Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nincs önbizalmam, és lassan...

Nincs önbizalmam, és lassan bekattanok. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Szülés előtt normál alakom volt, de hajlamos voltam mindig is a hízásra, diétáznom és mozognom kellett mindig, hogy megtartsam az alakomat, amire büszke is voltam.

Két hónapja szültem, 15 kg felesleg van még rajtam. A család, a párom mindig mondogatta, hogy ne törődjek a kilókkal, a baba a fontos, a túlsúly majd lemegy.

Minden nap tornázom, sétálok, diétázom, 4 kiló már lement, de szörnyen türelmetlen vagyok.

Azon kaptam magam, hogy féltékeny lettem. Idegesít már olyan is, ha a párom feltesz a FB-ra a babáról képet, akkor valamelyik régi barátnője like-olja, akire ráadásul azt mondta még régebben, hogy a Barbie baba. Mindig az jut eszembe, hogy ezek a lányok milyen csinosak, én meg ha belenézek a tükörbe csak a nagy hasamat látom, a vastag karjaimat és combomat, csúnya lettem. Tegnap haza jött a párom munkából, lefürdött, átöltözött és elment azzal, hogy még meg kell néznie egy munkát. Teljesen bekattantam, mert az jutott eszembe, hogy biztos azért megy el otthonról, mert én kövér vagyok, és lehet valamelyik bárba megy, ahol csinos lányok vannak, akikkel régen barátkozott is.

Tudom, hogy le fogok fogyni, de az sok idő, és addig megbolondulok. Nem tudom mit tegyek. Nagyon rossz ez nekem. Ettől függetlenül nagyon imádom a picit, boldog vagyok, csak magamat utálom.

2013. júl. 10. 10:20
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
100%

11 kg extra nem jelenti azt, hogy kövér vagy. Ha meg akar csalni, megteszi akkor is, ha Barbie baba vagy.

Inkább az önbizalmad kéne erősíteni, az pedig nem attól függ, hogy hány kiló vagy :)

Én szeretném, ha csak 15 kg-mal lennék több, mint az ideális, most kb 40-nel vagyok több :) Ennek ellenére boldog feleség vagyok egy félisten férjjel, aki a tenyerén hordoz :)

2013. júl. 10. 10:27
 2/34 anonim ***** válasza:
100%

Hát, először is, amikor arra gondolsz, hogy az ex barbik lájkolgatják a bébiképeket, az nem azért van, mert téged akarnak idegesíteni azzal, hogy elhíztál pár kilót, hanem azért, mert bizonyára egy tündérmanó gyerkőcöt hoztál össze a pároddal. Meg gondolj arra, hogy nektek lett közös gyereketek, gondolom a kapcsolatotok is jó, míg barbiékkal okkal szakított annak ellenére, hogy milyen csinosak. Másrészt a férjed bizonyára nagyon jól tudta, hogy a baba után megváltozik a tested, s még ha le is fogysz, már nem leszel olyan, mint a terhesség előtt. De ő szeret téged, a babát is, és senki se tartott puskát a fejéhez, hogy neked gyerek kell, tehát tudta, hogy ez vele jár, s ő is babát szeretett volna.

Ha pedig lefogysz, tegyél fel pár olyan képet, amin szerepelsz a babával, és látványos, hogy milyen klassz alakod van, s zsebeld be az ismerőseid csodálatát, hogy milyen klasszul nézel ki a gyerek után.

Valamint, ha van egy kis szabadidőd, ne az exeken kattogj, hanem olvasd el a kedvenc könyved. Sok sikert!

2013. júl. 10. 10:28
 3/34 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek az elsővel! :)
2013. júl. 10. 10:30
 4/34 anonim ***** válasza:
100%
Egy kicsit üldözési mániás lettél, nyugodj le és fogad el, hogy most szültél és anya lettél.
2013. júl. 10. 10:37
 5/34 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem csináljatok valami közös programot a férjeddel...és közben esetleg elmondhatnád neki ezt, amit nekünk, szerintem ő jobban tud ebben segíteni. Másrészt meg kezdjetek szexelni.
2013. júl. 10. 10:40
 6/34 A kérdező kommentje:

Jó ezt olvasni, hogy boldog vagy, és remélem nagyon -nagyon sokáig ki fog tartani.

