Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most őszintén normális, aki...

Most őszintén normális, aki kamionosnak megy? Sokan minden 2. hétvégén vannak itthon vagy 1 hónapban 2-3 napot, milyen családi élet ez? Élet ez?

Figyelt kérdés

Sok kamionos elmegy otthonról, hazajön 2-3 hét múlva akkor is csak 1-2 napra. Vannak, akik ún. UNIO-nak és 1 hónapokat távol vannak vagy még többet. Milyen az ilyenek családi élete? Szexuális élete? Hokiznak, meglett férfi léttükre? Normális ez?

Azom kívül nem éri meg pénzben sem, odautazás-visszautazás, bevásárlás 2-3 hétre vagy 1 hónapra, fizetni-fizetni...

Van, amikor ki sem fizetik a sofőrt, sokakat kihasználnak.

2013. júl. 1. 17:06
 181/220 A kérdező kommentje:

Ahogy látom a fejleményeket ezen a téren, látom, hogy nincs elég sofőr! Nem csak itt, hanem egész Európában.

Látom ezzel párhuzamosan a karvalytőke nyomulását, illetve megtorpanását, mivel valljuk be a nemzetközi fuvarozás jó üzlet, jó pénzt hoz a tulajdonosnak.

A tehnikai eszközök, fuvarpiac megvan hozzá, viszont a gyakorlott sofőrgárda hiányzik. Mit tesznek a fuvarozók? Elkezdenek jó pénzt igérni egyre föntebb és föntebb....

Azt gondolják, hogy pénzzel mindent meglehet oldani és punktum! Ezt azért én máshogy gondolom.

Nem akarok én itt fellengős nagy szövegeket levágni a régmúlt idők "megbecsült" kamionosokról, a rendszerváltás előtti hozzáállásról, azok más idők voltak, olvashattunk róla eleget. Itt pusztán a teljesen elidegenedett, emberi értékeket nélkülöző, 100% anyagi orientált, piaci világot említem meg.

Most itt elkezdenek ajánlgatni napidíjakat, pl: 50Euró...55Euro...60Euro és stb!

Jó-jó, a pénz már egyre több (ez nem utolsó szempont), viszont nem látom, hogy ez szívből jönne vagy elismerésből!

Ez pusztán a nyomuló tőke erőlködése, hogy jöjjenek dolgozni, ez által nekik is hasznuk lesz. Mert, mint mondanivalóm elején említettem, ez jó üzlet nekik.

Hiába is ajánlanak, akár később 70 euró napidíjat, nem fognak átfogó sikert aratni és gyökeres változást.

Le kéne szállniuk a magas lóról és emberségesen viszonyulni a sofőrökhöz. El kellene menniük a sofőrök lakására, irányítóknak, főnököknek és kezet kellene nyújtaniuk előre a sofőröknek. Kérdezni kellene őket a családjukról,pl. hány gyereked van Jancsikám? Ovodába járnak? Hogy tudunk segíteni? Indítunk ingyenes ovodabuszt, iskolabuszt...stb.

Főnökök, francishe vezetők stb...fel kellene térképezniük a sofőröket, hol laknak, miben tudnának segíteni. Elbeszélgetni a sofőrökkel személyesen otthonukban, mint pl:

-Józsikám! Hol vizsgáztál kamionról? Milyen élményeken mentél át különböző országokban?

-Elismerjük, hogy tudsz menni jól egy 40 tonnás szerelvénnyel. Nekünk csak B kategóriánk van, 100m-en mi 5 autót törnénk össze, ha nekünk kellene vezetni városban....

-Miben tudunk segíteni? Melyik parkolót ajánlod külföldön, ha parkolni kell. Küldjünk e kisbuszt elébed a munkakezdéskor, meg hazautazáskor?....stb. Valami ilyesmi emberséges közeledést, megbecsülést képzelek el, ami célravezető lenne.

