Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Házassági szerződésbe ilyet...

Házassági szerződésbe ilyet is bele lehet írni?

Figyelt kérdés

Most egy elég hülye kérdésem lenne, de olyat is bele lehet írni, hogy amennyiben az egyik fél félrelép, és megcsalja a másikat, ennek értelmében őt váláskor nem illeti meg semmilyen közösen megszerzett anyagi haszon, nem követelhet semmit a válás során.

Korábban megcsalt, és nekem erre szükségem lenne. Ha nem szeret beszéljük meg, és váljunk egy megegyezés alapján, de a hátam mögött ne merjen folyamatosan megcsalni, és ez engem megnyugtatna. F

2013. jún. 7. 11:24
1 2 3 4 5 6
 41/53 anonim ***** válasza:
100%
40: ezt inkább arra írtam, hogy ha a kérdező arra hivatkozik, hogy a privát levelezéseiben ezt és ezt írta, akkor ő perelhető azért, hogy elolvasta a levelezést. És ilyen esetben a kérdező maga a bizonyíték, hogy elolvasta.
2013. jún. 7. 12:24
 42/53 anonim ***** válasza:
100%

így már érthető. de ha engem kérdezel. az egész bíróság röhögne ezen a váláson úgy ahogy van.

meg aki ismeri a házassági szerződést, az már az esküvőn is...

2013. jún. 7. 12:26
 43/53 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is beszarnának a röhögéstől, teljesen egyetértek veled. A választ csak arra írtam, mert a kérdező olyan biztosnak érezte, hogy ez egy legális bizonyítási módszer...hát nem az :D
2013. jún. 7. 12:27
 44/53 anonim ***** válasza:
100%

A leendő nejedet már előre k.urvázod. Ezzel bebizonyítottad, hogy mennyire nem szereted. Eltervezed, hogy fogod lebuktatni, nem ha, hanem amikor megcsal, tehát bizalmat sem szavazol neki. A közös gyereket már most el akarod venni tőle. Csak egy kérdésem lenne: Mi van akkor ha nem a tied lesz a gyerek?

Amúgy meg, ha az én férjem lennél, és találnál olyan levelet a kémprogramoddal, azt mondanám a bíróságon, hogy nem én írtam. Bizonyítsd be te, hogy én írtam a leveleket.

2013. jún. 7. 12:34
 45/53 anonim ***** válasza:
74%
Bele lehet írni. Vannak olyan hírességek, akik még azt is beleírják, hogy kötelező a heti 5 szex.
2013. jún. 7. 12:55
 46/53 anonim ***** válasza:
65%
különben ez is hülyeség. hogyan bizonyítja be valaki hogy megvolt a heti öt szex vagy nem?!
2013. jún. 7. 13:08
 47/53 anonim ***** válasza:
Heti 5 szex ? Furi de gondolom lehet bizonyítani (felveszed,mintát veszel stb...) aki ilyen elfajzott annak gondolom nem baj :))
2013. jún. 7. 13:30
 48/53 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi, az offért, de most döbbentem rá, miért is szeretem annyira a gyk, ez a pasi a nap fénypontja ma itt nekem, kérlek Kedves Kérdező írjál még erről a kapcsolatról, mert iszom a szavaidat!!! :-)
2013. jún. 7. 13:34
 49/53 anonim ***** válasza:
0%
A kérdezőnek én tulajdonképpen igazat adok. Ha nem fogja megcsalni a másikat akkor nincs mitől félni és akkor miért ne írhatnák bele? Sajnos a gyakori női felhasználói magukból indulnak ki: elvesz valami balekot aki pénzeli meg felcsinálja aztán félrekefél. Itt az idő rájönni hogy a házassági szerződést a nők ezen tulajdonságai hívták életre. A gyerek meg ezt a példát lássa vagy inkább az apa felelős jövő tervezését?
2013. jún. 7. 14:14
 50/53 anonim ***** válasza:
100%

:) hál'istennek nem Amerikában élünk! Te pedig túl sok tengerentúli sorozatot nézel...

A házassági vagyonjogi szerződésnek a nevében is benne van, hogy vagyonjogi...tehát meghatározhatsz a házassági vagyonközösség fennállása alatt más részesedést a közös vagyonból, nem csak 50-50%-ot. Illetve a különvagyon és közös vagyon tárgyait is meghatározhatjátok!

De!

pl. bár a tv.ben benne van, hogy a házastársak hűséggel tartoznak egymásnak, ez attól még bírói úton nem lesz kikényszeríthető! Ugyanis létezik olyan, hogy önrendelkezési jog!

Mint ahogy azt sem kötheted ki, hogy ha lesz gyerek, és megcsal, akkor nálad helyezzék el! Mert pl. ebben az esetben a gyermek érdeke felülírja a te sértettségedet!

És a házassági vagyonjogi szerződésre egyébiránt a Ptk. elvei az irányadók! Gyanítom egy ilyen tartalmú szerződést hivatalból semmisnek nyilvánítanának, mert jó erkölcsbe ütközik! Nem a megcsalás kikötése miatt, hanem a jövőre nézve akarod megszabni, egyoldalúan, hogyan viselkedjen az asszony! Persze, gondolom hogy ha te adnál okot a megcsalásra, akkor is ez lenne a felállás,amit leírtál! Lehet hogy direkt belehajszolnád ebbe!

És egy szó, mint száz, mivel nem az 1800as években vagyunk, amikor is jelentősége volt annak, hogy melyik fél volt vétkes a házasság megromlásában, ma a bíróságot a vétkesség hidegen hagyja!

2013. jún. 7. 14:23
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!