Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennél egy 17 éves lány...

Mit tennél egy 17 éves lány helyében? És az én helyemben?

Figyelt kérdés
29 éves éves nő vagyok, 4 éve mentem férjhez. Párom mos 31 éves. 3 éve próbálkozunk, hogy legyen egy gyerkőc, de semmi. 2 hete kiderült, meddő vagyok. Teljesen ki voltam bukva, azt hittem a férjem elhagy, hiszen annyira szeretne kisbabát. 1 hete mondták el nekünk, hogy a férjem 17 éves húga 8 hetes terhes. Egyéjszakás kaland következménye. A család természetesen abortusz-párti, bár adtak a lánynak egy hét gondolkodási időt. Megszüli a babát és elmegy dolgozni, és magántanulóként fejezi be az iskolát, vagy elveteti és mindent úgy folytathat ahogy akar. Én vagyok az egyetlen, akinek eszébe jutott, hogy tartsa meg, és adja nekünk. Családban maradna. Szerintetek hülyeség? Beszéltem a lánnyal, azt mondta hétvégéig meggondolja.
2009. okt. 14. 14:06
1 2 3 4 5 6
 1/56 anonim ***** válasza:
85%
17 évesen elkúrja az életét. Ha felneveled, jó ötlet, eldöntitek majd, hogy a pici tudja -e ki az igazi anya, vagy sem. Mindenképpen papírozzátok le, hogy lemond a gyerekről a javadra. És persze, a gyámhatóság engedélyezheti csak, ez nem odaadok-egy-csokit téma.
2009. okt. 14. 14:11
 2/56 anonim ***** válasza:
83%

Dehogy hülyeség! Nagyon is jó ötlet! Beszéljetek vele minél előbb!

Más: biztos, h lombikkal sem lehet babád? Mi a probléma?

2009. okt. 14. 14:11
 3/56 anonim ***** válasza:
42%
Ez nagyon nem jó ötlet, hogy adja nektek!!! A párod tőled szeretett volna közös babát és nem a tesója gyerekét. Nem tudnátok úgy nevelni a gyereket, ahogy ti szeretnétek, mert az anya úgy is beleszólna. Ha örökbe szeretnétek fogadni, akkor az a legjobb, ha nem ismeritek az anyukát. Ne irigyeld más gyerekét, valahogy nektek is lehet majd.
2009. okt. 14. 14:13
 4/56 A kérdező kommentje:
Fiatalon volt egy abortuszom és a műtét következménye, hogy meddő lettem. Az anyósom ellenzi, hogy a miénk legyen a baba. Pedig jó kezekbe kerülne.
2009. okt. 14. 14:14
 5/56 anonim ***** válasza:
73%
Szia! Szerintem nem jó ötlet. Gondolj bele a párod húgának a helyzetébe... Úgy élje le az életét, hogy végig ott lesz a gyermeke a közelében?
2009. okt. 14. 14:15
 6/56 anonim ***** válasza:
86%

Miért, én már olyat is hallottam, h egy barátnő adta oda a gyerekét, mert neki már sok volt és nem tudta volna eltartani. Ott is gyakran találkozik a gyerek a biológiai anyjával.

Szerintem a 17 éves lány már dönthet az örökbeadásról. Most inkább haljon meg az a gyerek ahelyett, h ti szeretetben felnevelitek?? Ne már..

2009. okt. 14. 14:21
 7/56 anonim ***** válasza:
80%

az én barátom 19 évesen hozott össze egy gyereket. a gyerek anyjával végül a barátom bátyja házasodott össze, és ő a gyerek nevelőapja. a barátom hetente kétszer meglátogatja, elviszi. állítólag nincs köztük semmi ellentét emiatt, de én nem nagyon hiszem el. a rokonság messze lakik, nem tudom őket eleget tanulmányozni :)

a gyerek szempontjából valszeg jó lenne az ötleted, a ti szempontotokból pedig rengeteg emberi problémára lehet majd számítani.

anyóst meg zárjátok ki a döntésből. a lány meg a ti dolgotok. lassan 18 éves, akkor gyámhatósági engedély se kell hozzá. de ezt valóban részletesen meg kell beszélni, és számítsatok rá, hogy a szülés után rátörhet az 'én-vagyok-az-anyja' roham. ajánlom a JUNO című filmet.

2009. okt. 14. 14:27
 8/56 anonim ***** válasza:
58%
Szerintem nem jó ötlet! 100%-ig elhiszem, hogy jó kezekbe kerülne az a picur, DE ő a párod testvérének a kisbabája! Tehát a párod hogy nézzen az unokaöccsére/unokahúgára úgy mintha a saját gyermeketeket nevelnétek! Mellesleg állandó kapcsolatba lenne a biológiai édesanyjával, és szerintem ez neked is rettentő rossz érzés lenne! pl: összejön a család, és akkor ott a 17 éves lány, Ti meg a kicsi...sztem nem jó ötlet! Nagyon sajnálom a helyzetedet, biztosan nem könnyű! De én a helyedben, ha örökbe szeretnétek fogadni, akkor nem a családból tenném! Sok sikert!
2009. okt. 14. 14:28
 9/56 A kérdező kommentje:
Februárban lesz 18, és május végén szülne. Mindent alaposan átgondoltam.
2009. okt. 14. 14:28
 10/56 anonim ***** válasza:
88%
ja és ha az örökbefogadás mellett döntötök, akkor mondjátok el neki már kiskorától fogva, mert ha kamaszként tudja meg, abból nagyon nagy bajok lesznek.
2009. okt. 14. 14:29
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!