Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Haragszom anyámra és nem is...

Haragszom anyámra és nem is tudok megbocsátani neki. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Van egy kisebb szívbetegségem ami miatt gyógyszert szedek és egy orvos azt mondta, hogy egy kisebb beavatkozással meg lehet szüntetni. Első perctől kezdve tiltakozom. Pár nap múlva meg is csinálják de ilyen nincs, ezt így nem lehet, hogy ÉN nem egyezek bele. Ez az én testem, én életem, én döntésem és senkinek nincs joga akaratom ellenére is ilyet csinálni. Az addig oké, hogy jót akar nekem de illett volna megbeszélni, hogy én mit gondolok erről. Beszéltem már az orvossal is aki csinálni fogja, kérdezte, hogy akarom-e és én nemet mondtam erre ő is meg anyám is elkezdtek erőszakoskodni, hogy de ezt meg kellene csinálni. Ez 2 hónapja történt és azóta hargszom rá/rájuk de nem tudok megbocsátani mert ez annyira nem kis dolog. Sajnos kiskorú vagyok. Vagyis fiatalkorú.
2013. máj. 28. 18:40
1 2 3 4 5
 41/47 A kérdező kommentje:
Persze, ez a legnagyobb baj, utána jön a kórházas és a többi. Amúgy most megcsinálják ezt de bármikor kialakulhat újra.
2013. máj. 28. 21:46
 42/47 anonim ***** válasza:

Kérdező, betöltötted már a 16-ot? Mert akkor van lehetőséged beleszólni:

16. § (1) A cselekvőképes beteg - ha e törvény eltérően nem rendelkezik - közokiratban, teljes bizonyító erejű magánokiratban vagy - írásképtelensége esetén - két tanú együttes jelenlétében megtett nyilatkozattal

a) megnevezheti azt a cselekvőképes személyt, aki jogosult helyette a beleegyezés, illetve a visszautasítás jogát gyakorolni, illetve, akit a 13. § alapján tájékoztatni kell,

b) az a) pontban meghatározott személy megjelölésével vagy anélkül a (2) bekezdés szerinti személyek közül bárkit kizárhat a beleegyezés és a visszautasítás jogának helyette történő gyakorlásából, illetve a 13. § szerinti tájékoztatásból.

....

(6) Az (1) bekezdés szerinti rendelkezéseket a 16. életévét betöltött kiskorú személy esetén is alkalmazni kell.

Tehát magyarán az EÜ törvény 2002-es módosítása óta a 16. életévét betöltött fiatalkorú dönthet úgy is, hogy a szülei helyett más nagykorú személy jogosult az ő ügyeiben eljárni. Tehát ha mondjuk van egy nagykorú testvéred vagy unokatestvéred, vagy barátod, akkor dönthetsz úgy, hogy ezentúl ő képviseli az érdekeid az adott kórházi ellátásban, és kész.

2013. máj. 28. 21:49
 43/47 anonim ***** válasza:

26ossal értek egyet teljes mértékben, nem is tudok mást hozzátenni. Kiskorú vagy még, az oké, de attól még a te tested, ha nem sürgős életmentő műtét, akkor annyit várhatna a műtét, amíg te magad is el tudod fogadni, hogy nincs más megoldás. Járj utána mit tudsz tenni és próbálj beszélni anyukáddal!

Én is szívbeteg vagyok, mikor kiderült az én anyám le akart százalékoltatni engem, mert hát az is pénz.. Lényegtelen h nem akartam egy nyomorék bélyeggel a fejemen létezni. Hálistennek a rokkantságot nagyobb bajokért osztogatják, mint ami nekem van, így hivatalosan maradtam egészséges ember :)

2013. máj. 28. 22:33
 44/47 anonim ***** válasza:
Elárulnád, hogy milyen betegség miatt kellene műteni? Csak ezzel a fontos információval hátha másképp látjuk a helyzetet...
2013. máj. 28. 22:56
 45/47 anonim ***** válasza:

Huh, kérdező, jó sok "okos" választ kaptál. Én veled értek egyet. Ha te ne akarod, ne is erőltessék. Kivétel, ha életmentő műtétről van szó. De nem ebben az esetben.

Hogy alakult? Sikerült megúsznod a műtétet?

2013. szept. 6. 14:41
 46/47 anonim ***** válasza:

Én csak vakbéllel voltam bent kórházban (életemben először). Szrencsére gyógyszeres kezeléstől elmúlt a gyulladás. Bár, mint mind tudjuk ez előbb utóbb elő fog jönni.

Féltem, hogy megműtenek. Éjszaka nem aludtam, napközben a fal felé fordultam, teljesen befordultam pár nap alatt. Annyira rettegtem, hogy a családom nyakára csak nyűg leszek. Ahogy nagymamám mondani szokta: "dög" leszek itthon aki egy zsákot nem bír felemelni.

21N

2013. szept. 6. 14:55
 47/47 A kérdező kommentje:

Na igen, a sok okos válasz :)

Végül nem műtöttek meg mert belázasodtam meg ilyenek. Gondolom a stressztől. És már amúgy is 2 hónap múlva lesz 1 éve, hogy teljesen tünet mentes vagyok, szóval már anyám is belátta, hogy nem kell ez nekem. Amúgy ritmuszavarom van.

2013. szept. 8. 11:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!