Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennél egy 17 éves lány...

Mit tennél egy 17 éves lány helyében? És az én helyemben?

Figyelt kérdés
29 éves éves nő vagyok, 4 éve mentem férjhez. Párom mos 31 éves. 3 éve próbálkozunk, hogy legyen egy gyerkőc, de semmi. 2 hete kiderült, meddő vagyok. Teljesen ki voltam bukva, azt hittem a férjem elhagy, hiszen annyira szeretne kisbabát. 1 hete mondták el nekünk, hogy a férjem 17 éves húga 8 hetes terhes. Egyéjszakás kaland következménye. A család természetesen abortusz-párti, bár adtak a lánynak egy hét gondolkodási időt. Megszüli a babát és elmegy dolgozni, és magántanulóként fejezi be az iskolát, vagy elveteti és mindent úgy folytathat ahogy akar. Én vagyok az egyetlen, akinek eszébe jutott, hogy tartsa meg, és adja nekünk. Családban maradna. Szerintetek hülyeség? Beszéltem a lánnyal, azt mondta hétvégéig meggondolja.
2009. okt. 14. 14:06
1 2 3 4 5 6
 41/56 anonim ***** válasza:
22%
Szerintem nagyon is praktikus.
2009. okt. 14. 20:18
 42/56 anonim ***** válasza:

Szia!

Két dolgot fontolj azért meg.:

1. Később a 17 éves lányban - ha látja növekedni a saját gyerekét, aki rád tekint anyaként - felébredhet a féltékenység, és visszakérheti. Oda tudnád majd adni neki? Ha nem, komoly viszály lesz köztetek, hiszen ha megszereti a gyerekét, foggal-körömmel harcolni fog majd érte.

2. (Bár ez elég borulátó elképzelés, elismerem.) Ha a férjeddel ne adj' Isten, elválnátok, nem biztos, hogy nálad maradhat a gyerek. Bár te vagy a nevelőanyja, de vérségileg a férjedhez sokkal közelebb áll. És a húga se fogja hagyni, hogy elsétálj a gyerekével.

Tehát: nagyon erősen függsz az egész családtól. És sztem majdnem biztosra vehető, hogy az a lány majd egyszer, anyaként, amikor már lesznek "új" gyerekei, és megtapasztalja, milyen érzés is ez, az "eldobottról" is gondoskodni akar.

Nem lebeszélni akarlak, csak rámutatni a buktatókra.

2009. okt. 14. 20:28
 43/56 anonim ***** válasza:
Állj. Mi köze van a gyereknek vérségileg az anyja sógorához? Vele volt az egyéjszakás kaland?
2009. okt. 14. 20:34
 44/56 anonim ***** válasza:
53%

Tudod mit kéne tennie? Vállalni a felelősséget! Megszülnie, szülői segítséggel nevelnie, majd a saját lábára állnia később. Igen, ki fog maradni a bulizás, az éjszakázás az életéből. De gondolt volna erre, amikor nem védekezett...

És te? Miért dobtad el a gyermeked? Akkor mondták, hogy lehet, hogy nem lehet gyereked többé? Igen? Tudtad, bevállaltad, így lett, ezen már ne keseregj,de te rontottad el. Senki más. Persze, kivétel, ha a gyerek beteg volt, ez esetben ne haragudj. De csak te tehettél róla, hogy akkor az a kis élet megfogant, és nincs rá jobb szó, megölted, akkor most ne a másét akard elvenni. Tudod mit jelentene ez annak a kislánynak? Én is fiatalon szültem, és ha oda kellett volna valakinek adnom, belepusztultam volna.

2009. okt. 14. 22:13
 45/56 anonim ***** válasza:
42%
micsoda egy megkeseredett frusztrált barom szólt előttem :D
2009. okt. 15. 00:32
 46/56 anonim ***** válasza:
76%

Akkor most nezd a 17 eves sogornod helyzetet. Tudod, h mennyi mindenen kell keresztul mennie egy 17 eves iskolas lanynak,ha szulni akar??? Tudod, h mennyire meg fogja viselni? Szerinted a diakok, a tanarok milyen hatassal lesznek ra? Milyen hatassal lesznek a tanulmanyaira es az eletere? Szerinted el tudja majd felejteni,h van neki egy gyermeke? Es ha lesz egy komolyabb kapcsolata es kiderul szerinted mit fog szolni a parja? Szerinted mennyire zavarna ossze ez az egesz?

Szerintem ne egy 17 eves lany eletet akard tonkretenni, azert mert te gyereket szeretnel! Nem is csoda,h ellenzi az anyos, en sem mennek bele a helyebe! Ez nem kis onzoseg!

2009. okt. 15. 10:26
 47/56 anonim ***** válasza:
5%
Aki "megkeseredett frusztrált baromnak" titulált: amikor én terhes lettem, akkor kiálltam és vállaltam. Szépen rendeződött az életem. Egy anya felelőtlensége miatt nem egy ártatlan életnek kell szenvednie..Tudod, hogy egy 8 hetes magzat már érez fájdalmat? Ahhoz az semmi, hogy le kell mondania a fiatalságáról. Én 20 évesen szültem, nem egy extrém kor, 1 éves a kisfiam, mellette végzem az egyetemet. Az abortusz pedig gyilkosság, még mindig ez a véleményem.
2009. okt. 15. 11:26
 48/56 anonim ***** válasza:
azzal foglalkoztál már h a férjed hogyan viszonyul ehhez az egészhez? h a húga gyerekét kell majd nevelnie?
2009. okt. 15. 13:42
 49/56 A kérdező kommentje:

13 évvel ezelőtt nem volt olyan, hogy na akkor megszülöm a gyereket és mellette végzem a középiskolát. Nem tudom, hogy beteg volt-e.

A férjem nem bánná, ha a húga gyerekét nevelné. Már beszéltünk erről.

2009. okt. 15. 17:38
 50/56 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, en nagyon sajnallak a helyzeted miatt, de tenyleg nem csak magadat kene figyelembe venned,hanem a lanyt is. Nem szabadna meg csak gondolnod se arra,h felelotlenul tonkretedd az eletet, ha ez neki jutna eszebe, az mas, de igy... Remelem az anyosod nem hagyja.

Nem ez a egyetlen lehetoseg,h babad legyen.

2009. okt. 16. 10:35
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!