Én például még az utcára se nagyon járok ki. A babával is úgy sétálunk, hogy minél kevesebben lássanak, dugott utcákban. Minap az egyik barátnőm lefényképezett bennünket, a tudtunk nélkül telefonnal, és feltette a FB-ra a fotót. Annyira mérges lettem. Úgy érzem, most mindenki azon fog csámcsogni, hogy milyen kövér nője van a páromnak. A párom sportos, izmos, nagyon jól néz ki.

Olyannak láttam magunkat a képen, mint a szépség és a szörnyeteg. Párom szerint buta vagyok, hogy ilyeneket gondolok. De ahogy visszaköszönt a képről a nagy hasam, még sírtam is.

Persze tudom, hogy le fog menni. De addig? Olyan sz@rnak érzem magam, hiszen most nem olyan vagyok, mint akibe beleszeretett, és nagyon félek, hogy kiábrándul belőlem, mert tudom, hogy milyen büszke volt rám a barátai előtt is, hogy milyen csinos felesége lesz. Én meg nyaktól lefelé tiszta torz vagyok. Hiába tudom, hogy ez normális, sok nő így néz ki szülés után... és idővel helyre áll az a kinyúlt has. De most utálom. Tudom, hogy hülyének tűnök. Más helyében én is azt gondolnám, hogy ez megzakkant, és nemhogy boldog lenne, hogy van babája, itt nyavalyog, hogy erős lett.

2013. júl. 10. 10:43
 7/34 A kérdező kommentje:
Aranyosak vagytok, hogy nem sikítjátok le a hajam. Én tisztában vagyok vele, hogy butaságot csinálok, de valahogy mindig visszajön ez a rossz érzés.
2013. júl. 10. 10:47
 8/34 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem menj el egy pszichológushoz, aki segít, hogy elfogad magadat. Hiszen a babának egy kiegyensúlyozott anyára van szüksége. :)
2013. júl. 10. 11:00
 9/34 anonim ***** válasza:
100%
Azt írtad, hogy félsz, mert nem ilyen voltál mikor beléd szeretett. De valószínűleg nem CSAK a külsődbe szeretett bele, hanem a jellemedbe, személyiségedbe is. Nyilván te is így vagy vele. Ha ő szedne fel pár kilot mondjuk egy betegség miatt, te elhagynád? Ha valakinek csak a külsejébe szeret bele az ember, azzal nem vállal gyereket, nem kötelezi el magát. ha tudod, hogy úgy is leadod, akkor miért idegeskedsz? Ha zavarná a súlyod már tudnál róla, hidd el. :)
2013. júl. 10. 11:07
 10/34 anonim ***** válasza:
100%

Na de ne legyél már ennyire butus! És akkor mi van, ha híztál valamennyit? Azt gondolod, hogy aki nem tökéletes alakú, annak el kell bújnia valami sikátorban, és alagútban közlekedni, csak mert van hasa?

Most őszintén, ha te meglátsz egy nagyobb darab nőt, rögtön arra gondolsz, hogy "úristen, de gusztustalan?" Vagy pedig ránézel, mint bárki másra, aztán már másfelé tekintesz? Az emberek többsége ezt teszi.

És még egyszer: ha a férjednek nem kellesz, akkor hiába lehet bombaformád, lehet, hogy egy tonna donnával fog megcsalni (istenem, hány ilyet olvastam itt a gyk-n: "a férjem megcsalt, pedig 54 kg vagyok, szép formás a derekam, bezzeg a szeretője, láttam, vagy húsz kilóval több, mint én").

Tudod, hogy sok férfinek nem is a vékony nő kell, hanem a nagyobb darabokat szeretik? Ne hidd azt, hogy a boldogság garanciája a megfelelő testzsírszázalék - erre én vagyok a garancia, az első hozzászóló. Egész életemben túlsúlyos voltam, mégis mindig voltak férfiak az életemben. Na jó, most csak egy :D De volt olyan, hogy 85 kilósan 4 pasi is próbálkozott nálam. Pedig a kilóimhoz ráadásul csak 158 centi vagyok :D Hasam is volt mindig. Igaz, hogy bikinit nem viselek, és a nagyon vékonyakra való ruhát sem, de összességében nem rejtegetem magam, és nem bújok el. Sőőőőt, strandra is járok :D

Szóval fel a fejjel, legyél büszke magadra, a babára, a férjedre, aki a babáról feltesz képeket :) Hidd el, a megcsalós apukák nem szoktak a babáról képeket feltölteni ;)

2013. júl. 10. 11:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!