Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most őszintén normális, aki...

Most őszintén normális, aki kamionosnak megy? Sokan minden 2. hétvégén vannak itthon vagy 1 hónapban 2-3 napot, milyen családi élet ez? Élet ez?

Figyelt kérdés

Sok kamionos elmegy otthonról, hazajön 2-3 hét múlva akkor is csak 1-2 napra. Vannak, akik ún. UNIO-nak és 1 hónapokat távol vannak vagy még többet. Milyen az ilyenek családi élete? Szexuális élete? Hokiznak, meglett férfi léttükre? Normális ez?

Azom kívül nem éri meg pénzben sem, odautazás-visszautazás, bevásárlás 2-3 hétre vagy 1 hónapra, fizetni-fizetni...

Van, amikor ki sem fizetik a sofőrt, sokakat kihasználnak.

2013. júl. 1. 17:06
 171/220 anonim ***** válasza:
0%

Tehát! A nyugat is kezd észhez térni! Már bevezetik azt, hogy minden sofőr, aki Németország területén dolgozik vagy oda fuvaroz vagy, akár tranzitban halad át, kötelesek fizetni a munkaadói neki, 8,5 Euró órabér fizetést.

Nagy sofőrhiány van, de a kényszeredett nehézsorsú sofőrök, akik már mondjuk Január 1.-én vagy 2.-án kezdik is a munkát, nincsenek eléggé megfizetve! Zsákmányt-zsákmányra halmoz a vad, a sofőr meg anyagilag és mentálisan tönkremegy.

Ezt látja a nyugat is (speciel: Németország)és gátat akar vetni az igazságtalanul éhbérért alkalmazott Kelet európai sofőrök alulfizetésének!

2014. dec. 26. 16:16
 172/220 anonim ***** válasza:

"Már bevezetik azt, hogy minden sofőr, aki Németország területén dolgozik vagy oda fuvaroz vagy, akár tranzitban halad át, kötelesek fizetni a munkaadói neki, 8,5 Euró órabér fizetést."

Érdekelne, hogy a jó istenbe fogják ezt ellenőrizni. Főleg, hogy egész Kelet - Európa (a sofőrök mindenképpen) minimálbéres. Papír? Ad mondjuk egy bolgár cég a sofőrjének arról is igazolást, hogy óránként 50 eurót kap. Nagy ügy.

2014. dec. 26. 18:11
 173/220 anonim ***** válasza:
47%

Maki! Figyu! A Németek nem hülyék. Ezt Te is tudod,ha fuvarozol arra. Amit a Német le akar ellenőrizni, azt leellenőrzi. Lásd. tollcollect, azzal az útvonaladat,vezetésedet...stb, pluszban meg tudja nézni, ha akarja.

Ilyen fal papírral, meg a Németet átvágni nemigen lehet.

Változást kell hozni 2015-től!! Ezt itt már én régóta írom!

Több pénzt, megbecsülést a sofőröknek! Az már tényleg felháborító, hogy Nemzetközis sofőrök alapbérrel vannak bejelentve! Ha nyugdíjba mennek mennyi lesz a nyugdíjuk?

Korkedvezmény sem jár nekik? Csak a lehúzás? Csak a kihasználás? Rablás, zsákmányolás?

Ez így rendben van, és mindenki beletörődik,megalkuszik, mint a birka?

2014. dec. 26. 18:27
 174/220 anonim ***** válasza:

Nézd, én egyetértek, legyen több a lóvé. Csak jeleztem, ezt nehéz lesz ellenőrizni, annál könnyebb kikerülni. Most elkérik a bankszámlaforgalmát egy külföldi sofőrtől? Milyen alapon? Mert bármilyen más okmány nem biztos, arra lehet írni akármit, idegen nyelven, ez nem Toll - Collect. Nekem olyan szerződésem van, hogy elvileg egy saját cégen belüli (!) kollégámnak sem mondhatnám el mennyit keresek. (Nem kapunk egyformán ugyanannyit ugyanis).

Más: milyen órák bére? A munkaidő óráira (13 - 15 óra) 8.5 euró? Azaz 110.5 - 127.5 euró? Annyit egy német sem kap. Levezetett óra? Akkor meg majd hétvégére nem kapnak a sofőrök semmit, és ugyanott vagyunk. Én jelenleg 70 - 80 euró között kapok kapok naponta (ezt persze kizárólag a bankszámlámon látni, mert erről semmilyen papír nincs), ha állok, ha megyek, én kb. pénzemnél vagyok, csak jelzem, ez az előírás nem fog hozni semmit, csakúgy mint a 45 órával kapcsolatos francia/belga keménykedés. Nem nekünk akarnak jót, hanem ezzel próbálnak teret szerezni a hazai fuvarozóiknak.

