Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy lehet egy nőt magára...

Hogy lehet egy nőt magára hagyni egy kisbabával?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy így a kérdés költőinek tűnik. Úgyhogy kifejtem.

Van egy nyaralónak használt fészerszerűségünk, ahol néhány évvel ezelőttig minden úgymond normális volt. Kis kert, tavasztól őszig mindenki kijárogat, egy-egy estére esetleg bevackol, de aztán hazamegy a kényelmes házába.

Az elmúlt 5 évben viszont több közeli szomszéd szerszámtárolóba/fészerbe/nyaralószerűságbe beköltöztek és lakás céljára használják egész évben. Szinte mindegyikben egyedülálló anyukák vannak pici vagy kicsit nagyobbacska gyerekkel, gyerekekkel (4-ről tudok biztosan).

Egyikkel beszélgettem tegnap és elmesélte, hogy egyedül maradt, amikor 4 hónapos volt a babája (most 13 hónapos). Innentől kezdve nem tud fenntartani egy városi normális életet. Szülők, rokonság nem segítenek, apa által fizetett gyerektartás mértéke közröhej etc... Viszont baba mellett dolgozni, annyi pénzt keresni, hogy mellette egy önálló garzont bérelhessen ma Magyarországon képtelenség.

Így marad ez a kényszermegoldás, hogy egy ilyen valójában nem lakható városon kívüli helyen meghúzza magát.

Ez hogyan lehetséges? Ilyenkor tényleg nincs segítség?

2013. júl. 18. 06:10
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:
45%

Nézd Kérdező, a helyzet az, hogy akié a jog, azé a felelősség is, ez ilyen egyszerű. Ma ugye Magyarországon a nő kizárólagos joga a terhesség sorsáról való döntés - na ebből következően a környezet többi tagjának meg marad az, hogy a nő döntéséhez hogyan állnak hozzá. Nem mondom, hogy soha sem fordult még elő, hogy a férfi is a gyerekvállalásra szavazott majd hónapok alatt meggondolta magát, de az az esetek tört része.

Kérdező (#4) "Hogy mást ne mondjak, hol van a lányok/nők mellől egy fiútestvér vagy egy apa, aki jól észheztéríti a lelépő nemző hímet?" - nézd, hát végülis ja, az önbíráskodás is egy út... csak közben nem kellene megfeletkezni arról, hogy az ilyen akciót az a másik sem fog ölbe tett kézzel tűrni, sanszosabb, hogy megvédi magát.

Szóval Kérdező, de, van mód az ilyen helyzetek döntő többségének megelőzésére, ez pedig a annyi, hogy akkor kell gyereket vállani, ha mindkét fél gyereket akar, és nem a "majd ha a karjában tartja, majd megenyhül" című szinte soha be nem jövő bornírt ostobaságra alapozni. (ami majdnem akkora sületlenség, mint a "majd mellettem abba fogja hagyni az ivást/nőzést/szerencsejátékot")

2013. júl. 18. 09:19
 12/51 anonim ***** válasza:
50%
ilyen ostobaságot rég hallottam akié a jog azé a felelősség....ebből kiindulva minden férfinak teljesen elgfogadható ha elhagyja a családját ,fogadjuk el ez teljesen normális...köszönjük a bölcs választ
2013. júl. 18. 09:25
 13/51 anonim ***** válasza:
75%

"akié a jog, azé a felelősség"

Ezzel az elmélettel annyi a bibi, hogy jogod van a szexhez, de a következményeket vállalni kell. Ilyen a világ.

Jogod lehet egy autóra/házra/akármire, de a felelősség a tied, hogy fizesd a hitelt utána becsülettel.

Itt valahogy mindenki a jogaival dobálózik... de a felelősségéről meg mindenki megfelejtkezik. És ez nemcsak a szex/gyerekvállalás témakörben van így.

2013. júl. 18. 09:43
 14/51 anonim ***** válasza:
29%

"ilyen ostobaságot rég hallottam akié a jog azé a felelősség.." - engedelmeddel #12, ezt gyakran fogom idézni:)

Egyébként meg persze, nyugodtan tartsd ostobaságnak, nyugodtan ne fogadd el... és akkor mi van, ha közben a világ meg kb így működik körülötted?

2013. júl. 18. 09:53
 15/51 anonim ***** válasza:
34%
"Jogod lehet egy autóra/házra/akármire, de a felelősség a tied, hogy fizesd a hitelt utána becsülettel. " - ez pontosan így van, én döntök a vásárlásról, én döntök a hitel felvételéről, én döntök arról, hogy megtartom vagy eladom - tehát enyém a jog. Ebből következően a felelősség is az enyém, hogy fizessem a hitelt - köszi, hogy ilyen jó példát hoztál az általam idézett axiomára.
2013. júl. 18. 10:11
 16/51 anonim ***** válasza:
58%
hát 11es azért nem mindenki ennyire fatökű ,érzéketlen ember mint te ....remélem sosem lesz családod,mert fogalmad sincs ez mit kíván...irogass inkább a Playboy neked való rovatába
2013. júl. 18. 10:39
 17/51 anonim ***** válasza:
62%
Azért a férfinak is joga van felhúzni az óvszert ha nem teszi akkor felelőssége van... ne mindig a nőket hibáztassuk már mindenért. Szűznemzéssel csak nem jött létre az a gyerek.
2013. júl. 18. 11:32
 18/51 anonim ***** válasza:
26%
#17, jogilag kétségkívül van. Havonta egy csekk erejéig... amit valszeg helyjel-közzel megkapnak a kérdésben szereplők is, csakúgy, ahogy a #10-es válaszoló is (aki írta is)...
2013. júl. 18. 11:49
 19/51 anonim ***** válasza:
66%
10es vagyok szívesen átadom neked ezt az összeget,költsd mondjuk ásványvízre mert másra nem elég,és büszke lehetsz ,hogy abból amit írtam ennyi jutott el az agyadig....bravo
2013. júl. 18. 13:00
 20/51 anonim ***** válasza:
45%

#19, nem "annyi jutott el az agyamig" hanem a többivel nem értek egyet. Bár tudom, a kedves kismamák rendkívül szoknak utálni, amikor egy-egy ilyen "hős anya" megnyilvánulás kapcsán halkan, udvariasan, tisztelettudóan hangot adok abbéli véleményemnek, hogy az anyamacska ötöt fial/szoptat/nevel, mégse szekálja utána halálra a kandúrt, erkölcsi lángpallost lóbálva.

Az igazság láthatóan időnként nagyon tud fájni egyeseknek, volt már, hogy futnom kellett:)

Maradjunk annyiban tehát, hogy számomra rendkívül ellenszenves az a női attitűd, hogy az anyai ösztön minden racionális gondolkodást és erkölcsöt felülíró felmentő körülmény. Viszont tény, rendkívül alkalmas az egykoron magasan tisztelt érték, az anyaság lejáratására.

2013. júl. 18. 13:33
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!