Mindjárt más lenne így a leányzó fekvése, a régi idők kamionosvilága ha nem is, de egyfajta új NEO elit kamionosmegbeszülés létrejönne! Állítom, még külfőldről is sokan hazajönnének, Magyar céghez kamionozni. De,amíg csak azt látom, hogy:

-50 Euró helyett kapsz 55-öt.... 60-at...65-öt.....stb.

Ezzel átfogó sikert, gyökeres átalakulást, perspektívát, jövő képet nem látok!

2017. febr. 22. 13:57
 182/220 anonim ***** válasza:
83%
Édesapám kamionosként dolgozott, mikor tizenéves voltam. Igen, nagyon hiányzott, mikor hétvégén nem volt otthon (suliidőben úgyse láttam volna, koliban laktam), viszont a legszebb emlékeim közé tartozik, hogy kivitt magával nyaranta felváltva hol engem, hol a tesómat. Csak mi ketten voltunk, a fél utat végigbeszéltük. Nem tudom, egy átlag tini mennyit beszélget a szüleivel, de mi ezt bőven túlteljesítettük szerintem. Illetve egy csomó olyan helyen jártam (a tengerpartok pl.), amikre egyébként sosem jutnék el. Plusz a pihenőidejében ő ugye aludt, én meg elmentem várost nézni, kaját venni, és ez nem kicsit dobott a nyelvtudásomon és az önállóságomon ;)
2017. febr. 23. 22:17
 183/220 anonim ***** válasza:
Már tervezik a kaminozás szigorítását, mivel van egy olyan szabály, hogy kéthetente 45 órás pihenőt kell csinálni és ezt nem szabadna a kamionban letölteni. Persze ezt sokan kijátszák és nehéz is ellenőrizni egy rendőrnek. Család szempontjából jobb lenne ha az ember otthon lenne legalább kéthetente.
2017. febr. 23. 23:17
 184/220 anonim ***** válasza:
86%
Kérdező! Ha te közel 4 évig képes vagy ezzel a rohadt kérdéssel foglalkozni, akkor veled valami nagyon nincs rendben. Több szakmabeli is elmondta a közel 4 év alatt a tapasztalatát, véleményét, de te hajthatatlan vagy, mert különböző cikkekben meg riportokban ezt meg azt olvastál/hallottál. Igazából nem is értem miért tetted fel korábban ezt a kérdést, mivel körömszakadtáig ragaszkodsz az álláspontodhoz, annak ellenére, hogy válaszoltak neked olyanok is, akik ebben élnek már évek óta. Az meg, hogy hónapokkal később is képes vagy újabb hozzászólást írni, hogy valaki reagáljon rá, elég szánalmas. Úgy tűnik életed nem sok van!
2017. febr. 24. 09:46
 185/220 anonim ***** válasza:
67%

Gyökér vagy!

Ezen nincs mit tovább magyarázni!

2017. febr. 24. 10:51
 186/220 Martin3410 ***** válasza:
77%
Igen az és te nem vagy normális ha egy közel 4 éves kérdéssel foglalkozol még mindig.
2017. febr. 24. 11:16
 187/220 anonim ***** válasza:
100%
Mikor megnéztem, hogy milyen kérdések vannak ebben a csoportban, ez volt az első és csak azért néztem meg, mert láttam, hogy több, mint 180 hozzászólás érkezett.
2017. febr. 24. 15:36
 188/220 anonim ***** válasza:
Kérdező biztos nem magát tarja el meg a gyerekeit, én nem vagyok kamionos de volt hogy teher autoval sokat vezettem, szar munka állandóan annyit vezetni, inkább 2 kezü munkát csinálok,igaz már nem sokaig kell mert tettem azért hogy ne keljen egész életemben ,de tudom milyen rossz annyit vezetni,és nem szolom le mint ez az idióta kérdező
2017. febr. 24. 18:57
 189/220 Martin3410 ***** válasza:
100%
Egyetértek az utolsó válaszolóval a kérdező egy idióta.
2017. febr. 24. 18:59
 190/220 anonim ***** válasza:
2017. febr. 24. 20:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!