Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kérhetem-e a lakás árának a felét?
jár persze még ha nem is a fele de a 40% igen és a bútorokat is szét kéne osztani
az meg teljesen mindegy, hogy a szüleid mennyivel segítettek,
A vagyonmegosztásnál a Bíróság kéri,hogy értékbecslő állapítsa meg a lakás értékét. Annak a fele jár neked.
Az összes ingóságnak,kocsinak is a fele. Erről kell egy papírt beadnotok,abban szerepelnie kell,hogy melyik ingóság kié. A végösszegnek egyformának kell lennie. Természetesen a használt értéket kell feltüntetni.
Egy rokonomnak most folyik a pere. A Bíróság ehhez ragaszkodott.
Az öt évnek nincs jelentősége. Viszont ha van benne különvagyon (öröklés, szülői ajándék, stb.) akkor az módosítja az összeget. Viszont a többi ingóságon is meg kell osztozni, tehát a végösszeget kell nézni, amiben minden benne van.
Viszont ha nem akarja eladni, akkor hosszú perre számíthatsz, mert ma kényszerárverést kérsz, akkor csak jóval a piaci ár alatt fog elmenni, így még rosszabbul jársz. De megveheted te is a tulajdonrészét, akár hitelből is, és akkor neked jó, ha alacsonyabb az ár, legfeljebb eladod utána.
Sajnos a fele megillett.
Amúgy meg szavaidból ítélve hűtlen elhagyó vagy, szégyeld magad!
Köszi mindenkinek.
Csak azt nem értem, miből gondolja valaki, hogy hűtlen elhagyó vagyok. Csak ez az egyetlen lehetőség, ha már valaki elköltözik? Az meg sem fordul a fejedben, hogy esetleg nekem van hová menni, a férjemnek meg nincs ebben a városban ismerőse, ahol lakhatna?
Teljesen mindegy, hogy mi hány % és mióta vagytok házasok.
Ha egyik fél sem tudja bizonyítani, hogy X összegű különvagyont rakott az ingatlanba akkor 50-50% arányban kell osztozni.
Ha a férjed nem akar (vagy nem tud) kifizetni akkor csak beperelni tudod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!