Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most őszintén normális, aki...

Most őszintén normális, aki kamionosnak megy? Sokan minden 2. hétvégén vannak itthon vagy 1 hónapban 2-3 napot, milyen családi élet ez? Élet ez?

Figyelt kérdés

Sok kamionos elmegy otthonról, hazajön 2-3 hét múlva akkor is csak 1-2 napra. Vannak, akik ún. UNIO-nak és 1 hónapokat távol vannak vagy még többet. Milyen az ilyenek családi élete? Szexuális élete? Hokiznak, meglett férfi léttükre? Normális ez?

Azom kívül nem éri meg pénzben sem, odautazás-visszautazás, bevásárlás 2-3 hétre vagy 1 hónapra, fizetni-fizetni...

Van, amikor ki sem fizetik a sofőrt, sokakat kihasználnak.

2013. júl. 1. 17:06
 201/220 anonim ***** válasza:
100%

200 válasz te jó isten, ilyet még nem láttam :D :D

Hogy a kérdésre is próbáljak válaszolni, szerintem maga a munka szeretete miatt is mennek, meg beáll pár hónapra kamionozni, abból azért lesz egy kis pénz.

2018. márc. 1. 23:39
 202/220 anonim válasza:
100%

Kedves Kérdező.

A nemzetközi kamion sofőrök nagyon jól keressnek hidd el.

Nagybátyám is ezt csinálja és havi 1,5 millió forintot simán meg kapja.

3-4 hetet dolgozik és 1 hetet itthon van. Télen meg van egy másfél hónapos le állásuk, igaz arra nem fizetnek de bőven félre tudnak rakni arra az időre.

Van családja 2 gyermekkel és boldogok.

2018. okt. 3. 09:12
 203/220 A kérdező kommentje:

202@. Idézet: "Nagybátyám is ezt csinálja és havi 1,5 millió forintot simán meg kapja."

Húúú,barátom! Ez nem igaz! Másfél millio Ft-ot keres? Még külföldön sem, nemgogy Magyar kamionos vállalatnál! 3 sofőr igen,keres másfél milliot,ha egész hónapban kint vannak.

Barátom, egy Magyar kamionos cégnél,aki Unio-zik és a 4 hetet bevállalja,az kap 5-600ezer Ft között.

De,mivel magad is írtad,hogy kell azért itthon pihenni is 1 hetet,akkor így a 3 hétre, kb: 400 ezret megkereshet, ez az átlag. Ha kifizetik,persze. De,van ahol csak mondjuk 350-et keresnek 3 hétre, ahol pl.oda-vissza járnak Magyarból-Nyugatra és vissza.

Úgyhogy ezt a havi másfél milliót úgy felejtsd el,ahogy van!

2018. okt. 5. 22:40
 204/220 anonim ***** válasza:
100%

203.

Másfél milliót svájci cégnél lehet csak keresni. 1 milla körül egy jó német cégnél. De ezek olyan melók, hogy általában kint kell lakni hozzá és kb. minden második hétvége szabad.

2018. okt. 6. 06:52
 205/220 A kérdező kommentje:

204@. Ez így van, de azért feltételezem, hogy a 203-as válaszoló rokona nem svájci cégnél dolgozik. El van ő tévedve, mint itt sokan.

Kinti cégnél eleve nyelvtudás kell, mert ha nincs, akkor kapcarongynak használják. Amúgy is,sok helyen kint kellene lakni,bérleti díj,kaja,rezsi...stb sok pénzt elvinne és a végén a faszi oszt-szoroz és ott tart, hogy ugyanannyi pénze marad ha egy Magyar nemzetközi cégnél dolgozna és unio-zna.

Tehát kap pl. kint egy Holland cégnél 2600 Eurót, ebből költ a leírtak szerint és marad pl. 1500 Euró, amit ha ft-ban átszámol 470 ezer Ft és ugyanezt vagy még többet is megkaphat egy hazai nemzetközi forgalomban részt vevő kamionon.

2018. okt. 27. 12:36
 206/220 A kérdező kommentje:

Tudjátok mire leszek kíváncsi 15 év múlva? Aminek már most látjuk a létrejöttét, a nemzetközi sofőr hiánynak...és mindez hova vezet?

Csak egy példát írok, pl. 15 évvel ezelőtt,ha egy sofőr kamionozni akart, akkor kiválasztott egy céget,ahova menni szeretne és Szakmai Önéletrajzot,pofavizitet,leinformálást,próba heteket vagy hónapokat kellett véghezvinnie.Meg a felvétele sem volt biztos,sem a fizetése hosszú távon.

Másrészt meg a tulajok,vezetők jobban kihasználták,a hátuk mögött lenézték a sofőröket és úgy is bántak velük (vagyis sokakkal, nem akarok általánosítani).

Ma meg szinte semmi sem kell, sem Önéletrajz,még gyakorlat sem (legfeljebb betanítják az ipsét). Mi sem bizonyítja ezt, pl. ez a sofőrképző projekt,ami még "tűzoltásra" sem volt elegendő. Pár százalék maradt a pályán.

Így, mit tehet a kapitalista? Egyrészt bért emel és a megmaradt sofőrökkel dolgoztat és nem olyan gyorsan rúgja ki, vagy nyúlja le a dolgozót.

