Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kikészit anyám. Már félig...

Kikészit anyám. Már félig felnött vagyok és hivjam fel a discoba? :S

Figyelt kérdés

17éves vagyok(nemrég)

14éves korom ota discoba járok.

és anyám kezd az örületbe kergetni annyira,hogy hót ideges vagyok töle...

elvárja hogy felhivjam még a discoba is ,ha én nem akkor ö zaklat ,minden orában szinte :S

ha ottalszok egy bnömnél akkor a tudakozoban kikeresteti a számát és felhivja hogy ott van a kislányoM?

ha randizni vagyok is felhiv hogy mikor jössz már?aztán fél ora mulva hiv hogy ugye elköszönsz éppen?ha elmegyek ruhát venni is 1ora mulva felhiv hogy mivan már

én ezt nem birom tovább:((((((((

2009. okt. 17. 17:18
1 2 3 4 5 6
 21/56 A kérdező kommentje:
én már 1000x mondtam hogy ne hivjon mert nagyon gáz,és mégis hiv...és végre lenne egy jo napom
2009. okt. 17. 18:03
 22/56 anonim ***** válasza:
100%
Mond el neki 1001xre is!
2009. okt. 17. 18:23
 23/56 anonim ***** válasza:
73%
Anyud fél, hogy te is otthagyod őt, mint apád.. Na ezt ne tedd, hiszen csak te maradtál neki.
2009. okt. 17. 18:24
 24/56 anonim ***** válasza:
29%
utolsó válszolnak..de te hülye vagy,kislány nem hagyná el az anyját...
2009. okt. 17. 18:44
 25/56 anonim ***** válasza:
62%
Az tutkó, hogy én sem engednélek el. Minden hétvégén?? Kizárt!!Tanulni mikor szoktál? De jó neked, hogy ez a legnagyobb gondod! Minthogy örülnél annak, hogy ilyen anyukád van. Meg szerintem azért is viselkedik így, mert egy párszor már átcseszhetted szegényt. Megérdemled. 14 évesen disco? Az agyam eldobom. A felnőttség nem azon múlik, hogy hány éves kislány! Mivel még anyukád nem bízik meg benned, és felügyelni kell téged a viselkedésed miatt, valszeg nem vagy kicsit sem felőtt. Attól meg főleg nem, hogy felveszed a kis miniszoknyádat és rázod a se@@ed!
2009. okt. 17. 19:07
 26/56 anonim ***** válasza:
97%

Jót mosolyogtam a kérdésen - Anyukám időnként még 25 éves egyetemista koromban is felhívott éjszaka, ha nem mentem haza, illetve ha úgy alakult, hogy máshol aludtam, frászt kapott, ha nem küldtem sms-t. Nem volt ciki, buliból kimentem, amikor hívott, - ha valaki meghallja, amúgy meg közük hozzá? - ha meg pasinál voltam, aki még nem volt a barátom, akkor max. sms-ben válaszoltam.

Csináld azt, hogy megbeszélitek, hogy sms-t küldesz neki - de próbáld meg nem elfelejteni. "Jól vagyok, minden ok, itt és itt vagyok" elég ennyi is, megnyugszik, és akkor nem hív! Azt meg, hogy ettél-e stb. és hova mégy, kb. meddig, otthon írd ki neki egy papírra az asztalon, mielőtt indulsz!

2009. okt. 17. 19:07
 27/56 anonim ***** válasza:
53%

Akik erre azt mondják, hogy joga van hozzá az eltartónak vagy bizonyára csak aggódik és örülni kell a törődés emejelének, azok melyik bolygó élnek? Milyen ott az idő?

Itt a Földön a szülők nem feltétlenül azért tartják el a gyerekeiket, mert olyan jó fejek, hanem mert törvény kötelezi rá őket és félnek "a falu szájától" is. Szép dolog a törődés, és igen, sok gyerek örülne a korlátozásoknak is, csak vennének tudomást a szülők a létezéséről, de egy fiatalt a társai előtt dedósként kezelni komoly lelki károkat, későbbi beilleszkedési nehézségeket tud okozni.

Próbáld meg a következőt: egy ráérős pillanatban magyarázd el anyádnak, hogy te tudod, sok szülő féltékeny a gyermeke fiatalságára vagy egyszerűen csak félelemmel tölti el, hogy hamarosan meg kell válnia valamitől, ami hosszú éveken át része volt az életének, az anyaszereptől, nem csak tudod, de a te korodban már meg is érted ezt, és szeretnél neki segíteni, szívesen elmégy vele együtt egy pszichológushoz. Ne röhögj! :) Három lehetőség van: 1) beleegyezik - na, ez meglepne, de akkor álld a szavad, menj el vele :D 2) észreveszi magát - kicsit ez is meglepne. 3) annyira megrökönyödik, hogy kikotyogja neked ott helyben, mi a fene baja is van, ha elég értelmesek vagytok mindketten, szépen sikerül átbeszélni a dolgot. A negyedik pedig az, hogy minden marad a régiben, de akkor te minden egyes hívásnál felveted a pszichológusnál teendő látogatást. Képzeld el, hogy a diszkóba röhögve beleszólsz a telefonba, hogy szia anyu, akkor holnap megyünk a pszichológushoz? Képzeld el azt a röhögőkórust, és szerintem anyád is elképzelné. =)

Ami még az eltartás-témát illeti: én is magam tartom el magam 16 éves korom óta (mellesleg alig látóként), mert ne bírtam a lelki terrort szinte születése óta, de kíváncsi vagyok, mi a helyzet azokkal, akik szerint egy eltartott fiatalkorúnak minden megaláztatást tűrnie kell a kosztért-kvártélyért. Szívesen "belenéznék a batyujukba". Viszont neked is komolya javaslom, amint nagykorú vagy, vagy amint leérettségiztél, azonnal költözz el, különben mindig ki tudja majd játszani az "amíg a é kenyeremet eszed.."-kártyát.

Testvéreid vannak, szüleid együtt élnek?

2009. okt. 17. 19:15
 28/56 anonim ***** válasza:
47%
Bocsesz, csakmost láttam, hogy a következő oldalon folytatódtak a válaszok (új még nekem a rendszer itt), de ezek szerint jóra gyanakodtam, elvált anyuka ne bír magával. Akkor lehet hogy a pszichológusos dolog csak félig vicc. Szurkolok neked.
2009. okt. 17. 19:18
 29/56 anonim ***** válasza:
31%

figyi nagyon egyszerűen véget lehet ennek vetni ...

mondd meg a szemébe, hogy ma két srácot is lexoptál a suliban, és isteni volt, na sztem többet nem fog semmi hülyeséget kérdezni meg nagyjából szóhoz se fog jutni, ennyi

2009. okt. 17. 19:24
 30/56 anonim ***** válasza:
73%

Kedves utolsó... írta, hogy az apja lelépett, nem él velük.

Mindenkinek akinek ilyen problémái vannak csak azt kívánom, hogy legyen egyszer a másik oldalon.

Ha valaki erre azt mondja, hogy a gyerek megalázása a féltés, hát nem is tudom, nagyon el van keveredve. Tényleg jó dolgunkban már azt sem tudjuk, miért is lehetne hisztizni. Van hol laknod, van mit enned, van telefonod, elengednek discoba, barátokhoz, van, aki törődik veled, iskolába járhatsz stb. Más ennek a töredékének is képes lenne örülni. Mindkét oldalon vannak túlkapások, tudom, léteznek valós problémák... de a nyavalygás már szinte divat lett.

2009. okt. 17. 19:27
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!