Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennél egy 17 éves lány...

Mit tennél egy 17 éves lány helyében? És az én helyemben?

Figyelt kérdés
29 éves éves nő vagyok, 4 éve mentem férjhez. Párom mos 31 éves. 3 éve próbálkozunk, hogy legyen egy gyerkőc, de semmi. 2 hete kiderült, meddő vagyok. Teljesen ki voltam bukva, azt hittem a férjem elhagy, hiszen annyira szeretne kisbabát. 1 hete mondták el nekünk, hogy a férjem 17 éves húga 8 hetes terhes. Egyéjszakás kaland következménye. A család természetesen abortusz-párti, bár adtak a lánynak egy hét gondolkodási időt. Megszüli a babát és elmegy dolgozni, és magántanulóként fejezi be az iskolát, vagy elveteti és mindent úgy folytathat ahogy akar. Én vagyok az egyetlen, akinek eszébe jutott, hogy tartsa meg, és adja nekünk. Családban maradna. Szerintetek hülyeség? Beszéltem a lánnyal, azt mondta hétvégéig meggondolja.
2009. okt. 14. 14:06
1 2 3 4 5 6
 21/56 anonim ***** válasza:
90%
ha hivatalosan lemond, nem kérheti vissza. azonban ez tényleg bonyolult, sok dolgot tönkretehet. nem az a lényeg, hogy te végiggondolj mindent (persze az is), hanem hogy együtt beszéljétek meg az irányelveket. konkretizáljatok mindent. akár egy jogász jelenlétében.
2009. okt. 14. 14:47
 22/56 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Már teljesen lemondtam az orvosokról. Csak idén 5 orvos vizsgált meg. Egyszer volt, hogy terhes lettem, 2 éve, de elment a baba. :(
2009. okt. 14. 14:48
 23/56 A kérdező kommentje:
Az anyósomék ellenzik, a párom örülne neki. A lány még nem tudja, sajnos eléggé tájékozatlan.
2009. okt. 14. 14:51
 24/56 anonim ***** válasza:
91%

Akkor szerintetek legyen neki is abortusza, mint nekem volt?

Te is tudod, hogy nem a sógornődért aggódsz.Érthető a kiakadásod, de ne zsarold őt érzelmileg. Hagyd, hogy ő döntsön egyedül, ne beszéld teli a fejét, hogy majd úgy jár mint Te. Még, ha az örökbeadás mellett is dönt, én akkor is megérteném, ha vadidegen embereket választana. Szerintem Te is jobban járnál, ha nem családon belül próbálnál babához jutni.

2009. okt. 14. 14:51
 25/56 anonim ***** válasza:
82%
Nem akarlak elkeseríteni meg minden, de talán igaza van annak aki ellenzi a dolgot. Méghozzá több okból. A lány most 17 éves, fiatal még nagyon, mi van ha pár év múlva majd akarná a gyereket amikor már elég érett lesz hozzá és befejezi az iskolát? Ő az anyja lenne esélye rá h visszakapja a gyerekét. A másik ha kellene neki de nem kapná meg akkor örökös viszálykodás lenne, a gyerek szívná meg nem tudná h most mi van, főleg ha már nagyobbacska lenne. A harmadik, kitől is van a gyerek? Egyéjszakás kaland eredménye, ki tudja h milyen ember volt az apja. Most nem azt mondom de ha pl sötét lesz a gyerek, azt már nem lehet kifehéríteni(bár ez gondolom nektek nem lenne gond). De mondjuk ez utóbbi talán a legelhanyagolhatóbb. Nem jó ötlet amit akarsz, ha nem lehet gyereketek akkor fogadjatok örökbe, ne a lányé kelljen, gondolj bele a férjed lenne a nagybátyja. Áhh nem jó ötlet.
2009. okt. 14. 14:53
 26/56 anonim ***** válasza:
87%

Szia!