De, ha ez a mostani sofőr generácio is kioregszik,mi marad? Hol az utánpótlás? Nagyon, sehol.

15 év múlva, olyan nagy kincs lesz egy Nemzetközi sofőr,hogy szinte sorban fognak állni érte a munkaadók. A fizetése is egy diplomás fizetése lesz,legalább felső vezetői.

...és mindez csak kényszerből lesz.Nem önként,hogy rendesen,korrekten emberségből váltanának a vadkapitalisták a sofőrök megbecsülésén. Hanem a nyomuló tőke a befektetés,az uj autók a munkalehetőség jönne, jönne nekik a profit is,de borzasztó sofőrhiány lesz.

2018. nov. 26. 00:23
 207/220 anonim válasza:
55%

En fix 500 at keresek magyar cegnel most is kint vagyok. Uncsi neha 20 on evesen ulni a fulkeben de szeretem is csinalni.

Van h besokalok veirom nekik h ok mai naptol sziveskedjen a vezetoseg hizzajarulni a felmondasomhoz aztan csorog a telefon h mi a baj.

Aztan adnak valamot mkndif 1-2 jo fuvar aztan megnyugszom.

1 ev alatt emeltek 100 ezret.

De most is azon gondolkodom rajtam nem fogbak nevetni felhivom a fonokot h nekem nem az az eletcelom h 25 napot uljwk az autojaban 1 hoban.

Am 2 hetente jarok haza de nehezen birom mert minden nap recskazni kell.

De az a legjobn mikor bemegyek a telepre ott van Noémi az irodában mindig kijon hozzám mindig mondom nagykn szép vagy megyek haza felhivom mondom mm mar a hangod is nagyon szep nem birok magammal aztan csak kacag.

Mindjart felhivom az iranyitast megkerdezem mi az ebed del van en egy autohofba alltam meg enni egy championscnitzert pomes-el, aztan megmondom vigyetek haza hnaltol kipakolok a kocsivol ennyi penzert ne haragudj mar de nem fogom csinalni 400 ezer km es auto jo h le nem rovbantam meg vele.

Ha adnak ujjat maradok na

2019. máj. 28. 12:10
 208/220 anonim válasza:
55%

Az volt a legszebb mikor mentem Bp tol Spanyolba mentem kaptam 200 eurot a zsebembe nyomta a fonok mondtam es aztan meg levonod vagy milesz? Csak mosolygott nem ez makd az utra fog keleni.

Akor ertettem meg mit mond mikor la csunkeranal megaltam vettem wiskit meg malaga bort s edessegeket de olyan szep lanyok voltak oda ndztem a csaj szemebe mondtam mm szexi aztan oltogettem a nyelvem odajott a csaj mondta mennyi rogsaszal az anyi mondom mutatom banana cumi anal oké mondta oké

Há el ment a 200 euro 1 ora alatt amig bevasaroltam meg lerendeztem a csajt!!

H spanyolbol hova? Hat lengyelbe!!!@

Hat milyen gyonyoru csajok voltak ne tud meg de ott egyk csak csak cumi mondom koszi az nem nagy szam masik csaj 50 eur de olyan csocsei voltak huh mondtam fonoknek azonnal utald a penzt vagy itthagyom az autot mer bajban vok ne kerdez semit majd hillak 1 ora mulva.

Mondtam neki te ilyet miota elek sose kefeltem!

Mondja hahahah kacagnak a hatzerbe is!

Mondja mindig ezt mondod!

2019. máj. 28. 12:17
 209/220 A kérdező kommentje:

207-208 hozzászóló.

Te is azt erősíted,amit leírtam. Huszonévesen hajtasz..dolgozol...tele van a t&köd néha...érthető.

Meg lehet nézni, az ilyen huszonévesekből nagyon kevés van ebben a szakmában. Pedig ők lennének az utánpótlás. De, egyre kevesebb az ilyen és hogy itt a példánál maradjunk a hozzászólónál, ő is csak idő kérdése, és ott fogja hagyni ezt a testet-lelket kimerítő cigányéletet.

...és utána mi lesz, ha nem lesz már sofőr? Már most is ez a helyzet, de még-még azrt mennek a sofőrök az utakon.

De, nézzétek meg 10 és 20 év múlva.

2019. máj. 31. 15:31
 210/220 A kérdező kommentje:

Hát,......sok minden változott azóta. Egyrészt, amit írtam is eddig, egyre kevesebb a sofőr...az MHSZ-es jogsis brigád, egyre fogy...

Az új generáció ofa és egyéb társaiból nagyon kevés, elenyésző sofőr jön a pályára.

Ezért az ilyen hívatást, elkezdik jobban megfizetni mindenütt Európában, többek között nálunk is.

De, nehogy azt higyjétek, hogy merő korrektségből vagy elismerésből...csak a piac, a burzsoá befektetők miatt, nyomnák az árukat, de sofőr meg kevés.

Ezért a bérek emelkedtek...mostanáig. Most ez a vírus miziéria betett egyelőre, visszaesés van.

De, fél év múlva újra teljes gőzzel fog menni a gazdaság és akkor megint szükség lenne sofőrökre.

Hogy mi lesz ebből? Nem tudom pontosan még, de több hetes uniozást aki bevállal, illő lenne még jobban elismerni és megfizetni!

2020. máj. 3. 07:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!