Házassági szerződésbe ilyet is bele lehet írni?
Most egy elég hülye kérdésem lenne, de olyat is bele lehet írni, hogy amennyiben az egyik fél félrelép, és megcsalja a másikat, ennek értelmében őt váláskor nem illeti meg semmilyen közösen megszerzett anyagi haszon, nem követelhet semmit a válás során.
Korábban megcsalt, és nekem erre szükségem lenne. Ha nem szeret beszéljük meg, és váljunk egy megegyezés alapján, de a hátam mögött ne merjen folyamatosan megcsalni, és ez engem megnyugtatna. F
" Még az is lehet, hogy a gyereket is beleírjuk a szerződésbe, ha esetleg lesz, akkor nálam helyezhetik csak el. Egy k*rva oldalán semmi keresnivalója."
Attól, hogy megcsal, még nem k.rva.
És biza ezt a bíró is figyelembe fogja venni. Hiába írja ezt most alá, ha megcsal, váltok és akarja a gyereket, akkor simán megkaphatja.
Amúgy én nem vagyok a házassági szerződés ellen, sőt jobb előre néhány anyagi dolgot tisztázni, de ebben az esetben ha ilyet kellene aláírnom (megcsalás, későbbi gyereket nem nevelhetem), akkor úgy otthagynálak mint a szél még akkor is, hogy ha nem tervezem, hogy a jövőben mással lefeküdjek.
Szerintem inkább ne vedd el, ha ilyeneken jár az agyad.
De hogy fogod bizonyítani? Bemész a bíróságra, hogy megcsalt, válni akarsz és a szerződés értelmében a tied minden. Ő meg letagadja. Azt mondja, hogy nem csalt meg, te csak ki akarod őt semmizni a közös vagyonból.
Ilyenkor mi lesz?
# 13/13
Mivel megcsalt, így szerintem érthető a félelmem, a gyerek része az esetleg kimaradhat a szerződésből de az anyagi része biztosan nem.
Neki kell bizonyítani, ezt a házasságot ő akarja, ha nem megy bele, nem házasodunk ennyi...
Én értem amit mondasz, de én úgy állok hozzá, ha nem tetszik ellehet menni. Én szeretem, de ő csalt meg, igaz ez a múlt, de a tényen mit sem változtat.
Figyelj, én egy nagyon féltékeny típus csaj vagyok, és megértem a hátsó érzéseidet, de hidd el, h ez nem jó. Ne lovagolj a megcsaláson, különben önbeteljesítő jóslatként fog megtörténni.
Nem mernék belevágni a házasságba, ha már most - mikor még el sem indultatok - azon építkeztek, h majd milyen válási okkal ki mit fog kapni. Ez gáz.
Szerintem azért van ennyi válás, mert az emberek nem találják meg a megfelelő párjukat. Nem nyitott szívvel választanak.
# 14/15
A múltkori esetre is volt bizonyítékom, egyszerűen csak kell egy kémprogram a gépre. Belépek a levelezésébe, facebookra, bárhova. Ha tudom a jelszavát minden gyerekjáték, és nem elég okos ahhoz, hogy eltüntessen minden bizonyítékot :)
14esnek igaza van. Hogyan bizonyítod?
Ez a legfontosabb kérdés, a többi mellékes. Ha neked négyszemközt bevallotta, de a bíróságon nem fogja. Hang és videófelvétel meg nem bizonyító értékű.
Inkább szerintem se vedd el. Hiába mondod hogy bízol benne, ez nem igaz, különben nem tetted volna fel a kérdést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!