A párom elvárja, hogy a napi nyolc órás munka mellett legyen megfőzve és az ágyban is a kedvére tegyek. Azt mondja, hogy ő szereti ha egy nő odafigyel ezekre a dolgokra. Szerintetek én reagálom túl?
Megdöbbentő, hogy még a magyar nők többségével el tudták hitetni, hogy a házimunka kizárólag a nők dolga. Nézzetek csak utána, számos felmérés bizonyítja, hogy pl. Európában a magyar nők végzik a legtöbb házimunkát és a magyar férfiak végzik a legkevesebbet, akkor sem segítenek sokszor a párjuknak, amikor mindketten dolgoznak. Nem is bánom, hogy az Egyesült Államokba költöztem, itt a gyerekeket egyenjogúságra nevelik, az összes amerikai családban, akiket ismerek a férfi és a nő egyenlően osszák el a házimunkát, a férfiak általában jobb szakácsok, akikkel találkoztam általában otthon főznek, a feleségük meg pakol, mosogat. Itt megkérdezik a férfiak, hogy miben segíthetek,de inkább úgy mondom, hogy egymástól kérdezik meg. Én is úgy lettem nevelve, hogy a nő dolga a házimunka, csak aztán megismertem egy új világot, tájékozódtam, művelődtem és megismertem az egyenrangú párkapcsolatok alapjait. A 19-es válaszoló döbbentett meg a leginkább. Idézem
"a nő dolga: főzni,mosni,takarítani,gyereket nevelni"
És ezt neked így sikerült benyelned? Gratulálok. De azért utána nézhetsz a történelemnek, hogy ez a megosztott szerepvállalás mikor alakult ki és hogyan, és most miért nem kellene, hogy elfogadott legyen, de az agymosó mechanizmus sajnos túl jól működik még a magyar társadalomban.
"a férfi dolga: kerti munka,szerelés,nehezebb fizikai munka,gyereket nevelni"
A magyarok legnagyobb része tudtommal panelban lakik, próbálok visszaemlékezni én mikor még otthon laktam szüleimmel, apának hányszor kellett kicserélni a villanykörtét a panellakásunkban, megszerelni a lefolyót pl, de olyan kevésszer, hogy nem is emlékszem igazán, a lefolyóhoz is szerelő kellett. Azonban tisztán emlékszem, hogy anya minden nap főzött és mi apával csak leültünk az asztal elé és megedtük anya több órás fáradozásának gyümölcsét.
Remélem a mai világban, ahol a nőknek is legtöbbször már muszáj, szükséges visszamenni dolgozni pár hónappal gyerekszülés után, ez az elkülönített szerepvállalás háttérbe fog szorulni.
"Én nem panelban lakom!"
Többezer család viszont igen.
"Igenis egy nő feladata a háztartás vezetése."
OK, de akkor ebben az esetben a férfi dolga a család eltartása, az anyagi háttér biztosítása. vagy így már nem tetszik?
"A mai világban azért van sok válás mert az ember kinyalja a felesége se**ét."
A nap vicce. :-DDDD
Kérdező kissé belekavarodott, hogy ki is ő - a kérdező vagy egy névtelen válaszoló. Gyakran veszekszel magaddal? :-DD
Egy jó szakember segíthet.
Emlékeztetőül:
A párom elvárja, hogy a napi nyolc órás munka mellett legyen megfőzve és az ágyban is a kedvére tegyek. Azt mondja, hogy ő szereti ha egy nő odafigyel ezekre a dolgokra. Szerintetek én reagálom túl?
A kérdező kommentje:
Én nem panelban lakom! Igenis egy nő feladata a háztartás vezetése. A mai világban azért van sok válás mert az ember kinyalja a felesége se**ét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!