból.
Ilyesmi törvény nincs.
Kérdező, csak kíváncsiságból kérdezem:
Szerinted egy nő akkor 15 éves koráig üljön otthon a gyerekkel vagy meddig?
Csak mert hogy egy normális családban dolgozik a nő meg a férfi is.
Egy 8 éves gyerek már iskolás, nem biztos, hogy anyuka-apuka tud érte menni az iskolába, lehet hogy tovább dolgoznak mint ameddig az iskola tart.
Szerinted ilyenkor mi van??
A gyerek hazamegy egyedül és egyedül van.
Vagy akkor egy nő üljön otthon 10-15 évig a szülés után?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!