Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennél egy 17 éves lány...

Mit tennél egy 17 éves lány helyében? És az én helyemben?

Figyelt kérdés
29 éves éves nő vagyok, 4 éve mentem férjhez. Párom mos 31 éves. 3 éve próbálkozunk, hogy legyen egy gyerkőc, de semmi. 2 hete kiderült, meddő vagyok. Teljesen ki voltam bukva, azt hittem a férjem elhagy, hiszen annyira szeretne kisbabát. 1 hete mondták el nekünk, hogy a férjem 17 éves húga 8 hetes terhes. Egyéjszakás kaland következménye. A család természetesen abortusz-párti, bár adtak a lánynak egy hét gondolkodási időt. Megszüli a babát és elmegy dolgozni, és magántanulóként fejezi be az iskolát, vagy elveteti és mindent úgy folytathat ahogy akar. Én vagyok az egyetlen, akinek eszébe jutott, hogy tartsa meg, és adja nekünk. Családban maradna. Szerintetek hülyeség? Beszéltem a lánnyal, azt mondta hétvégéig meggondolja.
2009. okt. 14. 14:06
1 2 3 4 5 6
 11/56 anonim ***** válasza:
79%
Én nem hiszek a véletlenekben. Az a kisbaba nem véletlenül készülődik most a világra.
2009. okt. 14. 14:29
 12/56 anonim ***** válasza:
65%

Az én barátnőm annak idején megtartotta, örökbe adta, ugyanez volt a szitu, és ő nem a testvérééknek adta, hanem idegeneknek és szerintem igaza volt. Egyrészt tök rossz lenne neki elnézni, hogy na szültem egy gyereket, és itt nevelik az orrom előtt, jó hogy odaadtam, de nekem ez akkor sem tetszik, ahogy csinálják, azért mégis csak az enyém stb. inkább adnám idegeneknek.

A másik meg az, ha én fogadnék örökbe, nagyon nem szeretném, hogy "rendesen" ismerjem az anyját, sőt a közvetlen környezetemben legyen, pont a beleszólás, esetleges folyton rajtunk lógás, kijönnek az anyai ösztönök és "akkoris az enyém" szituációk, elvégre a sógornődet gyámhatóságos papírral is hogy hajítod ki? Mégsem egy vadidegen. Ezért gáz családba még pénzt is adni, meg ilyeneket, nemhogy gyereket. Én nem tenném, egyik oldalról sem.

13/56 A kérdező kommentje:
A lány ha elvégzi a gimit, elmegy messzire tanulni. Vagyis ilyen tervei vannak, utána meg külföldre akar menni. Nem szólna bele a gyereknevelésbe.
 14/56 anonim ***** válasza:
100%
Le lehet pontozni,de szerintem nem olyan egyszerű ez mint ahogy a kérdező gondolja.(és most nem a jogi vonatkozására gondolok) 17 évesen nem kell neki a gyerek,mert tudja,hogy az élete nem lesz olyan ahogy ő szeretné.Talán ezért hajlik arra,hogy abortuszra menjen..Ha viszont ti ,és a család rábeszélnétek,hogy szülje meg,mert nálatok is csodás élete lenne a babának(ezt nem vitatom,sőt tuti arany élete lenne a picinek),de mégha sikerülne is erre rábeszélni,akkor is mire elmegy szülni addigra százszor meggondolja magát,és nagyon valószínű,hogy a 9 hónap alatt érzelmileg is kötődni fog a babához.Mit csináltok akkor ha szülés után vagy 1-2 év múlva meggondolja magát,és kell neki???
2009. okt. 14. 14:30
 15/56 A kérdező kommentje:
Persze előfordulhat de én ezt azért látom esélytelennek, mármint hogy egyszer visszakérje a kicsit, mert ismerem a körülményeket, tudom, hogy szeretné minél előbb elfelejteni azt az illetőt, aki teherbe ejtette. Szeretne ebből a környezetből kiszakadni, nem akarja hogy minden erre a hibájára emlékeztesse.
2009. okt. 14. 14:35
 16/56 anonim ***** válasza:
92%

Részint jó ötlet, részint nem tudom. Azért mégis ő az anyja, még ha most úgy is gondolja, hogy le tud róla mondani, gondolom vannak ezek a bizonyos anyai ösztönök meg minden, és hát azok ha előtörnek.... Pff... Hát nem tudom, nehéz döntés az biztos. Amiben biztos vagyok, hogy ő nem kéne, hogy megtartsa. 17 ÉVES! Jézusom, ez olyan szörnyű, mármint... Annyira rossz ilyeneket nap mint nap hallani :( Pláne, hogy az én barátnőm is annyi, és kétlem, hogy ilyen korán gyereket akarna, hisz még előtte az egész élet, a gyerek meg... Hát az sokmindent megváltoztat.

22/F

2009. okt. 14. 14:41
 17/56 anonim ***** válasza:
100%
Én már kérdeztem valakit hasonlóról, akiknek örökbe kellett fogadniuk. És nagyon ellenezték volna, hogy "testvéré legyen a gyerek"... Ez lehet, hogy halál esetén működik csak, mert előbb-utóbb csak hazajönne külföldről is a lány...
2009. okt. 14. 14:43
 18/56 anonim ***** válasza:
100%
Ha most leis mond a gyerekről (és Ti kapjátok meg), idővel meggondolhatja magát. Most még éretlen, nem kötődik a gyerekhez. De ez évek múlva változni fog (bár szerintem már a terhesség végére). Azt Te sem gondolod komolyan, hogy egy családi összejövetelen úgy csináltok mintha semmi nem történt volna. Ő se csak úgy fog nézni arra a gyerekre mint az unokaöccsre/húgra, és benned is ott lesz a kétely mikor megfogja, megpuszilja azt a gyereket, hogy mikor tör elő belőle az anyai ösztön. Egy rettegés lesz az életed, nem fogod soha magadénak érezni azt a gyereket, akaratlanul is megpróbálod majd kiutálni a családodból a sógornőd, csakhogy távol tartsd a gyerektől.
2009. okt. 14. 14:44
 19/56 anonim ***** válasza:
100%
Én most téged szeretnélek még egy kicsit ösztönözni arra, hogy menj el másik orvoshoz akár, mert én nem tudom mi nálad a probléma, ami miatt tutira meddővé nyilvánítottak.Nekem is volt abortuszom 16 évesen és amikor végre akartam ia babát(25 évesen) nem jött össze.Kétségbe voltam esve, de aztán találtam egy nagyon jó orvost, aki pont ilyen meddőségi centrumban dolgozik, felírt egy clostylbegyt nevű gyógyszert(3 havi adagot) és én az első adag bogyó után terhes maradtam, pedig hónapokig sőt 1-1,5 évig próbálkoztunk előtte.Azóta már a 3. gyerkőcöt szültem meg.Hátha neked is sikerül...Kívánom.Mert a saját az saját és főleg , hogy a sógornőd szülné neked a gyereket az később mindig visszaütne és felnőttkorában a gyerek sem értené a szitut.Gondolj bele.
2009. okt. 14. 14:45
 20/56 A kérdező kommentje:
Akkor szerintetek legyen neki is abortusza, mint nekem volt?
2009. okt. 14. 14:45
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!