Miért válik sok nő cseléddé is munka mellett?
Félreértés ne essen, nem azt ítélem el, amikor valaki háziasszony, háztartásbeli.
Hanem, amikor munka után gyorsan rohan haza kiszolgálni a párját, minden ház körüli dolgot egyedül intéz el, a párja meg el is várja ezt, nem segít semmiben, mintha ez lenne a természetes.
Nálunk teljesen megoszlik ez a "dolog", egymás közt igazságosan elosztjuk a házimunkát, pofámról leégne a bőr, ha mindent a barátnőmre hagynék-aki többet túlórázik így is.
Voltunk haveroméknál vendégségbe valamelyik nap, ott is az ment, hogy az asszonyka szolgált ki minket, ő főzött, kaja után mosogatott, kellett a haveromnak egy doboz cigi, a barátnője ugrott és rohant ki a boltba.
Még öcsém volt ilyen-azaz ilyen, édesanyám teljesen elkényezteti, munka után rohan haza főzni, mosni a lustaságra, ő meg egy rohadt köszönömöt nem képes kinyögni soha...
Tényleg érdeklődnék, hogy miként lesz valakiből mártír, szolga?
Válaszokat előre is köszönöm!
25/F
Az már túlzás, hogy cigiért is elugrik a párjának.
Ha már láttad a szemeddel, akkor miért nem kérdezted meg a férfit, hogy miért is ilyen a párjával?
Talán a nõk ma már kiszolgáltatottá váltak, hogy ne hagyják el õket.?!
Köszi a válaszokat!
Legközelebb rákérdezek, csak nem akartam beleütni az orromat.
ma 19:11
Nem tudom honnan veszed,hogy csak Magyarországon van ilyen de nagyon tévedsz.Nem kell még ezt is a magyarok egyik rossz szokásának tekinteni.Magyarországon sem minden nő cseléd.Nagyon sok helyen megoszlik a segítség,az otthoni munka.
Ahogy külföldön is vannak olyan családok ahol az asszony szolgalelkű. Az arab országokat nem is említem,ahol még az utcán is a feleségnek 3 lépéssel hátrébb mehetnek csak a férjük mögött,vagy nem is ehetnek egy asztalnál a férjükkel,férfi családtagokkal.
Én éltem Franciaországban 3 évet,és jelenleg Angliában élek lassan 5 éve.Mindkét országban vannak olyan barátaink ahol vagy az asszony vagy a férj szolgalelkű.
Itt Angliában Az egyik házaspár barátunknál a nő a domináns,és mindent a férje csinál.
Szóval nem csak Magyarországon van ilyen.
Hogy mi az oka annak,hogy valaki vállalja a cseléd szerepet??Talán a nagy szerelem az ok,vagy az illető egyén gyenge jelleme.
Én úgy vagyok vele,hogyha az illető embereknek így jó élni,akkor el kell fogadni..
Nevelés kérdése és az mit "hozott-látott" otthonról a szülői házból. A párkeresésben is könnyű dolga van, mert az ilyen nőt könnyű megszokni így sok férfinak tetszik. Aztán jön a duma a férfitól, hogy a: pénz számolva, asszony verve jó mert ezek után ez is társul hozzá!
Így azt javaslom a mai nőknek/lányoknak ezt ne engedjék álljanak a sarkukra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!