Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Aláírnál egy ilyen házassági szerződést?
Nem irnám alá,sőt semmilyen házassági szerződést nem iratnák illetve nem irnák alá.
Az anyagi rész az még hagyján,de a gyerekkel kapcsolatos rész nekem nem tetszik.Ha megszületik a gyerek és mindkét fél normális szülő akkor én is ezt a közös felügyeletet támogatom,viszont ezt előre nem lehet tudni,és nem nyilatkozom előre a még meg sem született gyerekem jövőjéről.
Amennyiben a két fél keresete közt jelentös eltérés van, akkor elvileg jogos az ilyen arányú megosztás, kivéve azt az idöszakot, amikor a feleség a gyerekkel van otthon - erre az idöszakra a jövedelmeket összesiteni és utána felezni kellene. (Ugyanis ilyenkor a nö nem azért keres többet, mert nem akar, hanem mert nincs rá lehetösége).
A gyerekelhelyezésröl/gyerektartásról viszont csak feltételesen irnám alá, mert senki sem tudhatja, hogy 5-10-15 év múlva ki milyen ember lesz és egyáltalán rá lehet-e bizni gyerekeket. Úgy viszont aláirnám, ha benne lenne, hogy ez a szabályzás akkor lép életbe, ha a bíróság is jónak látja az akkor helyzet és a felek ismeretében.
A heti váltást eleve nem tartom jónak, mert igy a gyerek életében nincs állandóság, nincs stabil otthona, hanem folyamatosan vándorol egyik helyröl a másikra. De ez csak magánvéleményem.
szóval ha gyeden-gyesen vagyok, nekem annyi, a házimunka az enyém, de az nem számít, ugye? Csak a hazahozott lóvé?
Szerintem a gyereknek nem jó, ha hetente rángatják, állandóságra van szüksége. És ha kettő gyerek lesz, azt is rágatják? Vagy elfelezik őket, mint a két Lottiban?
Nem, nem írnám alá, vagy ha igen, akkor részletesebben ki kellene fejteni pl. a gyerekkel töltött idő, munkanélküliség, házimunka, betegség stb. témakört.
A közös felügyelettel semmi bajom.
A házasság alatt keresett jövedelembe bele tartozik a gyerekekkel otthon töltött idő? Ha igen, csak akkor írnám alá, ha a férfi aláírja hogy ő is ugyanannyit lesz otthon gyes-en, ő is ugyanannyit megy táppénzre, szülői értekezletre, délután a gyerekekért lemondva ezzel a túlóráról és a plusz pénzről, esetleg maszek munkákról.
Először is nekem minden válasz hasznos, úgyhogy mindenkit igy értékeltem.
A környezetemben van tobb olyan elvált szulo pár is, ahol a gyerekek heti váltással vannak elhelyezve. Egyik gyereknel sincs semmi probléma.
A jövedelem kiesés gyerek születés miatt - nem kell otthon lenni 3 évig, vissza lehet menni dolgozni a hat hetes szülési szabadsag utan, mindjárt kevesebb a jövedelem kiesés, nem?
Nekem nem igazságos, ha az egyik keres xet, a masik meg mondjuk 3xet, akkor minden felezodjon, csak mert házasok voltak....
"vissza lehet menni 6 hét után" - aztán fizetni a magánbölcsit, a tápszert, a bébiszittert, a gyógyszert (hiszen gyakrabban lesz beteg mint egyébként), a jóval több ruhát, pelenkát, popsitörlőt amit így elhasznál a gyerek.
Anyagilag is jobban megéri otthon maradni.
De így nem írnám alá, egyszerű okból: nem mennék olyan férfihoz, aki így gondolkozik a gyerekvállalásról. A 2 éves gyed egy jó lehetőség, amit a gyerek érdekében is ki kell használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!