Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Aláírnál egy ilyen házassági szerződést?
"A jövedelem kiesés gyerek születés miatt - nem kell otthon lenni 3 évig, vissza lehet menni dolgozni a hat hetes szülési szabadsag utan, mindjárt kevesebb a jövedelem kiesés, nem? "
Persze, csak egy gyerenek nem arra van szüksége, hogy intézeben nevelkedjen, hanem föként az elsö pár évben az anyára.
Viszont ha ilyen a hozzáállásod, akkor már érthetö, hogy szerinted a gyereknek nem gond, ha hetente más-máshelyen kell lennie.
Én nemcsak hogy igy nem irnám alá a szerzödést, de eszembe sem jutna, hogy egy ennyire önzö és anyagias valakihez hozzámenjek.
" eszembe sem jutna, hogy egy ennyire önzö és anyagias valakihez hozzámenjek."
Itt a pont, mert nekem sem kéne ilyen tag:)
50-50% DE LÉNYEGTELEN A NEM-SZERINTEM.
bocsi a caps l-ért, nincs kedvem átirni..
Lehet, hogy én vagyok a szentimentális, v. akármi, de nekem a házasság nem erről szól. Hanem, hogy megtaláltam lelkem másik felét, a társamat aki végigkísér ezen az életen. Ebből kifolyólag az ilyen szerződés teljességgel értelmetlen.
Ha már az elején be akarja biztosítani magát 2 ember válás esetére, akkor nem is érdemes, sőt, talán nem is szabad összeházasodni.
Amúgy konkrétan ez a szerződés biztosít válás esetére egy jó kis évekig tartó huzavonát, sárdobálást, acsarkodást, a gyerek(ek) lelki tönkretételét.
Én biztos nem mennék bele.
Nekem nem igazságos, ha az egyik keres xet, a masik meg mondjuk 3xet, akkor minden felezodjon, csak mert házasok voltak....
Egyszerű nem kell házasodni,külön bankszámla és már nem is kell szerződés.Házasságban nincs enyém ,tiéd az én meglátásom szerint.
Ha a férjem 3szor többet keresne mint én és ennek ellenére kellene 6hét után visszamennem dolgozni csakazért hogy ne legyen anyagi kiesésem nagyon nem lennék elégedett.
Nem zavar a capslock.
A válaszadók többsége nőként válaszolt, vagy noi szemszogbol: "szóval ha gyeden-gyesen vagyok, nekem annyi, a házimunka az enyém, de az nem számít, ugye? Csak a hazahozott lóvé? ". "csak akkor írnám alá, ha a férfi aláírja hogy ő is ugyanannyit lesz otthon gyes-en, ő is ugyanannyit megy táppénzre, szülői értekezletre, délután a gyerekekért lemondva ezzel a túlóráról és a plusz pénzről, esetleg maszek munkákról." "De így nem írnám alá, egyszerű okból: nem mennék olyan férfihoz, aki így gondolkozik a gyerekvállalásról." "Én nemcsak hogy igy nem irnám alá a szerzödést, de eszembe sem jutna, hogy egy ennyire önzö és anyagias valakihez hozzámenjek." " Pont tegnap volt az RTL2-ön(21:30) egy ilyen pénzes tag, hát ha ingyé adnák akkor sem élnék vele egyetlen másodpercig sem"
Persze, hogy a válaszolók többsége nöi szemszögböl írt, mert a terhesség/szülés/gyes-gyed miatt a nök lennének hátrányban, és a 6 hét után a babát beadni intézetbe, hogy nem legyen keresetkiesés, az meg embertelen dolog. (Ha valakinek MUSZÁJ ilyen hamar visszamenni, az más, de csak azért, hogy nehogy kevesebb legyen a jövedelme, mint a másik félnek, AZ NEM.)
Aki ennyire pénzközpontú, az NE akarjon gyereket, mert ahhoz nincs joga, hogy egy vagy több gyereket is tönkretegyen csak a pénzharácsolás miatt.
55/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!