Ellehet ezt felejteni? Megbocsájtani?
Védekeztetek? Nem írtad, hogy milyen idősek vagytok, mekkorák a meglévő gyerekek, milyen munkátok van és abból mennyi és milyen biztos jövedelmetek.
Te szeretnéd megtartani, érthető, úgy gondolod, megvannak a körülmények. A férjed viszont nem így gondolja. Ezt kellene vele megbeszélni, és akkor megértenéd, hogy mi az oka, hogy ő elvetetné.
Félti az egzisztenciátokat, a kialakult helyzetet? Esetleg egy 3. gyerekkel nagyobb lakás kellene, mert már szűkösen lennétek?
Nem tudnátok 3 gyereket kitaníttatni?
Nem lenne elég szabadidőtök magatokra? Kevés az együtt töltött idő?
Esetleg nem akarja újrakezdeni a babázást? vagy a korotok miatt gondolja úgy, hogy elég lesz a meglévő kettőt felnevelni, elindítani az életben, és mire ez megvan, még éltek és minőségi nyugdíjas éveket tudnátok élni, de egy újabb baba ezt keresztbe húzná?
Igen, túl lehet lépni rajta. Nekem is volt, mikor fiatal voltam, azóta van 4, akkor meg akartam halni, de most belátom, az volt a legjobb döntés.
De próbáljátok a férjet is megérteni. Neki nem fér bele. Nemcsak az anyagiak. Hanem azért 2 gyerek is lefoglalja az embert, fizikailag, és szellemileg is. Én nem ítélek el senkit, ezen az alapon mindenkire mindig rá lehetne kényszeríteni +1 gyereket. Ha mindenkinek azt mondanák, hogy akkor most jön neked még egy, nem tudom, mit szólnának, amikor úgy érzik, hogy nem képesek rá.
NÉzd, ha a férjed nem akar több gyereket, akkor 2 választásod van:
- ennek ellenére megszülöd, de sajnos jó eséllyel egyedül kell majd felnevelned. Mert lehet, hogy nem hagy el rögtön, de ha már 2 gyerek sok neki, akkor a 3.-kal kizárt, hogy foglalkozna, szeretné, sőt, őt zavarná gondolom. Ez csak konfliktust generálna és egy jó kis szenvedős időszak után elhagynád, mert képtelen törődni a gyermekével. Ez sajnos szinte borítékolható. HA neked a meg nem született gyermek fontosabb a férjednél illetve egyedül is képes vagy nekik ezt az életszínvonalat biztosítani, akkor vállald be.
- elmész az abortuszra. Azt, hogy te meg tudod-e bocsájtani magadnak mi sajnos nem tudjuk megjósolni. Én nem hiszem, hogy az abortusz bűn lenne, ilyenkor még csak egy öntudatlan sejtcsomóról beszélhetünk, nem babáról. Nyilván nem egy kellemes dolog, de nem gondolom, hogy feldolgozhatatlan lenne - de ez hozzáállás kérdése, tehát erre csak te tudsz választ adni. Ha elmész az abortuszra, esélyetek lehet normális családként, boldogan felnevelni a két, már meglévő gyereketeket.
Én elmennék magamtól is, az biztos. Egy gyereknek nem csak anyagiak kellenek, hanem szülői szeretet is. Arra pedig csak a legvégső esetben ítélném, hogy az apja ne szeresse/ne is ismerje.
Bár a kérdés megítélésében szerintem fontos lenne tudni, hogy beszéltetek-e valaha 3. gyermekről és védekeztetek-e?
Válaszold már meg légyszíves, hogy HOGYAN csináltátok?
Védekeztetek, nem védekeztetek? Nem szedted a gyógyszert, kiszakadt a gumi de letojtátok...?
Nem mindegy ám...azon túl, hogy ketten csináltátok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!