Miért tanácsoljátok mindig a 18 körülieknek, hogy menjenek dolgozni és albérletbe, ha nem jó otthon?
18 évesen léegfeljebb egy érettségivel rendelkezik, szakiskolásként pedig vmi kis szakmával. Az oké, hogyha verik otthon meg lelki terros van akkor meneküljön, de nagyon sok más esetben is ez a tanács, mikor valójában nem ilyen súlyos az ügy és nem is a gyerek hibája az együttélési nehézség. Főleg azokra az esetekre gondolok, mikor pl a ygereknek problémája van a nevelőszülővel és erre ő a rossz aki legyen hálás az utolsó morzsáért is és ha nem tetszik valami akkor álljon a saját lábára.
Én 18 éves vagyok de el sem tudom képzelni hogy elköltözzem és munkát vállaljak. Így hogy tanuljon az ember tovább? meg lehet csinálni, de szreintem erre azért nem mindenki képes.
Miért kell erre bíztatni egy gyereket, akinek se végzetsége, se tőkéje, se lakása?
Remélem érthető voltam.:)
Egy biztos: Én a saját gyerekemet úgy fogom vállani hogy adig nevelem, míg nem képes megteremteni a normális életet magának.
Nagyon szép az mikor vki saját erejéből 18 évesen vagy az alatt felépíti az életét, de NEM ÖVETENDŐ PÉLDA!
Aki meg a térét csapkodja az nehogy azt higyje, hogy levelezőn oly nagyon mélyen belemennek a dolgok gyakorlati alkalmazásába. Gúnyos vagy és rosszindulatú, de sajnos nincs meg a kellő ismereted hogy beleköss a másikba.
Egyetlen egy dolog miatt vagyok gúnyos és rosszindulatú, mégpedig ezért:
"Húúú, itt mennyien elkezdtek dolgozni nagyon fiatalon?? Oda ne rohanjak, komolyan!"
Ha ez fáj egyeseknek, nagyon sajnálom. Én büszke vagyok arra, amit elértem a saját erőmből, büszke arra, ahová eljutottam.
És hogy nincs meg a kellő ismeretem? Nos, levelezőn végeztem, és tudjátok, az asszisztensem hol? Nappalin. De legyen igazatok. Nem értek semmihez, nem tudok semmit, csak kötekedem, mert nincs jobb dolgom.
Egy valamit még hozzátennék: a kérdésben az szerepel, miért kell arra bíztatni egy GYEREKET, hogy menjen el dolgozni. Azért, mert ezek a gyerekek hirtelen felnőttnek képzelik magukat csak azért, mert betöltötték a bűvös 18-at. Viselkedjenek akkor úgy, mint egy felnőtt, vállalják a felelősséget úgy, mint egy felnőtt.
És most nyugodtan lepontozhattok, legalább mára is megvolt a szórakozásotok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!