Mit tennél egy 17 éves lány helyében? És az én helyemben?
Én 19 vagyok, és rengeteget gondolkodtam azon, hogy mit tennék ha véletlenül becsúszna egy baba. Egyszer nagyon közelinek éreztem (72 órás tabi), bizalmatlan lettem az akkori párommal, és szinte ugyanazt éreztem, amit írtál, hogy a lány érez. Ha minél előbb szeretne túl lenni a dolgon, és elfelejteni az egészet, akkor nem hinném, hogy az a legjobb megoldás, hogy látja felnőni a saját gyerekét, aki egy botlásból származik úgy, hogy ráadásul nem is ő neveli. Akárhányszor ránézne mindig az a botlás jutna eszébe erre nem gondoltatok? Én megértem, hogy nagyon szeretnétek egy kisbabát, de ha egy mód van rá, akkor ne beszéljétek rá ezt a kislányt arra, hogy megszülje és nektek adja. Inkább járjatok végig 1000 meg 1001 orvost, de ha az abortusz mellett dönt, akkor támogassátok abban!
Valami más. Egyik ismerősöm is meddő. 2 évig próbálkoztak amikor kiderült, hogy sosem lehet természetes úton gyermeke. Hátradőltek, lett három kutyájuk, és boldog családot alkottak. Közben részt vettek a lombik baba programban. A nő 4-szer vetélt el egymás után. Lelkileg hihetetlenül megterhelő volt, depressziós lett stb, aztán már támogatást sem kaptak a "gyerek projektre", ötödszörre még is összejött egy gyönyörű szép kislány. két évvel később, 36 éves korában pedig a második. Az a küzdés amit nála láttam, meghozta a gyümölcsét, és bárhogy is... erőt ad ahhoz, hogy ha hasonló helyzetbe kerülnék, akkor én is küzdjek amíg csak tudok idegileg illetve testileg. Próbálkozzatok ezzel, ha ez nem megy, akkor keressetek családon kívüli kisbabát, de ezt a lányt semmiképpen ne tartsátok "nyomás alatt"... Én is meggondolnám ha tesómról lenne szó. Itt van a gyerekem, nekem nem kell, nekik nem lehet és erről álmodnak. Sokkal inkább az vezérelne hogy boldoggá tegyem őket, mint a saját érzéseim, de szerintem ez egy rossz út. A szívem szakadna meg minden alkalommal amikor látom a kicsit. Arról nem is beszélve, hogy ha egyszer tényleges anya leszek, milyen érzés lesz, hogy itt van a három gyerekem, de a negyedikről lemondtam?
A Te helyedben persze,hogy nagyon szeretném,hogy megtartsa és Nektek adja, de ha 17évesen terhes lettem volna, akkor azt megszülni se szerettem volna, mert így is elrontja az életét.Csak kimarad az iskolából, csak megviseli egy terhesség, sőt a szülés is...
De azért drukkolok Neked,h Ő ne így döntsön,mert abban biztos vagyok,hogy jó helyen lenne a baba!
És a lányra ki gondol? Persze, én is eléggé abortuszellenes vagyok, de inkább egyéjszakás kaland ellenes! A lényeg: 17 éves. Könyörgöm, még szakközépiskolába jár!!!! Erre nem gondoltok? Ha megszüli a gyereket, és tegyük fel mégse kell neki, akkor is, végig ott lesz vele, hogy 17 évesen szült. Nem tud majd suliba járni, kihat majd az elkövetkezendő életére. Gondoljatok erre! Igen, hülye volt, nem is kicsit, sajnos ez manapság nem egyedülálló eset. De ettől még nem kéne ezt a tortúrát végigcsináltatni vele =( Jézusom, azért nem semmi, hogy milyen világot élünk... :(
22/F
Egy 22 férfi rátapintott a lényegre..és igaza van!!
Kedves kérdező,de te ahogy írtad,elmondtátok a 17 éves lánynak,hogy ti felnevelnétek a gyereket mert nektek nem lehet saját,és elmondat azt is,hogy lehet,hogy az abortusz után soha nem lehet gyereke(hisz magadról is azt hiszed,hogy a fiatalkori botlásod miatt nem lehet saját)
Nem tudom miért,de én úgy érzem,hogy befolyásoltátok szegény lányt,és egyáltalán nem gondoltok arra,hogy 9 hónapig ő neki fog a hasa nőni,ő változik meg hormonálisan,és ő fogja végigszenvedni a szülés fájdalmát! Mit számít az,hisz jó kezekben lenne a baba nem igaz??pedig számít ez is...Én 17 évesen inkább elvetetném(nem vagyok abortusz párti),mert később úgyis csak rosszabb lesz nekem..Viszont ettől függetlenül tudnám ,hogy nem kell a gyerek,és mennék is a dokihoz,de ha a testvérem sírna,hogy nekik nem lehet,és kellene az én nem kívánt gyerekem,még a végén bűntudatom is lenne,hogy nem szültem meg nekik..Nem fair dolog a ti problémátokat az ő nyakába varrni,hogy döntse el,mit csinál...Hiszen ha szeret titeket már meg is van a lelkiismeret furdalás,ha nemet mond..Ha meg igen,akkor is benne lesz,hogy ezt nem ő akarta hanem ti...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!