2014. dec. 26. 18:39
 175/220 anonim ***** válasza:
0%

A mai Magyar nemzetközis fuvarozó cégek, borzasztóan keresik a nemzetközis sofőröket!

Már szinte csak formaság, hogy adják be a szakmai önéletrajzukat is. CE kategória, tachográfkártya és már lehet is sprintelni.

Ez a tendencia az évek múltával, egyre-másra rosszabbodik és átalakul. Egyszerűen nem lesz elég sofőr. Az okokat már kifejtettem az előző hozzászólásaimban.

A másik oldala a dolognak, az új sofőrök már az iskolapadban tanulták az angolt és főleg annyi nyelvtudás, ami ehhez a munkakörhöz kell, azzal játszva rendelkeznek. Ők már nem 8 általánost végzettek és nem "Irak-Iráni" nagyotmondó "hűű öcsém" sofőrök, hanem már a nyitott Unio-s világban felnövők.

Őket már nem lehet "rabszolgaként" kezelni és létminimumért dolgoztatni és kizsákmányolni!

Vagy változtatnak a régi rendszerből átlopott vagyonok vállalkozásai "újkapitalista" állnéven működő "régi elvtársak és leszármazottjai" a rendes dolgozók megbecsülésén és rendes bér elszámolásán és rendes korrekt bejelentett pénzen vagy pedig rádöbbennek, hogy nincs ember, aki elvezetné az autóit!

2014. dec. 28. 11:22
 176/220 anonim ***** válasza:
24%

Tessék! Erről írtam! Ez a mai Magyar "kamionosság"!Hallgassátok meg Lacikát!!

https://www.youtube.com/watch?v=lSGxjfTjn_k

2015. júl. 19. 07:59
 177/220 anonim ***** válasza:
24%

Le kellett vennie Lacikának a videót,de itt van rá a magyarázata az új videójában!

Nem ezt magyarázom már itt nektek 2 éven keresztül? Még mindig kételkedtek? Olvassátok vissza a hozzászólásaimat!

Ezeket a számokat,fizetéseket,amit Lacika mond, mind leírtam,de mindenki ellent mondott itt a hozzászólásokban!

https://www.youtube.com/watch?v=p9JJ_vkLbUg

2015. júl. 26. 22:37
 178/220 anonim ***** válasza:
79%
Fognak is változni a dolgok. A magyar fuvarosok még mindig nem értik mi a helyzet. Kiképeznek 6000 új sofőrt? Örülni fognak a németek, osztrákok! Nem dicsekvésből: én cseh bejelentéssel dolgozom, az anyacég osztrák. Júniusban 23 napot melóztam, hetet itthon voltam. Utalás: 514 ezer forint. (Van lehetőség teljes hónapot is dolgozni, akkor arányosan több, akár a 700 - at is el lehet érni, napidíj, nincs km pénz). 3 hétre, +/- egy - két nap, garantáltan hazavisznek. És mégis: itt sincs ember, mert ettől jobb fizetések is vannak máshol, most számolt le 15 román. Na, ezzel kell majd Gyuri bácsinak konkurálnia.
2015. júl. 26. 23:08
 179/220 anonim válasza:
100%
Fúú kérdező hozzád nyugágy kell. Minden tisztelet a hozzászólóknak.
2015. szept. 6. 23:10
 180/220 anonim ***** válasza:
0%

Most már úgy látom,árnyalatnyit változott a helyzet a sofőrök alkalmazása terén. Több pénzt ígérnek...de ezek még mindig csak ígérgetések!A bejelentés ugyanúgy alapbérrel van és a jól hangzó ígéretek is csak ígéretek,törvény nem szabályozza,ugyanúgy ki vannak a sofőrök szolgáltatva a vadaknak,kényük-kedvére!

Januártól 60Eurós napidíj is "csak adható'!!! Leköpném magam ha annak a helyébe lennék,aki ezt elrendelte!

Nincs bennük elég gerinc,hogy ezt törvénybe foglalják? A zsákmányolók,majd ezt is ugyanúgy kijátszák,ahogy a németországi napidíjat.

2015. nov. 7. 10:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!