Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ugyanúgy várod a Karácsonyt...

Ugyanúgy várod a Karácsonyt mint 5-10 évvel ezelött?

Figyelt kérdés
2009. okt. 12. 21:20
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
100%

Én 37 éves pasas vagyok, tehát az inkriminált időintervallumban (5-10éve) is felnőtt voltam.

Gyerekkoromban nagyon jelentős és varázslatos ünnep volt a karácsony. Aztán persze némileg megfásul az ember. Először megtudjuk, hogy nincs Jézuska. Aztán kilépünk a gyerekkorból. Akinek gyereke van (nekem nincs még) próbálja neki megadni azt, amit ő kapott anno a szüleitől.

Node a kérdésre visszatérve: igen, várom. Most jobban, mint az elmúlt években. Nem tudom az okát. Idén, egész nyár elejéig még az a hangulat élt bennem, hogy éppcsak elmúltak az ünnepek. Aztán nyár, meleg, nyaralás stb. Ahogy bejött az ősz, nem értem miért, de már olyan adventi hangulatom van. Alig várom, hogy díszítsük a házat (először, advent első vasárnapján), aztán favásárlás stb. De nem a materialista anyagi ajándékvásárlós-kapós hercehurca vonz a karácsonyban, hanem a szeretetteljes békés meghitt hangulat. A pár napos "legitim" elvonulás a társadalomból. Szülőket látogatni megyünk karácsonykor, mert illik és szívesen tesszük, de amúgy én a két ünnepnap szeretek csak kettesben lenni a párommal.

2009. okt. 13. 07:51
 32/49 anonim ***** válasza:
100%

07.51 vagyok még: olvasom, hogy sok "Grincs" van közöttünk, akik utálják a karácsonyt, vagy legalábbis fásultak. Szerintem: ÖNMAGÁT LOPJA MEG AZ AZ EMBER, AKI NEM ENGEDI ÁT MAGÁT A MEGHITT ÜNNEPNEK!

Persze másképp tekintek azokra, akiket tragédia ért, vagy nincs senkijük. Abban az évben, amikor édesanyám meghalt, mi sem karácsonyoztunk, szomorú volt, anyumnak akkor van a szülinapja, egy évvel azelőtt még együtt ünnepeltünk, aztán nyár közepétől már nem volt velünk. Tehát ebből a szemszögből megértő vagyok. De azokkal nem értek egyet, akiknek van családjuk, rokonuk, nem egyedülállóak, de morognak, mert jön az ünnep és tehernek élik meg.

2009. okt. 13. 08:00
 33/49 anonim ***** válasza:
100%

En is nagyon varom! Gyerekkoromban imadtam a karacsony, aztan volt egy idoszak 17 eves korom korul,amikor nem erdekelt. Viszont 21 eves korom ota kulfoldon elek es talan emiatt is nagyon varom az otthoni keszulodest. Ilyenkor mindig hazamegyunk.

Nekem egyebkent mar nagyon karacsonyi a hangulatom, itt Londonban mar elkezdetek felrakni a fenyeket es a boltokban kiraktak az `unnepi kollekciokat` (ami mondjuk hulyeseg, mert meg csak oktober van) de itt mar erezni,h kozeleg.

2009. okt. 13. 10:30
 34/49 anonim ***** válasza:
100%
Az kimaradt,h engem nem erdekelnek az ajandekok, nem is kapok sok mindent, de en ugyis mindent megveszek magamnak amire vagyom. Viszont imadom eltervezni,h en kit, mivel lepek meg.
2009. okt. 13. 10:32
 35/49 anonim ***** válasza:
100%

Én nem szeretem, minden évben sikeresen elrontja valaki vagy valami. Végre van saját családom, ennek ellenére meg kell hívni szerencsétlen anyóst (akinek 6 gyereke van de hozzánk akar jönni), nehogy egyedül legyen. Szeretném már a kislányommal és a párommal tölteni ezt az időt. A családommal nem lehetek, 2000 km-re laknak, Édesapám dolgozik, úgyhogy nem tudnak jönni.

Alig várom, hogy vége legyen.

2009. okt. 13. 10:44
 36/49 anonim ***** válasza:
100%
Nem, nem várom. Szegények vagyunk, arra nincs pénzem, hogy a barátomat megajándékozzam. Szüleim nyugdíjasok, én meg nem találok munkát az iskola mellett. Olyan városban ahol havonta 300 ember veszíti el a munkáját, lehetetlen munkát keresni. Régen, nagy vacsora volt karácsonykor, küldtünk képeslapokat minden rokonunknak (ez kb 15-20 db-ot jelent). Már erre sincs pénzünk. Akiknek van internetük, annak küldünk egy emailt, de ennyi. Lassan ott tartunk, hogy a kertünket és az egyetlen autónkat (wartburg) is el kell adnunk. 2,5 szobás panelben lakunk, nincs pénzünk elköltözni. Lesz egy 80 cm-s és egy 25 cm-s karácsonyfánk. Én a fa alá berakom a kiskutyámat, meg esetleg pár szaloncukrot. És ennyi a karácsony. Nem szeretem, mert ez a pénzhiány elrontja mindenki kedvét. Az emberek nem tudnak boldogok lenni, még csak 3 napra sem, ha attól rettegnek, hogy melyik nap lesznek kirúgva. Tartós beteg vagyok, egyik évben azt mondták, karácsonyra meggyógyulok. Nem így lett. Nem szeretem a karácsonyt. :( Csak azért várom, hogy kettesben lehessek a barátommal! 19L
2009. okt. 13. 10:47
 37/49 anonim ***** válasza:
100%
Én nem várom. Erőltetett családi mosolygások, rohanás, ajándékvásárlás kötelező jelleggel :( 5-10 éve még nagyon szerettem, de mivel mostanában kötelezően az anyósékkal kell tölteni a Szentestét, nagyon nem szeretem :( Remélem, újabb 5-10 év múlva, mikor már csak mi ketten a férjemmel rendezünk karácsonyt a leendő gyerekeinknek, úgyanúgy fogom várni , mint régen :)
2009. okt. 13. 11:15
 38/49 anonim ***** válasza:
83%

nem, nem várom.

az évek alatt megutáltam.

2009. okt. 13. 13:26
 39/49 anonim ***** válasza:
100%
Amióta megszületett a kisfiam újból tűzben égek karácsonykor. Tinédzser koromban nem érdekelt annyira, aztán meghalt a testvérem, elváltak a szüleim és egyre inkább utáltam. A karácsony csak azok számára öröm, akiknek van kivel megosztani. Valahol mélyen egy kicsit szomorú is vagyok ilyenkor, mert jobban hiányzik a család akit elveszítettem.
2009. okt. 13. 13:38
 40/49 anonim ***** válasza:
100%

http://www.youtube.com/watch?v=KsthP5AONzc

Akik várják a karácsonyt :-)

2009. okt. 13. 14:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!