Felelőtlenség egyedül otthon hagyni egy 8 éves, másodikos gyereket?
Én egyedül hagynám. Okulva a saját példámból.
Engem sose hagytak egyedül. Ha véletlenül úgy jött ki, hogy anyu és apu is reggel 6ra ment dolgozni, átjött a nagymamám és ő indítoott minket iskolába. Kb.. 14 éves koromig. (Öcsém 3 évvel fiatalabb.)
Orvoshoz talán 18 éves korom óta járok egyedül. Addig kísérgettek. És bizony, ha belegondoltam, vagy felmerült, hogy egyedül kell menni, tele lett a gatyám...
3 év alatt (most vagyok 21) kellett behoznom a lemaradásomat... Marha kellemes, hogy ami nekem újdonság, az a barátaimnak, csoporttársaimnak természetes dolog, mert évek óta csinálják... Szörnyű.. :(
Ez a gyerek személyiségétől is függ.
Én 7 éves koromtól egyedül jöttem haza iskolából és egyedül voltam addig, amíg szüleim haza nem értek, ez 2-3 óra volt naponta. 9 éves koromtól már suliba is egyedül mentem reggel, 10 éves koromtól napközis sem voltam, tehát már 2re legkésőbb otthon voltam. Soha nem volt semmi baj, pedig az ételt is megmelegítettem a gáztűzhelyen.
Viszont ismerek olyan gyereket, akit biztos nem hagynék felügyelet nélkül ebben a korban. Az én véleményem egyébként az, hogy a mai gyerekeket rettenetesen túlféltik. (aztán csodálkoznak, hogy mennyire önállótlanok)
A másik lakásunkban nem hagytam otthon őket, mert volt már tűzeset, és ott nem láttam biztosítottnak, hogy simán kimenekülnének. Stresszhelyzetben nem tudták volna az ajtókat nyitni. Nem bennük nem bíztam volna, hanem másokban (szomszéd házban ki akartak lakoltatni valakit, az meg felgyújtotta a lakást és ugrott, a felette lakó ismerősök füstben rohantak a gyerekkel).
Most olyan helyen lakunk, ahol ez nem probléma, itt már kis időre, bevásárlás idejére a 9 évest is itt merem hagyni.
Dehogy felelőtlenség.
Egy elsősnek már egyedül el kellene tudni jutnia az iskolába,boltban venni egy csokit.
Engem nagyszüleim neveltek,iskolába egyedül jártam busszal,hazafele boltba bementem,és a cetlire felirt dolgokat megvettem,hazacipeltem.Nagyszüleim még dolgoztam,reggel 5kor mentek el,így egyedül készültem el,egyedül indultam el.Sosem okozott gondot az önállóság.
Öcsémet már anyámék nevelik,12 éves,még a szembeboltban sem volt egyedül,iskolába kisérik,a mikrót is csak most tanulja kezelni,otthon még sosem hagyták egyedül,a házzal szembe levő boltba se tud átmenni anyám nélküle.Iskolai kirándulásra se megy anyám nélkül.
Ő is olyan lesz mint a kollégám gyereke,17 éves,jövőre érettségizik,de apuka minden nap hozza-viszi iskolába,egy rántottát nem tud késziteni.Életképtelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!