Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A párom elvárja, hogy a napi...

A párom elvárja, hogy a napi nyolc órás munka mellett legyen megfőzve és az ágyban is a kedvére tegyek. Azt mondja, hogy ő szereti ha egy nő odafigyel ezekre a dolgokra. Szerintetek én reagálom túl?

Figyelt kérdés
2013. júl. 13. 18:47
1 2 3 4 5 6 7
 41/62 anonim ***** válasza:
10%
Főzz egy egész konténernyi kaját és ha megromlik, akkor kuss, disznó, nincs moslék! Ez jár ezeknek a hímsoviniszta bunkóknak.
2013. júl. 13. 21:38
 42/62 anonim ***** válasza:
73%

Megdöbbentő, hogy még a magyar nők többségével el tudták hitetni, hogy a házimunka kizárólag a nők dolga. Nézzetek csak utána, számos felmérés bizonyítja, hogy pl. Európában a magyar nők végzik a legtöbb házimunkát és a magyar férfiak végzik a legkevesebbet, akkor sem segítenek sokszor a párjuknak, amikor mindketten dolgoznak. Nem is bánom, hogy az Egyesült Államokba költöztem, itt a gyerekeket egyenjogúságra nevelik, az összes amerikai családban, akiket ismerek a férfi és a nő egyenlően osszák el a házimunkát, a férfiak általában jobb szakácsok, akikkel találkoztam általában otthon főznek, a feleségük meg pakol, mosogat. Itt megkérdezik a férfiak, hogy miben segíthetek,de inkább úgy mondom, hogy egymástól kérdezik meg. Én is úgy lettem nevelve, hogy a nő dolga a házimunka, csak aztán megismertem egy új világot, tájékozódtam, művelődtem és megismertem az egyenrangú párkapcsolatok alapjait. A 19-es válaszoló döbbentett meg a leginkább. Idézem

"a nő dolga: főzni,mosni,takarítani,gyereket nevelni"

És ezt neked így sikerült benyelned? Gratulálok. De azért utána nézhetsz a történelemnek, hogy ez a megosztott szerepvállalás mikor alakult ki és hogyan, és most miért nem kellene, hogy elfogadott legyen, de az agymosó mechanizmus sajnos túl jól működik még a magyar társadalomban.

"a férfi dolga: kerti munka,szerelés,nehezebb fizikai munka,gyereket nevelni"

A magyarok legnagyobb része tudtommal panelban lakik, próbálok visszaemlékezni én mikor még otthon laktam szüleimmel, apának hányszor kellett kicserélni a villanykörtét a panellakásunkban, megszerelni a lefolyót pl, de olyan kevésszer, hogy nem is emlékszem igazán, a lefolyóhoz is szerelő kellett. Azonban tisztán emlékszem, hogy anya minden nap főzött és mi apával csak leültünk az asztal elé és megedtük anya több órás fáradozásának gyümölcsét.

Remélem a mai világban, ahol a nőknek is legtöbbször már muszáj, szükséges visszamenni dolgozni pár hónappal gyerekszülés után, ez az elkülönített szerepvállalás háttérbe fog szorulni.

2013. júl. 13. 21:46
 43/62 A kérdező kommentje:
Én nem panelban lakom! Igenis egy nő feladata a háztartás vezetése. A mai világban azért van sok válás mert az ember kinyalja a felesége se**ét.
2013. júl. 13. 21:50
 44/62 anonim ***** válasza:
85%
Szóval ezt most a férj kérdezte,mintha ő lenne a feleség?
2013. júl. 13. 21:53
 45/62 anonim ***** válasza:
94%

"Én nem panelban lakom!"

Többezer család viszont igen.

"Igenis egy nő feladata a háztartás vezetése."

OK, de akkor ebben az esetben a férfi dolga a család eltartása, az anyagi háttér biztosítása. vagy így már nem tetszik?

"A mai világban azért van sok válás mert az ember kinyalja a felesége se**ét."

A nap vicce. :-DDDD

2013. júl. 13. 21:54
 46/62 anonim ***** válasza:
92%

Kérdező kissé belekavarodott, hogy ki is ő - a kérdező vagy egy névtelen válaszoló. Gyakran veszekszel magaddal? :-DD

Egy jó szakember segíthet.

2013. júl. 13. 21:55
 47/62 A kérdező kommentje:
Utolsó! Kettőnk közzül neked kéne szakember!
2013. júl. 13. 22:01
 48/62 anonim ***** válasza:
95%

Emlékeztetőül:

A párom elvárja, hogy a napi nyolc órás munka mellett legyen megfőzve és az ágyban is a kedvére tegyek. Azt mondja, hogy ő szereti ha egy nő odafigyel ezekre a dolgokra. Szerintetek én reagálom túl?

A kérdező kommentje:

Én nem panelban lakom! Igenis egy nő feladata a háztartás vezetése. A mai világban azért van sok válás mert az ember kinyalja a felesége se**ét.

2013. júl. 13. 22:03
 49/62 A kérdező kommentje:
De akkor sem fogok neki munka után főzni és lefeküdni vele.
2013. júl. 13. 22:06
 50/62 anonim ***** válasza:
94%
A 43-as hozzászólásban te írtad, hogy a nő feladata a háztartás vezetése. Tessék szépen akkor munka után főzni. :-DDD
2013. júl. 13. 22:08
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!