első nekifutásra az írom, hogy szuper ötlet. Nem nagyon olvastam bele a hsz-okba, de az abortuszt én egyébként se propagálom, mert egyrészt sajna-nem sajna , de élet egy megfogant baba ; másrészt (és most nem vádollak, vagy egyéb negatív irányú a dolog) de a példádból lehet látni, hogy sok abortusz végződik úgy, hogy utána már nem lehet baba. az "örökbefogadással" vannak itt a gondok, mert általában ha le is mond egy nő a születendő gyermekéről, sokszor a születés pillanatában a kirobbanó hormonok miatt 200%os kötődést kezd érzeni a baba iránt, ami teljesen természetes jelenség, viszont itt azt eredményezhetné, hogy mégsem megy bele a dologba. De ha mégis igen, akkor viszont később, ahogy az ő értelme is nő, meg a baba is , akkor jön rá, hogy mit dobott el magától. És sajna joga van visszakérni....Nagyon nehéz. az abortusz nem lenne jó megoldás, amit írsz, az viszont nagyon jó megoldás lenne. Csak sajnos ez egy folyamat....Még talán az lenne a legjobb hogyha úgy dönt oké a dolog, nektek adja a babát, hogy elköltöztök nagyon messzire. Ez se garancia arra, hogy nem kéri vissza , de lehet hogy az ő életét is könnyebbé tenné...

2009. okt. 14. 15:00
 27/56 anonim ***** válasza:
100%

Van egy kedves barátnőm akit 19 évvel ezelőtt megerőszakoltak.A férfit 2x látta életében.Amikor megerőszakolta,és amikor a bíróságon elítélték.Terhes lett(későn vette észre) megszülte...Végig gyűlölt terhesnek lenni,és igyekezett mindent megtenni,hogy "elmenjen a baba"..mellette sírtunk,dühöngtünk...Mindig azt mondta,hogy megszüli a kis szörnyet,és vigye aki akarja mert neki nem kell,és soha nem akarja látni...Nehéz szülése volt(9 órán át szenvedett szegénykém)...Az orvos megmondta,hogy kislány lett,de megnézni se volt hajlandó.Mi ketten(3-an vagyunk jó barátnők) megnéztük,és tündéri kislányka volt..Majdnem 1 hónapig a kórházban volt(pszichiáter foglalkozott vele)Végül mégiscsak kellett neki a lánya...Ma egy 17 éves lány büszke mamája,és élvezi,hogy fiatal anyuka,és szinte barátnők:)

Ezt csak azért írtam le,mert egy dolog,hogy a 19 éves lány mit gondol most,az érzelmei,viselkedése mindig változni fog...Lehet,hogy most nem kell neki,de mindig tudni fogja,hogy van egy gyereke..Amúgy te mit csinálnál amikor a gyermek mondjuk 5-7 éves,éppen készültök az első iskolai napra,és megjelenik a leányzó aki már 25 éves érett,felnőtt nő lesz,és kijelenti,hogy holnaptól én nevelem a gyerekemet.? Hidd el,amíg törvényileg ,nem mond le és a biológiai apa sem mond le a jogairól addig bármelyik vérszerinti szülő visszakövetelheti!(a te szíved szakadna meg azon a napon)

Szóval,hogy most nem kell a lánynak,mert nem bírja a gyerek nemzőjét,meg úgyis külföldre megy(ezt is hányszor hallottam másoktól,és sokan idáig nem jutottak el),még milliószor meggondolhatja magát,és meg is fogja...

Én nem mennék bele,inkább idegen gyermeket fogadnék örökbe...

36/N

2009. okt. 14. 15:02
 28/56 anonim ***** válasza:
100%
15,02-es vagyok.Bocsi elírtam.Ma egy szép 19 éves lánya van,és a kérdező sógornője 17 éves:) Bocsi az elírásért,de a lényeget érted,gondolom
2009. okt. 14. 15:06
 29/56 anonim ***** válasza:
94%

Akkor most én még egy variációt mondok:

Ha megszülné a gyermekét a lány,nem adná örökbe,viszont részt vennétek az életében.

Engem a nagyszüleim neveltek fel,majd utánna keresztanyámék.

Anyám messze nem az anyák gyöngye,két kisebb testvérem is itt-ott nevelődött.Papíron ő volt anyánk,így nem volt "mit szólnak az emberek",viszont gyakorlatilag a nagyszüleim neveltek,én a Mamát tartom anyámnak.

Ha annyira szeretnéd AZT a gyermeket,akkor talán ilyen kompromisszumra kellene törekedni.Hisz még sokáig tanul,külföldre se tudja hipp-hopp kivinni,aztán lassan úgyis felnőne a gyermek.

2009. okt. 14. 15:06
 30/56 A kérdező kommentje:
A biológiai apáról nem tudja biztosan, hogy ki az. Tehát ő nem fog megjelenni az életünkben. De azért nagyon köszönöm a hozzászólásotokat. Várom a többiek véleményét is.
2009. okt. 14. 15:10
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!