Nagyon szegények vagyunk. Már nem kezdem ezt birni lelkileg. Mivel szerezzek pénzt? Bővebben lent.
Sajnálom, sajnos tudom, mit érzel... Gyerekkoromban nálunk sem volt sokkal jobb a helyzet, bár azért egy tányér leves mindig volt. Az a baj, hogy mi nem ismerjük az erdélyi lehetőségeket, így ilyen szempontból tanácsot sem tudunk adni.
Viszont a neten elég "sok" pénzkereseti lehetőség van. Pl. ott vannak az internetes árverési oldalak. Találd meg a rést a piacon, és kezdj árulni. Bár ehhez kell némi alaptőke, de nem sok.
Amikor én középiskolába jártam, mellette hétvégenként dolgoztam.
Egész jól elláttam magam abból a pénzből amit így kerestem.
Ezt tanácsolnám a kérdezőnek is.
Olyan helyre menjen dolgozni, ahol biztos akad állás. Ilyen a sírköves, köztisztasági vállalatnál is mindig van munka, de érdemes felkeresni a helyi cégeket is. Mindig lehet találni heti egy napra valami elfoglaltságot egy diáknak...
Sok sikert!
Ha már ilyen jól beszélsz angolul, miért nem pattansz meg Angliába? Talán a szüleid ki tudnának jönni abból a kis összegből és ha találnál munkát még őket is tudnád támogatni.
Csak egy ötlet volt.
Azért nyugi.Ennyi pénzből soka élnek itt Magyarországon,valahogy megy nekik is.
8 évesen már szinte bármilyen munkát bevállalhatsz.Itt az ősz,faluba laktok,biztos van,akinek segíteni kell pl a kert felásásában.Aztán biztos van olyan a környéken,akinek jól jönne,ha besegítenél gyerekvigyázásban,bevásárlásban,takarításban.Írtad nincs ennivalótok,nem muszáj pénzt kérni,lehet élelmiszert is.
Ha van hol krumplit termelni,akkor elfér ott más is.(persze ez csak a jövő évi gondjaidat oldja meg,de ha előre gondolkodsz,jövőre könnyebb lesz)nem tudom nálatok milyen a növénykultúra,ezt neked kell tudni,sok minden vadon is megterem(bodza,szeder,gomba,áfonya)Igazándiból,ha kertetek van,éheznetek nem lenne szabad.Kisállatokat is érdemes tartani kezdetnek(tyúk,kacsa,liba,nyúl,kecske)Az elején igaz pénz nincs belőle,de ha már pár éve csinálja valaki elöbb-utóbb beesnek házitejért,tojásért,lekvárért,tésztáért stb az emberek.
Az iskolát ne hagyd abba,ha nincs érettségid,akkor nehezebben találsz munkát.
A külföld azért hülyeség,mert meglátásom szerint,aki szorgalmas,az bárhol megtalálja a "helyét",így otthon is,aki lusta,az külföldön is csak kínlódik.
Azért így utólag belegondolva havi kb 50000 ft,ha van konyhakert elég kellene lennie három embernek.Le kellene ülnetek a szüleitekkel,hogy miért nem elég.
Én hat emberre(2 kamasz,2 kisgyermek)költök el a boltba havi40-50 ft-ot,de ebben a kemikáliák,macskakaja,kutyatáp is bent van.A többit magunk "állítjuk" elő,sose éhezünk,ráadásul hetente többször előfordul,hogy nálunk ebédel valaki...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!