Megbocsájtani lehet, de felejteni nem?
Figyelt kérdés
Mit szóltok ehhez a gyakori mondáshoz? Nyilván akik ezt hangoztatják, a felejtés alatt nem az amnéziát értik.
Lehet úgy megbocsájtani, hogy közben állandóan felhánytorgatjuk a múltat?
2009. júl. 9. 21:23
1/9 anonim válasza:
Így van. Sok mindent megbocsátok, de semmit nem felejtek el. Sokan azt mondják, hogy ez akkor nem is szívből megbocsátás. Nem tudom. Bocsáss meg az ellenségeidnek, de jegyezd meg a nevüket :)))))9
2/9 anonim válasza:
Én is így vagyok vele. Nálam a nem felejtés nem felhánytorgatásd jelent, csak magamban tudom h ez már megtörtént. Pl a férjem családja borzasztó megalázóan viselkedtek velem kezdetben de eltelt 10 év és már nincs gond, megbocsátottam szívből, de bármelyik percben visszatudnám mondani a fájó dialógokat.
5/9 anonim válasza:
Azt hiszem a mondást úgy definiálnám, hogy túllépsz valamin.
Annak idején gyerekkoromban az anyám nem viselkedett velem valami korrekt módon, sokáig nagyon fájlaltam. Most idős és beteg, egymás mellett élünk, és én megpróbálok maximálisat nyújtani. Túlléptem a fájdalmamon, min segitene, ha most hánytorgatnám azt, ami elmúlt 30 éve?
6/9 anonim válasza:
ha tud is valaki felejteni,nagyon nehezen bír!...valami oka is lehet pl. a "BÉKESSÉG KEDVIÉRT"
7/9 anonim válasza:
Szerintem nem kell, sőt nem szabad állandóan felhánytorgatni a múltat, de nem szabad elfelejteni sem, hogy mi is történt. Képzeld el, hogy a férj megcsalja a feleségét. Kiderül a dolog, a feleség megbocsájt és élnek tovább. Később újra megtörténik egy újabb félrelépés. Ekkor már bizony elő kell halászni a feledés homályából, hogy hoppá, ilyen már történt! Mire is számíthatok ettől az embertől? És dönteni kell, hogy újra megbocsátok vagy mit fogok tenni. Azt hiszem, elég életszagú volt a példa, sokan esnek ilyen csapdába.
8/9 anonim válasza:
Én úgy gondolom, hogy az nem tudatos, hogy nem tud felejteni valaki. Ha valaki megbocsát, attól még eszébe juthat a múlt, így felhozhatja. Nem könnyű megállni, ha nagyon komoly dologról van szó. A megbocsátás tudatos, de a felejtést nem lehet befolyásolni. Van olyan, amit megbocsátani meg lehet, de elfelejteni nem. Számtalan példát tudnék felhozni rá a saját életemből is.
9/9 anonim válasza:
Mondjuk, hogy nem állsz bosszút, de óvatos maradsz az illetővel szemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!