Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nagy keresetbeli különbséget bele lehet venni a házassági szerződésbe? Ha igen, hogyan?
Hát bele lehet, de szerintem ez meg is támadható a válásnál, mert ellentmond a hatályos magyar törvényeknek. A családjogi törvény ugyanis kimondja, hogy a házasság idejére gazdasági közösség jön létre a fele között, aminek értelmében minden bevételük közös (még az egyik fél különvagyonát képező lakás bérleti díja is például, tehát tényleg minden).
Szerintem pont ezért egy ilyen házassági szerződést utólag meg is lehet támadni a váláskor, de ezt talán egy jó családjogi ügyvédtől lenne érdemes megkérdezni.
1.: köszönöm, ezt nem is tudtam, hogy utólag meg lehet támadni. Akkor mi értelme van?
2.: a házassági szerződés erről szól. Ha nem tetszik, te nem kötsz. De nem fogok a barátom hibájába esni, ahol két gyerek "becsúszott" a tervezett mellé és mikor kiderült hogy mégsem baleset volt, a "szerető" felesége a gatyáját is leperelte róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!