Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Felelőtlenség egyedül otthon...

Felelőtlenség egyedül otthon hagyni egy 8 éves, másodikos gyereket?

Figyelt kérdés
A szomszédban otthon szokták hagyni a gyereket egyedül, ha elmennek vásárolni. Mi soha nem hagytuk otthon a gyerekeket, amikor ilyen korúak voltak. Szerintem ez felelőtlenség, és a törvény is ezt mondja. Szerintetek is az? Ti hány éves kortól mertétek egyedül hagyni?

2013. máj. 13. 18:50
1 2 3 4 5 6
 11/56 anonim ***** válasza:
33%
Hat az en gyerekem 9 eves, de nem hagyom egyeul itthon. Ha barmi veszelyhelyzet merulne fel, eloszor a macskajat keresne menekules helyett. Iskolaba jelenleg iskolabusszal jar -a kapu elol viszik, oda is hozzak vissza-szeptembertol viszont kozeli iskolaba jar majd, kerekparral. Jatszoterre is mehet egyedul, a feltetel, hogy a mobilja nala legyen. Megbizhato gyerek, de elterelheto a figyelme. Az itthoni egyedulletre meg nem erett, szerintem.
2013. máj. 13. 19:05
 12/56 anonim ***** válasza:
94%
Munkatársam a 9 éves kislányát hagyta otthon, nem tudta kire bízni, de megoldotta. Óránként felhívta, rendben van-e, kaját előző este csinált neki, hűtőt a kislány is ki tudja nyitni, mikrót tudja kezelni, DVD-ézni tudott. Semmi baja nem lett. Másik munkatársam gyereke 15 éves, még az orvoshoz se engedi el egyedül, neki kell vele mennie. embere válogatja, meg persze gyerektől függ, milyen a természete...
2013. máj. 13. 19:23
 13/56 anonim ***** válasza:
93%
Én 9 éves voltam, amikor először otthon maradtam egyedül és nem vágtam magamba véletlenül a nagy kést, mert nem tudtam, mi az. Csak egyszer ráléptem a hifire, amikor mentem lefelé a lépcsőn és lezanyáltam, de akkor se tört össze semmim.
2013. máj. 13. 19:27
 14/56 anonim ***** válasza:
85%
A két Lottiban is Lotti már 10 éves kora tudott főzni. :P
2013. máj. 13. 19:28
 15/56 anonim ***** válasza:
66%
*kora előtt
2013. máj. 13. 19:28
 16/56 anonim ***** válasza:
64%
Azert azt nem art tudni, barmilyen hulyenek is tartjatok a szulot, aki nem hagyja felugyelet nelkul a 8 evest, ha barmi baj eri a gyereket, a szulo ellen azonnal eljaras indul kiskoru gondatlan veszelyeztetese miatt es ki is emelik a gyereket a csaladbol. hat baxus inkabb legyen teszetosza a gyerekem. Bar attol, hogy egyedul nam hagyja az ember, az meg nem azt jelenti, hogy eletkeptelen a gyerek.
2013. máj. 13. 19:31
 17/56 anonim ***** válasza:
36%
9 évesen már egyedül sütötted a rántott húst, persze, én meg 10 évesen már 3 fogásos ebédet készítettem. Ne mondd már hogy az anyukád hagyta hogy 9 évesen a tűzforró olaj közelében legyél, ráadásul te süsd a húst... :)))
2013. máj. 13. 19:32
 18/56 anonim ***** válasza:
59%
Nem arrol van szo, hogy a gyerek szandekosan kart tenne magaban, vagy hulyeseget csinalna. Egy veszelyhelyzetet kell elkepzelni, pl tuz ut ki. Mit csinalna a gyerek? Az enyem rohanna a macskat keresni, ahelyett, hogy magat mentene. Nem azert, mert buta, hanem azert, mert imadja a macskajat. Vagy emlekszik ra, hogy a viz eloltja a tuzet, hat leonti vizzel - a tévét, mert azt mar elfelejti, hogy elektromos tuzet nem oltunk vizzel.
2013. máj. 13. 19:35
 19/56 anonim ***** válasza:
85%

Azért mert te nem csináltad, miért olyan hohetetlen, hogy más igen???

De 12-13 évesen lazán főztem a családra, mert muszáj volt... 16 évesen gyerek mellett is megcsináltam (nem saját:))

Én hazias voltam mindig is... Miért ne engedett volna? Ugyanakkora esélye van hogy most megégetem magam,... 10 éves koromban pedig volt háztartástan óra...ott mit csináltunk? Főztünk.....

2013. máj. 13. 19:38
 20/56 anonim ***** válasza:
83%
Miért ne főzhetne? Egyik sulitársam 8 évesen a három kistestvérét is ellátta, és főzött is a családra!
2013. máj. 13. 19:41
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!