Ti hogy vagytok a külföldön élésel és hogy ott dolgozhassatok? Mennél vagy maradnál ha lenne lehetőség? Családot, barátnőt, barátot, barátokat haverokat itt tudnád hagyni a jobb fízetés reményében?
Mi végigcsináltuk, és tapasztalatból mondom.
Ha nagyon szereted a párodat és fontos a hosszú kapcsolat akkor nem mennék nélküle ki külföldre. Nem minden a pénz, és bár kint ha van munka jól lehet keresni, de a magány, a párod hiánya igencsak megtudja keseríteni a kinti életet.
Mi nálunk nekem volt itthon jó munkám, a párom kiment. Nagyon nehéz volt. Annyira, hogy én inkább vállaltam hogy nulla nyelvtudással kimegyek a párom után (aki azóta a férjem) mert nélküle teljesen elvesztem. Így viszont, hogy nem volt nyelvtudásom kint sokáig nem dolgoztam..
Nem mennék, ennek az az oka, hogy rosszul érzem magam ha körülöttem nem az anyanyelvemen beszélnek.
Sző szerint frusztrál. Ha 1 hét után hazamegyünk egy külföldni nyaralásból, már akkor érzem, hogy a feszültség eltünik a vállamból.
Nem hiszem,mogy ezt meg tudnám szokni, hiába beszélek németül és angolul is.
Dolgoztam külföldiekkel, azt jól tűrtem. Viszont a párom nem eleg beszédes ahhoz, hogy csak vele beszljek az anyanyelvemen, nekem pedig ez lételemem.
Az, hogy a családot barátokat itthagyom nem zavarna annyira, így is haonta találkozunk, egy Németország, vagy Ausztria sem lenne nagyobb távolság lényegében..
Mennék, ha lenne lehetőség.
A legjobb barátnőim már külföldön vannak, még kettő van az országban, de velük is egy évben kb. kétszer tudok csak találkozni. A család hiányozna.
A férjemmel más a helyzet. Neki a barátai hiányoznának jobban. De menne ő is.
Én megyek, amint befejeztem a tanulmányaimat, ha minden jól megy. Elsőre valószínű nem szakmában keresnék állást, a későbbiekben viszont valószínű igen.
Nekem könnyű dolgom van, mivel barátaim nem nagyon vannak, párom már nincs és így nagyon veszteni valóm sem. Ugyanúgy szinte egyedül csücsülök itthon, mintha kint lennék külföldön.
A vicc része pedig az, hogy nem is csak a jobb fizetés miatt mennék ki, hanem az egész rossz közhangulat miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!