Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A férjem házasságunk elött vett egy lakást hitelre, házassági szerződést nem írtunk, majd a lagzi után kifizettük és most problémáim vannak vele! Megkapom a benne lévő pénzemet ha elválunk jogilag, vagy az övé mivel a lakás az ő nevén van!?
Nem úgy van, hogy a házasságba bevitt vagyon az közössé válik, ha erről nincs külön megállapodás? Vagyis a lakás fele a tiéd lett a házasság után?
Lehet, hogy én tudom rosszul, és az örökléssel keverem. A férj halála után az asszony is örököl, bár itt csak válásról lesz szó.
a lakás a férjed különvagyona, azonban, ha van bizonyítékod róla, hogy fizettél bele a te különvagyonodból, akkor a vagyonmegosztásnál a te befizetésed ellenértékében tulajdonjogot fogsz kapni
de jobb lenne már most, felvezetni téged a tulajdoni lapra - és akkor nincs vita
"Nem úgy van, hogy a házasságba bevitt vagyon az közössé válik, ha erről nincs külön megállapodás? Vagyis a lakás fele a tiéd lett a házasság után?" NEM, NEM ÍGY VAN
"Lehet, hogy én tudom rosszul, és az örökléssel keverem. A férj halála után az asszony is örököl, bár itt csak válásról lesz szó." FÉRJ HALÁLA UTÁN SEM AZ ASSZONY ÖRÖKÖL, CSAK AKKOR, HA NINCS EGYENESÁGI ÖRÖKÖS
A lakás teljes egészében az exé mert jóval az esküvő előtt vette az ő különvagyona neked tulajdonrészed nincs,
de az eddig fizetett hitel felét kérheted de tulajdon részed nem lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!