Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Felelőtlenség egyedül otthon...

Felelőtlenség egyedül otthon hagyni egy 8 éves, másodikos gyereket?

Figyelt kérdés
A szomszédban otthon szokták hagyni a gyereket egyedül, ha elmennek vásárolni. Mi soha nem hagytuk otthon a gyerekeket, amikor ilyen korúak voltak. Szerintem ez felelőtlenség, és a törvény is ezt mondja. Szerintetek is az? Ti hány éves kortól mertétek egyedül hagyni?

2013. máj. 13. 18:50
1 2 3 4 5 6
 51/56 anonim ***** válasza:
36%
Én már abbahagytam a magyarázást egyébként, de ezt még leírom. :) Itt sokan nem értik meg, hogy attól, mert velük nem történt semmi rossz és felnőttek úgy, hogy egyedül hagyták őket a szüleik ilyen idős korban, attól még egy 8 éves gyerek nem biztos, hogy érett rá vagy legalábbis be kellene biztosítania a szülőnek az egyedüllétet amennyire csak lehet. De úgy látom jól le vannak húzva itt azok a szülők, akik komolyabban veszik ezt a témát. Isten ne adja, de akivel meg történik valami az utána majd azt mondja, ó bárcsak ne hagytam volna otthon egyedül a gyerekem. Lehet ezt a választ is lepontozni, a szemetekben biztosan túlparás önállótlanságra nevelő szülő vagyok, közben pedig én magamban tudom, hogy inkább felelősségteljes.
2013. máj. 17. 13:53
 52/56 anonim ***** válasza:
59%

#50, tudod, a "cselekvőképtelen" mint jogi kategória, nem azonos a cselekvésképtelenség fizikai állapotával, pusztán annyit jelent, hogy jogilag nem felelős a tetteiért, de már ez is csak részben igaz. Egy jogi értelembe cselekvőképtelen ember is intézheti az élet átlagos ügyeit... persze, nem vehet önállóan ingatlant vagy gépjárművet, de természetesen bevásárolhat egyedül egy boltban mindenféle hétköznapi dolgot. Nem vetheti önállóan alá magát narkózissal járó műtéti beavatkozásnak, de nyugodtan kezeltetheti önállóan az influenzáját. Nem utazhat egyedül a tengerentúlra repülővel, de nyugodtan átmehet önállóan a szomszéd faluba a haverjához.

Szólj hozzá, amikor én általános 3-as, 4-es voltam (szóval pont az itt szereplő korban) nekünk bizonyos óráink egy másik iskolaépületben voltak, vagy fél km-rel odébb, és szépen úgy mentünk át, ahogy akartunk, hármasával-négyesével... nem volt még az a szerintem full beteg divat, amikor a t. szülő reggel autóval hozza, este autóval viszi a gyereket a 3 utcányira lévő lakásba, hanem szépen már az elsősök zöme is maga jött iskolába meg ment haza, legalábbis 1-2 hét után...

Amiről te beszélsz az egy ilyen "ámerikás" marhaság, ami sajnos terjed mint a krumplibogár, ott (de ott is csak csak egyes tagállamokban!) vannak ilyen szerintem nagyon beteg dolgok, hogy a gyereket nem lehet egyedül hagyni 14 éves koráig, meg elviheti a rendőr ha iszik egy sört középiskolás korában, meg 18 év a szexuális beleegyezési korhatár, meg hasonlók...

2013. máj. 17. 13:58
 53/56 anonim ***** válasza:
82%
Én azért megkérdezem a túlféltő szülőktől, hogy elengedik táborba a gyermekeiket? Az utcán elmehetnek iskolába egyedül, vagy kizárólag szülői felügyelettel? Boltba leengedik?
2013. máj. 17. 14:49
 54/56 anonim ***** válasza:
48%
Kedves 53-as. Az én lányom még csak 5 éves, ezért még táborról nem beszélhetünk, de el fogom engedni, én is voltam táborokban, nagyon jó élmény.(Amúgy ezt a kérdésed nem igazán értem, hisz a táborokban van felügyelet.) Természetesen az iskolába is elmehet majd egyedül, nem valószínű, hogy első osztályban, de majd be fogjuk vezetni. Nem fogom nyolcadikos korában kísérni az iskolába. És boltba is el fogjuk engedni, amikor úgy gondoljuk már érett rá. Ez sem 14 évesen fog megtörténni, hanem előbb.
2013. máj. 17. 14:51
 55/56 anonim ***** válasza:
46%

Én oviba is egyedül jártam, és tökre élveztem, hogy a szüleim megbíznak bennem, hogy elengednek.

Úgy fogtam fel, hogy dejó, most bizonyíthatom anyunak és apunak, hogy én olyan okos vagyok, hogy megtudom csinálni amit mondtak, és oda találok az oviba! :D

Vásárláskor is volt, hogy egyedül hagytak, elvoltam magamban, olvastam.

Szerintem a gyerek jellemétől függ.

Van két öcsém, de őket szerintem egy hétre is magukra hagyhatom, az egyik 10, a másik 8, de ha be van kapcsolva a mese, szerintem addig lennének előtte, amíg ki nem kapcsolom :D Mint a szobrok.

Ha beraktam egy jó mesét, kimentem a kertbe, visszamentem, mint a szobrok, úgy oda voltak tapadva még mindig.

2013. máj. 17. 15:14
 56/56 anonim ***** válasza:
54%

37:"Nézd, egy 8 éves gyerek nem hülye... Én már ovis koromban felfogtam, hogy nem nyúlkálok a konnektorba és a tűz csak a tűzhelyen megengedett. Ha egy gyereknek megvan mondva, hogy mit miért szabad és mit miért nem, akkor nem fog kísérletezgetni, legalábbis nekem eszembe se jutott. "

Csak tudod néha nem kell egy butaság ahhoz, hogy baj legyen. Írtam, hogy nálunk úgy volt lakástűz, hogy ültünk a fenekünkön és néztük a tévét. Barátnőméknél dettó. És amíg simán leengedtem a gyerekeket a játszóra, boltba, addig fordítva ez nem fordult elő (hogy ők maradnak bezárva a lakásba és én megyek el), mert nem bennük nem bíztam. Nem minden túlféltés és a gyerek korlátozása.

2013. máj. 17. 20:35
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!