Nagyon szegények vagyunk. Már nem kezdem ezt birni lelkileg. Mivel szerezzek pénzt? Bővebben lent.
Nem tudom, ott nálatok milyenek az árak, mert még nem jártam kint, elhiszem, hogy nehéz.
Ha elvégzed a programozóit, azzal azért jól lehet majd keresni, ha van hozzá érzéked, szóval hajrá.
Én spec. ismerem, milyen a házi termelés, bizony sok múlik az időjáráson, a nagyszüleim Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében élnek, nekik is van hatalmas kert, szőlő, ők már elmúltak 70 évesek, hát télen bizony nem terem semmi. :-) Nyáron meg attól függ, ha a jég elveri, akkor nem sok marad, vagy ha sokáig tartanak a fagyok, túl nagy a hőség nyáron, kiszárad a talaj, akkor öntözni kell, rengeteg pénz a víz, ha nincs eső, az időjárást meg nem tudod befolyásolni. Nagyapám ezért vágta ki az almafáit, mert több pénzébe került megtermelni, mint amennyi hasznuk volt belőle. Gyakorlatilag veszteséges volt, pedig az igazi finom híres szabolcsi alma volt.
Nem tudom, fotózni szoktál, vagy grafikákat készíteni? Mert ha igen, akkor esetleg ide is regisztrálhatsz, egyik ismerősöm havi 20-25 dollárokat megkeres a képeivel, és ő amatőr, de nagyon tehetséges:
Hát igen egy zacskó vetőmag kb 170 ft.Rengeteg.
És tudom mivel jár,mert ezt csináljuk,ebből élünk.Igen vannak roszabb évek is,de akkor sem "semmi"van.
Együttérzek veletek,de látom,csupán a"pénzcsináláshoz"lenne kedved,az nem fog menni.Jobban mondva nem annyira,mint amiből meg is lehetne élni.Ahhoz,hogy "munka"nélkül meg tudjál élni,ahhoz ismerettség kellene,vagy olyan mértékű tudás,amivel piacképes lehetsz.De ha most érettségizel csak,akkor attól még messze vagy.
Nézd,nem bántani akarlak,de sok választásod nincs.
Sokat kellene tanulnod,hiszen a szüleid szegények.
De mivel nincs pénzetek,dolgoznod is kell.Ha otthon dolgozol időt spórolsz,amit aztán a tanulásra tudsz fordítani.Ha elmész dolgozzni valahova nagyon kevés pénzért,akkor az megint csak elmegy az élelemre,ráadásul hol van még az utazás költsége.Sehol se vagy.Azonkívül már most körbe kellene érdeklődnöd,hogy milyen ösztöndíj lehetőségek vannak továbbtanuláskor.
Ha mindenáron a "számítógépes"melónál akarsz maradni,akkor próbálj meg vaterázni.
Keress meg olyan erdélyi kézműveseket,akiknek az áruját felteheted vaterára(igaz nem ingyenes már,de még mindig az egyik leglátogatottabb).
Nem tudom mekkora a házatok,de próbálkozhatnátok vendéglátással is.
Tudom nehéz elfogadni,pláne ilyen fiatalon,de a pénzért meg kell mozdulni.
Ó ezért ne aggódj!Nálunk az egész tanári kar turkálóból öltözködik!(esetleg ha elég sokan élnek ott,ahol laksz érdemes nyitni egyet!)
Mindenkinek nehéz,sőt nálunk itt Magyarországon egyre nehezebb lesz.
A politikusainknak lassan semmi nem elég,ezt csak akkor kapják meg,ha az emberekről húzzák le a bőrt!
Képzeld itt sok család,hiába dolgoznak,mégse tudnak megélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!